bucket_iconCreated with Sketch.Rockfon-tuotteilla saat täydet pisteet ympäristöselosteesta, kun haet vihreän kiinteistön sertifiointia.

Riippumattoman tahon vahvistamat ympäristöselosteemme (EPD:t) kertovat selvästi tuotteidemme ympäristötehokkuudesta.

Big picture city outdoor
Union Square San Francisco. Outdoor, people.

Vaikutus ympäristöön määritellään laskemalla tuotteidemme ”cradle-to-gate”-vaikutus eli materiaalien elinkaari valmistajalta tuotantolaitokselle. Tämä tarkoittaa, että otamme huomioon sekä varsinaisen tuotannon että alkutuotannon (raaka-aineen hankinta ja kuljetus tuotantolaitokseen) vaikutuksen ympäristöön.

Haluamme viestiä Rockfon-tuotteiden ympäristötehokkuudesta paremmin, joten EPD-ympäristöselosteita on selkeytetty. Saatavana on kaksi selostetta: yksi suuren ja toinen matalan tiheyden tuotteille.

Riippumattoman tahon vahvistamat Rockfon-ympäristöselosteet auttavat asiakkaitamme saavuttamaan enimmäispistemäärät LEED®, BREEAM® ja DGNB®-kiinteistösertifioinnin hakuprosessissa. Ympäristöselosteidemme EN 15804 -standardin mukainen läpinäkyvyys ja yhdenmukaisuus mahdollistavat sen, että asiakkaamme pystyvät selosteen tietojen pohjalta laatimaan rakennuksen elinkaarianalyysin, mitä vaaditaan korkeimman tason sertifioinneissa.

Teemme jatkossakin ahkerasti työtä sen eteen, että tuotteemme ovat entistä parempia ja ympäristövaikutukseltaan pienempiä. Siksi sisällytämme kestävän kehityksen periaatteita niin tuotantoon, toimintaamme kuin tutkimukseen ja kehitykseenkin.

Jens Birgersson

toimitusjohtaja, ROCKWOOL-konserni
ROCKWOOL-konserni