5 kysymystä kestävästä kehityksestä

2 July 2020

Rockfonin Sustainability & Public Affairs päällikkö Magdalini Psarra vastaa kestävää kehitystä ja kierrätysprosessia koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Besalt and Green

Rockfonilla uskomme korkealaatuisten akustisten alakattoratkaisujen ja ympäristöystävällisten suunnittelumateriaalien toimittamiseen. Liiketoimintamme kannalta on välttämätöntä, että tekemisen ydin on pitkäaikainen kestävä kehitys. Pyrimme luomaan kestäviä rakennusmateriaaleja ja olemme sitoutuneet kierrätettäviin akustiikkatuotteisiin.

Läpinäkyvyys ja asiakkaiden luottamus ovat meille elintärkeitä, minkä vuoksi laskemme ja raportoimme johdonmukaisesti ympäristösuorituksemme. Nämä tiedot löytyvät ympäristötuoteselosteistamme (EPD), jotka ovat saatavana kaikilla paikallisilla verkkosivustoillamme ja julkaistu myös ulkoisissa tietokannoissa monissa maissa.

EPD:t noudattavat kaikkia eurooppalaisia ja kansainvälisiä standardeja (EN 15804, ISO 14025 EPD: lle, ISO 14040 (osa 1 ja 2) ja ISO 14044) ja ovat kolmannen osapuolen varmentamia. Ympäristötiedot kattavat koko tuotevalikoimamme.

Mitä on upcycling ja downcycling? Eikö se kaikki ole kierrätystä?

Kun kierrätetään, on tärkeää, että mahdollisuuksien mukaan valitaan upcycling downcyclingin sijaan. Tämä tarkoittaa, että tuote muutetaan uusiksi materiaaleiksi tai tuotteiksi, joilla on parempi laatu ja arvo. Tuotannossamme kierrätämme paljon muiden teollisuudenalojen jätemateriaaleja, mikä estää niiden päätymistä kaatopaikalle ja luo niille enemmän arvoa. Yrityksemme yksi suurimmista tavoitteista on pitkäaikainen kestävyys.

Tarjoaako Rockfon tuotteiden kierrätyspalvelua?

Kivivilla on täysin kestävä suljetun tuotekierron tuote. Se voidaan kierrättää uudestaan ja uudestaan ilman laadun heikkenemistä. Siksi tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden kierrättää esimerkiksi vanhat kivivillakatot. Olemme solmineet kumppanuuksia monissa maissa, ja voimme tukea sinua kierrätyksessä.

Lataa Rockfon Recycling Service -esite.

Mitä on kierrätysmateriaali ja miksi on tärkeää ostaa tuotteita, joissa on paljon kierrätysmateriaalia?

Kierrätysmateriaali on tuotteen osa, joka tulee aiemmin kierrätetyistä jätemateriaaleista. On tärkeää valita tuotteet, joissa on paljon kierrätysmateriaalia, koska silloin säästät enemmän ensisijaisia ja niukkoja resursseja samalla kun hyödynnät jätettä, joka muuten lähetettäisiin kaatopaikalle. On myös tärkeää priorisoida tuotteisiin joissa kierrätysmateriaali on upcycle-tuotteesta peräisin. Kierrätysmateriaalin käyttö edistää kestäviä rakennusmateriaaleja ja vähentää resurssien kulutusta.

Kuinka Rockfon- akustiikkalevyt voivat tehdä rakennuksesta kestävämmän?

Rockfon on kestävän kehityksen kumppanisi. Rockfon-akustiikkatuotteilla on vähäiset ympäristövaikutukset, jotka on dokumentoitu avoimesti EPD-asiakirjoissamme. Tuotteitamme voidaan käyttää uudelleen, kierrättää ja niissä on paljon kierrätettyä kierrätysjätemateriaalia. Rockfonin akustisilla ratkaisuilla on useita ympäristöetuja myös rakennuksille. Niillä on luokkansa parhaat sisäilmastoluokitukset ja erinomainen palonkestävyys, mikä luo turvalliset olosuhteet rakennuksen käyttäjille. Akustiikkaratkaisut vaikuttavat myös terveelliseen sisäympäristöön parantamalla ilmanlaatua, ääniympäristöä ja esteettistä suorituskykyä kaikentyyppisissä rakennuksissa; toimistoista lääketieteellisiin rakennuksiin ja oppimisympäristöihin, kuten kouluihin ja yliopistoihin. Rockfon- akustiikkalevyt myös heijastavat valoa erinomaisesti, mikä voi säästää energiaa sekä parantaa työoloja, mukavuutta ja suorituskykyä töissä.

Kuinka Rockfonin tuotteet auttavat minua kestävän kehityksen sertifioinnissa?

Jos haluat saada vihreän rakennuksen sertifikaatin, kuten LEED®, BREEAM®, DGNB®, WELL, HQE, Verde, Greenstar tms, voimme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi toimittamalla tuotteita ja ratkaisuja, joilla on dokumentoidut edut. Kun vuotuisten vihreiden rakennusten rakentamisen menojen odotetaan kasvavan 15% edellisvuodesta (USGBC 2015), haluamme yksinkertaistaa rakennuksen sertifioinnin aikaa vievää dokumentointiprosessia. Verkkosivustoillamme julkaisemista "Sustainability Declarations" löydät kaikki asiaankuuluvat tiedot siitä, miten kukin tuote auttaa sinua sertifioinnissasi. Nämä raportit auttavat sinua tekemään helppoja päätöksiä vastuullisuudesta.

Lue lisää, miksi Rockfon on oikea valinta kestävän kehityksen vaatimukset täyttäväksi rakennusmateriaaliksi