Rockfonin akustiset kivivillalevyt

Rockfon on johtava akustisten alakatto- ja seinäratkaisujen sekä listajärjestelmien toimittaja. Tuotteemme on valmistettu vastuullisesti kestävän kehityksen vaatimukset täyttävistä raaka-aineista ja ne täyttävät myös sisäympäristöihin ja suunnitteluun asetetut vaatimukset. Meidät tunnetaan esteettisyydestä ja suorituskyvystä, kuten akustiikan hallinnasta, paloturvallisuudesta, kosteudenkestävyydestä ja ihanteellisesta valon heijastamisesta. Näiden tärkeiden ominaisuuksien avulla varmistamme, että kivivillapohjaiset akustiikkatuotteemme ovat erittäin suorituskykyisiä, kustannustehokkaita ja säästävät aikaa.

Kivivillan valmistus

Kaikki akustiset alakattolevymme ja seinäpaneelimme on valmistettu kivivillasta, jolla on erittäin korkea paloturvallisuus. Kivivillaiset tuotteet ovat kestävä valinta rakennusmateriaaliksi. Akustiikkalevyt on valmistettu luonnostaan syttymättömästä basalttikivestä, joka sulatetaan ja kehrätään kivivillakuiduksi. Rockfon on panostanut runsaasti paloturvallisuuden testaamiseen ja siihen liittyvään kehitystyöhön. Useimmilla alakattolevyillämme ja listoillamme on paras mahdollinen paloluokitus A1.

Lue lisää raaka-aineistamme, joista luomme innovatiivisia, kestäviä ja kierrätettäviä akustisia ratkaisuja täältä.

Kivivilla vaimentaa luonnostaan ääntä tehokkaasti

Mitä kivivillasta valmistettujen akustiikkalevyjen avulla voidaan saavuttaa?

Kivivillan ansiosta alakatto- ja seinäratkaisuihin saadaan erinomaiset akustiset ominaisuudet ja saavutetaan akustinen mukavuus. Rockfonin kivivillasta valmistetut akustiikkalevyt voidaan asentaa kattoon tai seiniin ja ne vaimentavat häiritsevää melua. Akustiset kivivillalevyt sopivat monenlaisiin kohteisiin kouluista toimistoihin sekä ravintoloista teollisuuslaitoksiin. Akustiikan parantamisen lisäksi kivivilla materiaalina tarjoaa myös monia muita etuja.

Akustisten kivivillalevyjen tärkeitä ominaisuuksia ovat tehokas äänenvaimennus ja äänieristys, sillä kivivilla on luonnostaan ääntä eristävä sekä vaimentava materiaali. Se tarkoittaa, että ääntä pystytään säätelemään niin, että häiritsevät äänet vaimenevat ja samalla puheen ymmärrettävyys paranee.

NO, Sundkvartalet, Dyrvik Arkitekter, Office, Meeting room, reception, Rockfon Sonar dB42, A edge, 600x600, white, Chicago Metallic T24 Click 2890

Lisää valoa sisätiloihin

Akustiikkalevyt voivat kuitenkin tehdä paljon muutakin kuin vain parantaa akustista ympäristöä.  Ne myös vaikuttavat sisäilmastoon hyvällä valon heijastuksella ja jakautumisella. Hyvä valonheijastavuus takaa luonnonvalon kantautumisen syvemmälle huoneisiin. Kivivillasta valmistetut akustiikkaratkaisut tarjoavat valoisampia tiloja ja voivat siten tuoda säästöjä myös sähkön kulutukseen.

Kivivilla on materiaalina palonkestävää

Kivivilla on luonnonmateriaali, jolla on erittäin korkea paloturvallisuus. Palamattomat materiaalit, kuten kivivilla, eivät osallistu tulipalon kehittymiseen ja ne voivat itse asiassa rajoittaa tulen leviämistä parantaen rakennusten yleistä paloturvallisuutta. Nykyaikaisten rakennusten ongelma on synteettisten materiaalien lisääntynyt käyttö, mikä voi nopeuttaa tulipalojen leviämistä. Materiaalina kivivilla on uskomattoman palonkestävää. Lisäksi palamattomat, kivivillasta valmistetut alakattolevyt säilyttävät tulenkestävyysominaisuutensa myös ajan myötä, mikä antaa enemmän aikaa turvalliseen poistumiseen tulipalon sattuessa. Akustiikkaratkaisumme kuuluvat siksi korkeimpaan A1 paloluokkaan.

Office in Pontypridd Riverside Scheme in Wales United Kingdom, Rockfon Blanka E-edge, 600x600, Chicago Metallic T15 2790 grid

Akustinen alakatto, jolla luodaan hyvä ilmanvaihto

Valikoimastamme löytyy akustiikkalevyjä erilaisilla pinnoilla ja paksuuksilla tarjoten erilaisia tuote-etuja. Voit valita esimerkiksi akustisen alakaton, joka mahdollistaa diffuusio ilmanvaihdon. Varmistat hyvän sisäilman, kun valitset tilaan akustiikkalevyt, joista ilma virtaa hitaasti koko alakattopinnan läpi. Tällöin päätelaitteita ei tarvita ja ilma vaihtuu aiheuttamatta melua ja vedon tunnetta.

Kivivilla materiaalina takaa pitkäikäiset akustiikkaratkaisut

Alakattolevyt voidaan asentaa helposti ja nopeasti. Kivivillasta valmistetut akustiikkalevyt voidaan myös helposti purkaa yhä uudelleen ja uudelleen ilman ongelmia. Levyillä on erittäin pitkä käyttöikä ja ne kestävät pitkään ilman erityistä huolto- tai uusimistarvetta, mikä on suuri etu taloudellisesti sekä tarkasteltaessa ympäristövaikutuksia. Tuotteen kestävyydellä on suuri merkitys ympäristön sekä kestävän tuotannon ja kulutuksen kannalta. 

