Äänieristyksen ja äänenvaimennuksen yhdistelmällä saadaan huomattavia tuloksia

Organisaatiot muuttuvat, joten tiloja on voitava järjestellä uudelleen. Olipa kyseessä sitten uudisrakennus- tai remontointiprojekti, suunnittelijoiden on löydettävä hyviä akustiikkaratkaisuja ja annettava vuokralaisten suunnitella toimistotilat niin, että ne hyödyttävät juuri heitä.

Akustinen keidas 

Cornellin yliopistossa työskentelevän Alan Hedgen mukaan ihmisten tuottamat äänet häiritsevät ylivoimaisesti eniten, joten työpaikalla on syytä kiinnittää huomiota meluntorjuntaan ja äänieristykseen.

Työpaikkojen ulkomuoto on kehittynyt aikojen saatossa monilla eri tavoilla. Arkkitehdit ja suunnittelijat etsivät taukoamatta työntekijöiden hyvinvoinnin ja hiljaisuuden tarpeen välistä tasapainoa, joka ei horjuttaisi yhteistyöhön painottuvaa ja dynaamista ympäristöä.

Ennen avokonttoreiden vallankumousta suljetut toimistotilat olivat toimistotyöntekijöiden arkipäivää. Englantilainen Sir Charles Trevelyan alkoi pohtia ensimmäisten joukossa työpaikan vaikutusta työntekijöihin ja painotti erillisten työhuoneiden olevan tärkeitä keskeytysten estämiseksi ja keskittymiskyvyn parantamiseksi.

Toimistotyöläisten liukuhihna

1900-luvun alkupuolella arkkitehdit alkoivat suosia tilavia ja joustavia avokonttoreita vapauttaakseen omiin laatikkoihinsa ahdetut työntekijät. Tavoitteena oli murentaa perinteinen toimistotila, tehdä työtilasta dynaamisempi ja parantaa työntekijöiden välistä vuorovaikutusta. Avokonttorista tuli toimistotyöläisten liukuhihna.

Modulaarisuus avainasemassa

Häiriötekijöiden ja haitallisten äänten vähentäminen voi olla haastavaa, kun työympäristön pitäisi olla samalla myös joustava, yksityinen ja miellyttävä. Monet avokonttoreissa toimivat ovat vastanneet haasteeseen rakentamalla tiloihinsa neuvotteluhuoneita ja hiljaisia tiloja, joihin työntekijät voivat vetäytyä työstämään keskittymistä vaatia tehtäviä. Modulaarisuus ja liikuteltavat väliseinät voivat kuitenkin aiheuttaa toisenlaisia ongelmia. Yhden huoneen melu voi kulkeutua väliseinien yli ja katon läpi ja häiritä viereisen toimiston rauhaa. Äänen kantautuminen huoneesta toiseen voi heikentää tuottavuutta jopa 7 %.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että avokonttorin työntekijöiden tuottavuus on 15 % matalampi kuin muiden. Lisäksi heidän on vaikeampi keskittyä ja pienten keskeytysten vuoksi päivässä voi mennä jopa 20 minuuttia keskittynyttä työaikaa hukkaan. Ääntä vaimentava ja eristävä alakatto voi estää melun kulkeutumisen viereisestä huoneesta tai yläkerroksesta ja vähentää siten häiriötekijöitä työpaikalla sekä tarjota arkaluontoisten tietojen käsittelyyn tarvittavaa yksityisyyttä.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että avokonttorin työntekijöiden tuottavuus on 15 % matalampi kuin muiden. Lisäksi heidän on vaikeampi keskittyä ja pienten keskeytysten vuoksi päivässä voi mennä jopa 20 minuuttia keskittynyttä työaikaa hukkaan.

Rakentaminen ja tekninen eristys

Olemme palamattomien kivivillaeristeiden suurin toimittaja. Tarjoamme tuotteita ja ratkaisuja kaikkiin yleisiin käyttökohteisiin sekä yksityiskoteihin että julkisiin rakennuksiin. Ratkaisut on myös suunniteltu parantamaan OEM-tuotteiden tai järjestelmän suorituskykyä ja tehostamaan jalostus- ja offshoreteollisuuden sekä merenkulun tuotantoprosesseja.

Valitse maa
ROCKWOOL logo and image

Käyttökohteet