dB-valikoiman äänieristelevy vaimentaa ja eristää melua

On vaikea hahmottaa ääniaaltoja, mutta on helppo havaita hyvän ja huonon akustiikan välinen ero. Ihmiset usein luulevat, että hyvän ääniympäristön luominen on monimutkaista. Kuitenkin asiakkaan saadessa kunnollista neuvontaa ja oikeat ratkaisut, tehtävä on paljon kuviteltua helpompi. Parhaimman äänenvaimennus- ja äänieristysyhdistelmämme ansiosta dB-äänieristyslevyt toimivat hyvin ratkaisuna, joka vaimentaa ja eristää melua.

Tuotevalikoimastamme löydät täydellisen valikoiman äänieristyslevyjä sekä tarvikkeita monipuolisiin akustiikkaratkaisuihin. Valikoima erilaisia reunoja ja kokoja tarjoaa myös täydellisen vapauden suunnitteluun.

Ääntä eristävä levy on myös helppo yhdistää Rockfonin muihin akustiikkalevyihin, jotta koko rakennukseen saadaan harkittu yhtenäinen vaikutelma ja akustointi.

Äänieristelevy estää äänen siirtymisen huoneiden välillä

Äänieristelevy ei ole ainoa oleellinen tekijä siinä, miten paljon ääntä siirtyy huoneesta toiseen – myös tuotteen äänenvaimennusominaisuudet vaikuttavat. Saman dB-arvon omaavat sisäkatot tuottavat erilaisia äänenpaineen tasoja (melutasoja), jos niissä on eri äänenvaimennustasot. Kun huone, jossa on ääntä on varustettu hyvin ääntä vaimentavalla sisäkatolla, äänenpaine jää pienemmäksi.

Toisin sanoen viereiseen huoneeseen kantautuvaa melua syntyy vähemmän, koska sisäkatto vaimentaa suuren osan äänestä. Kun viereisessä huoneessa on myös ääntä vaimentava sisäkatto, äänenpaine pienenee vielä enemmän, koska jäljelle jäävä ääni vaimentuu toistamiseen.

Ääni vähenee siten molemmissa huoneissa. Lopputuloksena on yleisesti alhaisempi äänenpaineen taso. Jos sisäkatossa ei ole tehokas äänenvaimennus, äänenpaineen taso ei laske.

Äänieristyslevyt ja niiden merkitys toimistoissa

Nykyaikaisen toimistoympäristön on oltava tarpeeksi joustava. Lisäksi siellä on oltava riittävästi äänieristettyjä alueita, joissa on mahdollisuus keskittyä kunnolla sekä toimia luovasti ja luottamuksellisesti. On vaikeaa syventyä ja keskittyä töihin, jos huono ääniympäristö häiritsee keskittymistä. Keskenään juttelevat kollegat, puhelinkeskustelut ja toimistolaitteet aiheuttavat häiriöitä keskittymiseen ja voivat sitä kautta pienentää myös merkittävästi työntekijän tuottavuutta. Äänieristelevyt ovat tärkeässä asemassa luomaan häiriöttömän työskentely-ympäristön ja mahdollistamaan luottamukselliset keskustelut vierekkäisissä toimistoissa ja tiloissa.

Two colleagues in office with digital tablet and computer. Indoor, office, acoustics, people, working,

Luo optimaalinen akustinen työympäristö asentamalla äänieristyslevy kattoon tai seiniin

Toimistoympäristö on akustinen haaste, koska se koostuu erityyppisistä tiloista. Avokonttoreissa on tärkeää vaimentaa ääntä ja rajoittaa melutasoa hyvän sisäilmaston luomiseksi. Jotkut rakennuttajat valitsevat äänieristyslevyt estämään äänen pääsyn sisään ja ulos huoneesta. Joidenkin mielestä on parempi käyttää ääntä vaimentavia tuotteita, jotta voidaan lisätä puheen ymmärrettävyyttä ja vähentää jälkikaikua.

Kun käytössäsi on Rockfonin dB-valikoiman äänieristelevyt, sinun ei tarvitse tehdä kompromisseja äänieristyksen ja äänenvaimennuksen välillä. Äänieristyslevyt takaavat, että saat optimaalisen äänieristyksen ja äänenvaimennuksen yhdellä kertaa. Ääntä eristävä levy mahdollistaa optimaalisen akustisen työympäristön huolimatta siitä, millaiseksi työskentelyalue on suunniteltu.

People in office

Referenssit

Väliseinäratkaisu ja äänieristyslevy kattoon

Jotta saavutetaan optimaalinen akustiikka, on tärkeää ymmärtää, miten ääni käyttäytyy ja liikkuu kyseisellä alueella. Kriittisimmät paikat äänen siirtymisen kannalta ovat usein valaisimet tai liitokset väliseinien ja sisäkattojen välillä. Näiden kautta suurin osa melusta pääsee kantautumaan huoneesta toiseen. Tilat voidaan muuttaa luottamuksellisiksi asentamalla äänieristyslevyt ja -ratkaisut kattoon tai seinään. Rockfonin dB-valikoiman äänieristyslevy ja lisätarvikkeet ovat tehokas ratkaisu akustisiin haasteisiin.

Melutasoa voidaan laskea halutun luottamuksellisuustason mukaan joko valitsemalla ääntä eristävät dB-äänieristelevyt tai yhdistämällä äänieristyslevyt Rockfonin tarvikkeisiin. Sisäkattojen ääntä eristävillä ominaisuuksilla varustetut äänieristelevyt yhdessä Rockfon® Soundstop™ väliseinäratkaisun kanssa luovat yhdessä todella hyvää melunvaimennusta.

UK Moray Council HQ, Rockfon Eclipse, Sonar Activity B_edge, Koral A_edge, Alaska dB 40 A_edge, 2012

dB-valikoimamme äänieristyslevyt vastaavat akustisiin haasteisiin

dB-valikoimamme äänieristyslevyt vastaavat nykyaikaisten toimistoympäristöjen akustisiin haasteisiin. Kaikki äänieristelevyt perustuvat samaan Rockfon-teknologiaan eli ainutlaatuiseen tehokkaaseen äänenvaimennukseen ja erinomaiseen äänieristykseen. Lisäksi ne mahdollistavat äänieristyksen eri tasot 35 desibelistä 46 desibeliin.

Lisätarvikkeemme on suunniteltu yhteensopiviksi dB-valikoiman kanssa. Tuotteet, kuten Rockfon® Rocklux® -äänenvaimennuskotelo ja Rockfon® Soundstop™ -väliseinäratkaisu ovat erinomaisia ratkaisuja, kun haluat sulkea äänet kokonaan pois. dB-tuotevalikoiman äänieristyslevyistä on valikoimassamme kaksi eri pintaa: Rockfon® Sonar® dB-levyssä on klassinen mikrorakenteella varustettu pinta ja Rockfon Blanka® dB-levyssä on sileä ja erittäin valkoinen maalattu pinta.

Tivoli office, Metal dB
1/1

Tuotesuositukset

Yhteydenotto