Århusin Frederiksbjergin koulu valittiin Vuoden koulurakennukseksi vuonna 2016. Koulu on ensimmäinen uusi koulu Århusin keskustassa yli sataan vuoteen ja se on rakennettu Tanskan peruskoulu-uudistuksen periaatteiden mukaisesti. Koululaisten tulisi liikkua vähintään 45 minuutin ajan joka päivä.

100 tapaa liikkua

- Århusin kunta oli kilpailutusmuistiossa pyytänyt, että koulussa tulisi olla sata eri tapaa liikkua. Otimme sen vakavasti. Olemme sisustaneet koulun julkisiin tiloihin ja ryhmiin paljon liikuntapisteitä, joten lasten on luonnollista liikkua. Lapset ovat mahtavia. Jos he näkevät pyöreän ympyrän lattialla, he hyppäävät sen päälle, sanoo arkkitehti Margrethe Grøn Arkkitehtitoimisto Henning Larsenista.

Juokseminen, hyppiminen ja ruudun hyppääminen, kaikki on sallittua Frederiksbjergin koulussa. Leikin ja liikkeen korostamiseksi arkkitehdit suunnittelivat pääsisäänkäynnin jättimäisiksi kiipeilyportaiksi. Tunnelman asettaa siis jo sisäänkäynti.

Akustinen katto vähentää melua

Liike ja fyysinen toiminta aiheuttavat väistämättä melua. Siksi Arkkitehtitoimisto Henning Larsen pyrki luomaan erityisen hyvän akustisen ympäristön uuden koulun yli 900 oppilaalle. Kaikki katot on peitetty akustisilla ratkaisuilla: niissä on joko Rockfon Sonar M lukituskiinnikkeillä tai Rockfon Boxer AEX. Molemmilla tuotteilla on Luokan 3A iskunkestävyys. Se on korkein saatavilla oleva luokitus, joten katto sopii erinomaisesti käytettäväksi kouluissa.

Rockfonin akustiikkaratkaisut perustuvat täysin kierrätettäviin kivivillalevyihin, joilla on korkein mahdollinen paloluokitus (A1). Rockfon toimitti projektiin yhteensä 13 700 m2 akustisia ratkaisuja.

-Peruskoulussa on paljon melua. Sitä ei voi välttää. Olemme valinneet joitain hiljaisia ​​alueita ja merkinneet ne selvästi, mutta suurilla alueilla on paljon toimintaa. Siksi kaikkien kattojen akustiikkaa säädellään.

Valitut kattoratkaisut mahdollistavat enemmän liikettä vaarantamatta akustista äänen laatua.

Frederiksbjergin koulu

Ingerslevs Blvd. 2
8000 Aarhus
Tanska

Frederiksbjergin koulu

Sijainti:Tanska
Arkkitehti:Henning Larsen Architects A/S, GPP Arkitekter, Møller & Grønborg, Kari Moseng
Valokuvaaja:Svend Christensen
Tuotteet:Rockfon® Boxer
Reunamuodot:A24, AEX, M
Mitat:600 x 600, 1200 x 1200, 1500 x 600

Aiheeseen liittyviä tapaustutkimuksia