Akustiikkapaneelit ja tuotteiden lukuisat edut 

Kun luomme maailman kehittyneimpiä akustiikkaratkaisuja, aloitamme ihmisistä. Terveys ja hyvinvointi ovat tärkeitä meille kaikille. Laadukas akustointi vähentää melua, parantaa sisäilmastoa ja vaikuttaa merkittävästi ihmisten hyvinvointiin. Asentamalla akustiikkapaneelit kattoon tai seinään voit alentaa melutasoa häiritsemällä tiettyjä äänitaajuuksia. Rockfonin toiminnalliset ja innovatiiviset akustiset ratkaisut edistävät visuaalista mukavuutta, heijastavat päivänvaloa, ovat helposti puhdistettavia sekä kestävät kosteutta ja torjuvat bakteereita.

Tutustu tuotevalikoimaamme sekä Rockfonin katto – ja seinäratkaisujen lukisiin etuihin. Löydä lisää tietoa akustiikkatuotteistamme ja siitä, miten Rockfonin akustiikkalevyt voivat muun muassa parantaa hyvinvointia sekä lisätä tuottavuutta tehokkaiden äänenvaimennusmateriaalien ja valon heijastuksen ansiosta.

Mitä eroa on akustiikkalevyillä ja akustiikkapaneeleilla? 

Usein puhuessamme alakattoratkaisuista käytämme nimitystä akustiikkalevy. Kattoon asennettavilla akustiikkalevyillä voidaan tarkoittaa esimerkiksi liimattavia akustiikkalevyjä tai ripustettavia alakattolevyjä. Ripustettavista levyistä saatetaan kuitenkin joskus puhua myös paneeleina, koska ripustettavat ratkaisut valitaan monesti tiloihin, joissa perinteinen akustinen alakatto ei ole mahdollinen. Nimitykset kuitenkin eroavat useimmiten asennuskohteen mukaisesti. Akustiikkapaneeleista puhutaan tyypillisesti seinien yhteydessä ja levyistä, kun kyseessä on katon akustointi.


Joskus akustinen alakatto ei riitä vaimentamaan melua, jolloin valikoimamme seinäpaneelit ovat ihanteellinen yhdistelmä alakattolevyjen kanssa. Seinäratkaisut soveltuvat myös ratkaisuiksi tiloihin, joissa perinteinen alakatto ei ole mahdollinen.

Innovatiivinen ja ääntä vaimentava akustiikkapaneeli auttaa luomaan näyttäviä tiloja

Akustiikkapaneelit vaimentavat tehokkaasti ääntä ja parantavat tilojen ääniympäristöä. Monipuoliset värit ja muodot antavat myös täydellisen suunnittelun vapauden, koska tyylikkäät akustiset paneelit voivat luoda näyttäviä sisustuksellisia pintoja sekä viimeistelyjä. Näin laadukas akustiikkapaneeli voi tuoda piristystä työympäristöihin, sairaaloihin, ravintoloihin tai jopa omaan kotiin. Innovatiiviset akustiikkapaneelit ovat hyvä vaihtoehto perinteiselle alakatolle tai toimivat loistavana täydennyksenä. 

Esteettinen ja kehyksetön akustiikkapaneeli sopii esimerkiksi toimistoihin, vastaanottoihin ja julkisten tilojen auloihin, joissa tarvitaan tehokasta äänenvaimennusta. Akustiikkapaneelit tarjoavat sekä hyvän akustiikan että tilan sistustusta mukailevan, esteettisen suunnittelun.

Kattoon ja seinään asennettavat paneelit voivat luoda tiloihin myös näyttäviä ja mielenkiintoisia yksityiskohtia. Akustiikkapaneeli seinällä voi olla hyvin toiminnallinen sisustuselementti, joka voi toimia esimerkiksi julkisiin tiloihin sommiteltuina kollaaseina tai taideteoksina. Akustiikkapaneelit voidaan esimerkiksi asentaa kiinnityssarjan avulla erilaisille etäisyyksille seinästä, jolloin saadaan aikaan mielenkiintoisia kuvioita. Ei ihme, että niistä käytetäänkin joskus nimityksiä akustiikkataulu ja sisustuslevy.

Tutustu referenssigalleriassamme projekteihin, joissa olemme olleet mukana.

Optimoi akustiikka ja sisäilmasto parhailla tuotteilla

Akustiikkapaneeli voi auttaa poistamaan kaikua kaikista tiloista. Akustiset paneelit sopivat täydentämään Rockfonin akustisia alakattoja ja ratkaisevat akustiikkaan liittyviä haasteita.

