Mikä LEED on?

LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design) on maailmankuulu rakennusten luokitusjärjestelmä, jonka on kehittänyt Yhdysvalloissa US Green Building Council (USGBC). Sen tarkoituksena on edistää turvallista, terveellistä ja kestävää rakennusympäristöä.

LEED-sertifiointia voidaan soveltaa erilaisiin projekteihin, kuten uudisrakennus- tai peruskorjausprojekteihin, sekä eri rakennussegmentteihin kuten asuinrakennuksiin, terveydenhuoltotiloihin, koulurakennuksiin, vähittäiskauppoihin sekä hotelli- ja ravintolatiloihin.

People, Humans, Office, Working,

Mitä tarkoittaa, jos rakennus on LEED-sertifioitu?

LEED-sertifioiduilla rakennuksilla on monia etuja, jotka edistävät rakennusten taloudellista, ympäristöllistä ja terveyttä edistävää suorituskykyä. Kustannusten suhteen LEED-sertifioidut rakennukset vähentävät energiaan, veteen ja jätteisiin liittyviä kustannuksia. Niiden yleinen suorituskyky on huomattavasti parempi, mikä johtaa parempaan kilpailuetuun ja vähentää rakennuksessa vapaana olevien tilojen määrää.

LEED keskittyy myös terveelliseen sisäilman laatuun ja asukkaiden hyvinvointiin vähentäen samalla hiilidioksidipäästöjä ja energiankulutusta, mikä auttaa luomaan kestäviä ja vihreitä rakennuksia.

Urban, Greenery, Plants

Lataa LEED-tietosivumme

 

Lataa tietosivumme saadaksesi lisätietoja siitä, miten akustiset katto- ja seinäpaneelimme voivat auttaa LEED-sertifikaatin saamisessa.

 

Document cover of factsheet LEED
Stakeholder, Men, Planning, Building

Onko sinulla vielä kysyttävää?

Ota yhteyttä meihin, niin autamme sinua

Muita samankaltaisia asiakastarinoita