Homeen ja homehtumisen kestävät ominaisuudet

Home voi löytää suotuisan kasvualustan kosteasta, orgaanisesta pinnasta. Sen kasvu voi vaurioittaa rakennusmateriaaleja ja aiheuttaa epämiellyttävän ulkonäön. Homeelle altistuminen voi myös vaikuttaa terveyteen, aiheuttaen iho- ja hengitystieinfektioita.(1)

Koska kivivillasta valmistetut tuotteemme eivät ole orgaanisia, ne eivät edistä homeen tai bakteerien kasvua. Tämä auttaa pitämään sisäympäristöt turvallisina ja terveellisinä. Kivivillan luontaisen koostumuksen ansiosta homeenkestävyys saavutetaan ilman lisäaineita, kuten sienimyrkkyjä tai mikrobinestoaineita.

Notkuva katto? Ei kiitos!

Joissakin akustisissa alakattolevyissä kosteus on ongelma, sillä se voi heikentää materiaalien rakennetta ja aiheuttaa niiden taipumista listajärjestelmästä. Äärimmäisissä tapauksissa taipuneet akustiikkalevyt voivat jopa pudota paikoiltaan. Tämä ongelma esiintyy erityisesti rakenteilla olevissa rakennuksissa, joissa lämpötila ja kosteus eivät ole vielä tasaantuneet tai materiaalit eivät ole vielä täysin kuivuneet.

Valby, Vandkulturhus, Denmark, Valby, 2.000 m2, Nøhr & Sigsgaard A/S, Rambøll, Københavns Kommune, Intern A/S (Head Contractor E. Pihl & Søn A/S), Nibe Fotograferne, White, Sonar, D-edge, 600 x 600 x 20, Rockfon System T24 A/E corrosion resistant, swimming pool

Hydrofobiset akustiikkalevyt ja -paneelit

Kivivilla on luonnostaan hydrofobinen materiaali, eli se hylkii vettä eikä ime kosteutta. Tämä tekee kivivillaisista akustiikkalevyistämme paitsi kosteudenkestäviä myös taipumattomia. Jopa jatkuvasti kosteissa tiloissa, kuten keittiöissä ja uima-allasalueilla, Rockfonin akustiikkalevyt pysyvät täysin mittavakaina jopa 100 % suhteellisessa kosteudessa (RH) ja lämpötiloissa, jotka vaihtelevat 0-40 celsiusasteen välillä.

Tämä tarkoittaa, että meidän akustiikkalevyt voidaan asentaa jo rakennusvaiheessa ilman riskiä niiden taipumisesta. Kosteudenkestävien akustiikkalevyjen ominaisuudet säilyvät muuttumattomina ajan myötä, mikä tarkoittaa, että niiden muoto ja fyysiset ominaisuudet pysyvät ennallaan koko rakennuksen elinkaaren ajan.

 

 

 

Le Cap swimming pool fitness centre, Rockfon Color-all Charcoal, Ekla A-edge E-edge, leisure

Korroosionkestävät listajärjestelmät

Kivivillasta valmistettujen akustiikkalevyjen lisäksi tarjoamme korroosionkestäviä listajärjestelmiä, jotka on suunniteltu vaativiin ja kosteisiin ympäristöihin, kuten uima-allasalueille, keittiöihin ja saniteettitiloihin.

Rockfon® System T24 A, E ECR™ -järjestelmässä listaelementit valmistetaan valmiiksi maalatusta galvanoidusta teräksestä, joka täyttää EN13964-standardin korkeimman D-luokan korroosionkestävyysvaatimukset. Järjestelmään saatavilla olevat lisävarusteet on myös valmistettu samalla korkealla korroosionkestävyydellä, mikä varmistaa listajärjestelmän pitkäikäisyyden ja luotettavuuden kaikissa olosuhteissa.

DK, Mærsk Tower, C.F. Møller, Education, University, Health, Kitchen, Rockfon Hygienic, A edge, 600x600, white

Muita tuotteiden etuja