bucket_iconCreated with Sketch.

Yrityksen DNA:n inspiroima

Tanskalainen lääkeyhtiö Novo Nordisk halusi yrityksensä uuden Kööpenhaminan pohjoispuolella Bagsværdissa sijaitsevan pääkonttorin olevan valoisa ja avoin toimistoympäristö, joka heijastaa selvästi yrityksen DNA:ta. Arkkitehtitoimisto Henning Larsen voitti projektin tyylikkäällä tarjouksellaan pyöreästä rakennuksesta, jonka orgaaninen muotoilu oli saanut inspiraationsa insuliinimolekyylien rakenteesta ja pyöreästä spiraalimuodosta, jotka ovat perustana Novo Nordiskin tuotevalikoimalle. Arkkitehtitoimisto Henning Larsen sisällytti myös selkeitä arkkitehtonisia viittauksia skandinaaviseen muotoiluperinteeseen sekä tanskalaiseen arkkitehtiin Arne Jacobseniin, joka tunnettujen muna- ja joutsentuoliensa lisäksi on suunnitellut myös Novo Nordiskille.

Joustavat akustiset materiaalit

Kaareva rakennussuunnittelu vaati joustavia rakennusmateriaaleja pyöreää muotoa täydentämään, ja Arkkitehtitoimisto Henning Larsen päätti asentaa Rockfon® Mono® Acousticin sekä pystysuorille että vaakasuorille pinnoille suuressa aulatilassa. Arkkitehti Søren Øllgaardin mukaan “Rockfon Mono Acoustic mahdollisti upean suunnittelun jatkuvilla pinnoilla, jotka sitovat huoneen yhteen. Sen lisäksi oli hieno bonus tehdä nämä joustavat katot ja seinät, jotka säilyttävät silti hyvät akustiset ominaisuutensa.”

Luonnollinen valo sisätiloissa

Suunnittelun joustavuuden ja akustisten hyötyjen lisäksi Rockfon Mono Acoustic -järjestelmä antoi arkkitehdeille myös mahdollisuuden korostaa luonnollisen valon upeaa virtausta rakennuksessa. "Rockfon Mono Acoustic luo jatkuvilla pinnoillaan yhtenäisyyden, piirtää valoa kiehtovalla tavalla ja tarjoaa mielenkiintoisemman ulkonäön karkeatekoisilla pinnoillaan", sanoo Søren Øllgaard ja toteaa lopuksi: "On virkistävää, että katossa on tekstuuria."

Novo Nordisk

Bagsværdvej
2880 Bagsværd
Tanska

Novo Nordisk

Maa:Tanska
Arkkitehti:Henning Larsen Architects A/S
Asentaja:MTHøjgaard
Photographer:Svend Christensen
Tuotteet:Rockfon® Mono® Acoustic
Reunamuodot:TE Elegant Render
Mitat:1200 x 1200