bucket_iconCreated with Sketch.

Hyvä akustiikka tekee hyvää liiketoiminnalle

Myymälöiden, tavaratalojen, kokouskeskusten ja näyttelytilojen brändikokemukset liittyvät hyvin vahvasti brändin herättämiin tunteisiin ja käyttäytymisreaktioihin. On kuitenkin yhtä tärkeää ymmärtää, miten asiakkaat reagoivat ympäristöön. 

Sisustussuunnittelijat etsivät jatkuvasti uusia tapoja esitellä myymälätilat siten, että ne jäävät asiakkaiden mieliin ja vieläpä myönteisellä tavalla. Myymälöiden tai ravintoloiden sisäympäristöllä voi olla suuri vaikutus mielikuviin. Esimerkiksi epämiellyttävä äänimaailma voi laskea myymälän liikevaihtoa jopa 28 %, koska asiakkaat lähtevät pois tai eivät edes tule sisään. Kun kauppakeskusten myymälöissä vietetty aika pitenee keskimäärän 1 %, myynti kasvaa 1,3 %. 

Akustiikan suunnittelu

Akustiikalla on tärkeä rooli vähittäiskaupassa. Niin tärkeä, että myymälän liikevaihto voi kasvaa 5–10 %, jos akustiikka on kohdillaan. Lisäksi hiljattain julkaistun tutkimuksen vastaajista 76 % söisi ulkona useammin, jos ravintoloissa olisi hiljaisempaa. 

Muotoilu vähittäiskaupassa

Esteettinen muotoilu on erottamaton osa akustista mukavuutta. Rakennusmateriaalien ja akustisten alakattojen on oltava joustavia ja esteettisiä, jotta ne voidaan yhdistää brändin muotoilukonseptiin. Värivalikoima sekä erilaiset reunat, koot ja rakenteet ovat tärkeitä muotoilun vapauden kannalta. Kaikki nämä apukeinot auttavat yksilöllisen ilmeen luomisessa, oli kyseessä sitten myymälä, tavaratalo, kokouskeskus tai näyttelytila. 

Myymälän liikevaihto voi kasvaa 5–10 %, jos akustiikka on kohdillaan.

Luke Dixon