Joskus tilojen parempi akustointi voidaan toteuttaa vain seinien avulla, koska perinteinen akustinen alakatto ei ole aina vaihtoehto. Valikoimastamme löytyy erityisesti seiniin kiinnitettäviksi tarkoitettuja akustisia paneeleita, jotka sopivat myös hyvin kohteisiin, joissa katossa oleviin huolto kohteisiin on päästävä helposti käsiksi.
Akustiikkapaneelit voivat olla tärkeä lisä, kun suunnittelussa halutaan ottaa huomioon yleinen viihtyvyys ja optimaalinen sisäilmasto. Tämä on erityisen tärkeää työympäristöissä, terveydenhuollon tiloissa, kouluissa, teollisuusrakennuksissa sekä vapaa-ajanviettotiloissa.

Rockfonin akustiikkapaneelit ovat laadukasta materiaalia ja niissä yhdistyvät erinomainen vaimennuskyky, paloturvallisuus ja kestävyys unohtamatta laadukasta viimeistelyä ja ulkonäköä. Akustiikkapaneelit heijastavat tehokkaasti päivänvaloa visuaalisen mukavuuden ja hyvinvoinnin takaamiseksi.

Voit tutustua sivuillamme Rockfonin akustiikkakursseihin ja syventää tietämystäsi akustiikkasuunnittelusta.

Lue myös mielenkiintoinen artikkeli, jossa Rockfonin akustiikan suurlähettiläs vastaa suunnittelua ja akustiikkaa koskeviin kysymyksiin.

Akustiikkapaneeli, joka on kierrätettävä ja uudelleenkäytettävissä suljetussa kierrossa

Tavoitteemme on jatkuvasti pienentää päästöjä koko tuotanto- ja toimitusketjussa. Tuotteet valmistetaan basaltista tuotetusta kivivillasta, jota luonto tuottaa runsaasti. Luonnossa syntyy vuosittain 38.000 kertaa enemmän materiaalia kuin mitä tuotteidemme vuosittaisessa tuotannossa käytetään. Akustinen paneeli on kierrätettävä tuote ja uudelleenkäytettävissä suljetussa kierrossa.

Tuotteemme hankitaan ja valmistetaan kestävämmin, joten valitessasi Rockfonin teet vastuullisen valinnan planeetalle ja tuet kestävää kehitystä.

1/1

Valitse tilaan sopiva akustiikkapaneeli upeissa eri väreissä ja muodoissa

Valitse seuraavaan projektiisi valikoimamme tyylikkäät ja toiminnoiltaan erilaiset paneelit, jotka voidaan yhdistää helposti huonetilan tyylin ja visuaalisen ilmeen mukaisesti. Jotta akustointi voitaisiin yhdistää osaksi tilan suunnittelua, paneeleista on saatavana useita eri värejä ja reunamuotoja.

Tutustu Color-all -akustiikkalevy valikoimaan. Akustiikkalevyt ja listäjärjestelmät on saatavana useissa eri väreissä – rauhallisissa, inspiroivissa ja energisissä. Vieraile myös mikrosivuillamme ja löydä 34 upeaa väriä, jotka inspiroivat ja piristävät sisätilojen seinä- ja kattoratkaisuja.

Miten valita sopiva akustiikkalevy?

Jokaiseen tilaan liittyy omat akustiset haasteensa, joten millainen akustiikkalevy voi ratkaista suunnitteluun liittyvät vaatimukset? Me Rockfonilla vastaamme akustisiin haasteisiin kaikkialla ja autamme sinua mielellämme löytämään oikeat ratkaisut, jotta voit saavuttaa parhaan mahdollisen tuloksen. Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä.

Sivuiltamme saat paljon tietoa eri käyttökohteisiin sopivista akustiikkalevyistä ja paneeleista ja voit löytää esitteistämme uusimmat trendit ja vinkit akustiikkasuunnitteluun. Helppokäyttöiset oppaat on tarkoitettu arkkitehdeille ja suunnittelijoille työkaluksi antamaan inspiraatiota. Lataa esitteet ja löydä toimistojen-, sairaaloiden-, ravintoloiden- ja elokuvateattereiden uusimmat trendit.

Kivivillasta valmistettu akustiikkalevy auttaa luomaan terveellisiä ja viihtyisiä sisätiloja, jotka kuulostavat yhtä hyvältä kuin näyttävät. Tutustu koko tuotevalikoimaamme ja löydä projektiisi sopiva akustiikkalevy tai seinäpaneeli.