Office in Pontypridd Riverside Scheme in Wales United Kingdom, Rockfon Blanka E-edge 600x600, Chicago Metallic T15 2790 grid
1/1

Hygieeniset akustiikkakatot

Sairaaloissa ja keittiöissä tarvitaan usein ratkaisuja, joiden pinta on kestävämpi kuin tavallisissa akustiikkalevyissä. Kivivilla ei toimi mikro-organismien kasvualustana, joka on tärkeä ominaisuus hygieenisten akustiikkatuotteiden valikoimassamme. Nämä tuotteet vastaavat erityisiin hygienia- ja puhdistusvaatimuksiin. Meillä on kattava valikoima alakattolevyjä, jotka säilyttävät korkean laatunsa huolimatta toistuvasta puhdistuksesta ja ne myös estävät bakteerien kasvua sekä leviämistä.

UK, Glenfield Hospital, Healthcare, P+HS Architects, Rockfon Medicare Plus, 600x600, white

Iskunkestävät kivivillapohjaiset levyt

Kestävyydestä puhuttaessa voi nousta esille myös huoli tuotteen käyttöiästä ja toimivuudesta, jos akustiikkalevy altistuu fyysisille iskuille. Useimmat katto- ja seinäpaneelit voivat vahingoittua, jos ne altistuvat iskuille. Tämän vuoksi Rockfonin valikoimasta löytyy erityiset, iskunkestävät katto- ja seinälevyt. Niissä on erityinen kudottu pinta, minkä ansiosta levyt kestävät fyysisiä iskuja. Iskunkestävät akustiikkaratkaisut ovat usein kysyttyjä mm. kouluihin ja urheiluhalleihin.

Sports hall in Mosir sports centre in Puławy Poland with Rockfon Blanka Z-edge

Luo kaunis viimeistely akustisilla paneeleillamme

Usein sisätilojen suunnittelussa edellä mainittujen käytännöllisten etujen lisäksi muotoilu ja estetiikka ovat tärkeässä asemassa. Siksi se on tärkeä suunnittelun elementti myös meille. Jotkut haluavat suunnitteluun minimalistisuutta ja toiset taas valitsevat akustiikkaelementeiksi katseenvangitsijoita tai ratkaisuja, jotka stimuloivat luovuutta.

Akustiset kivivillalevyt ovat saatavana eri väreissä ja erilaisilla kiinnitysvaihtoehdoilla takaamaan haluttu viimeistely. Kaunis äänimaailma sekä viimeistely luodaan Rockfonin akustisten kivivillalevyjen avulla.

Restaurant of Plopsa hotel in De Panne Belgium with Rockfon Color-all Charcoal in D-edge

Akustisten kivivillalevyjen edut

Ympäristöön haitallisesti vaikuttavien tapojen vastapainoksi rakennusalalla otetaan käyttöön erilaisia jätemateriaaliin liittyviä hankkeita ja käytäntöjä, kuten upcycling-kierrätys. Tavoitteena on tuottaa ylijäämämateriaalista kaupallisesti arvokkaita tuotteita.
Kestävä kehitys

01

Toimisto

Modernin toimistotilan haasteisiin vastaaminen.

Organisaatioiden toimintakustannuksista yli 90 % liittyy työntekijätehokkuuteen, joten toimistoympäristön ja huoneiden akustiikan vaikutuksesta työntekijöihin on hyvä olla tietoinen.

02

Koulutus

Rakentamista nykypäivää ja tulevaisuutta varten

Koulun suunnitteleminen on monimutkainen ja vaativa arkkitehtoninen haaste. Olipa kyseessä sitten uudisrakennus- tai kunnostusprojekti, rakennusmateriaalien tulee olla akustisesti miellyttäviä, helposti kunnossapidettäviä, monipuolisia, mukautuvia ja vankkatekoisia.

03

Terveydenhuolto

Hyvät rakennukset saavat sinut voimaan paremmin

Terveydenhuoltopalveluiden tarjoajat ovat vastuussa sisäympäristöstä, jossa potilaita hoidetaan. Kaikki rakennusmateriaalit eivät ole tasavertaisia. On tärkeää valita sellaiset materiaalit ja pinnat, jotka muodostavat kauniin, mukavan ja toipumista edistävän ympäristön.

04

Vähittäiskauppa

Ensiluokkainen akustiikan suunnittelu on menestyksekkään liiketoiminnan kulmakivi.

Vähittäiskaupassa brändikokemus on avainasemassa, mutta on myös tärkeää ymmärtää ympäristön vaikutus asiakaskäyttäytymiseen.

05

Vapaa-aika

Miellyttävien akustisten olosuhteiden luominen ja ylläpito on otettava huomioon.

Vapaa-ajan kohteet ovat usein erittäin suosittuja ja vierailijoiden määrä on korkea päivittäin. Jatkuva ihmisvirta asettaa korkeat vaatimukset akustiikalle, paloturvallisuudelle, kestävyydelle ja muotoilun esteettisyydelle.

06

Teollisuus

Painotamme hyvien akustiikkaratkaisujen tärkeyttä teollisuusympäristöissä.

Suunniteltaessa tuotantotiloja on otettava huomioon monia erilaisia seikkoja. Teollisuussektorin muotoilu- ja materiaalivalinnoilla on tärkeä rooli turvallisia työympäristöjä rakennettaessa.