Positiivinen panos puhtaaseen ja terveelliseen ympäristöön

Kunnollinen hygienia on erittäin tärkeää useissa huoneissa. Rakennusmateriaalien asianmukainen puhdistaminen ja desinfiointi sekä mikrobien leviämistä estävien materiaalien käyttö vähentää ja hillitsee todistetusti mikrobien leviämistä.

Hygienian tärkeys

Rakennusmateriaalin pinnalla on tärkeä rooli bakteerien ja tartuntojen leviämisen estämisessä. Sen vuoksi monilla aloilla on käytettäville materiaaleille tiukat terveysvaatimukset. 

Materiaaleja valittaessa tulee arvioida, kuinka valitut tuotteet vaikuttavat niiden ympäristöön erityisesti huonetyypeissä, joissa säännöllinen puhdistaminen ja desinfiointi on tärkeää.  

Sisäympäristöön ja rakennuksen käyttäjään kohdistuvat vaikutukset ovat suuret, jos valitaan mikrobeja levittäviä materiaaleja, joita ei voi puhdistaa. Ravintola-alalla huolimaton keittiön siivous voi johtaa ruokaan liittyvien bakteereiden leviämiseen. Pitkittynyt toipumisaika ja uudelleen sairaalaan joutuminen ovat terveydenhuoltoon liittyvien tartuntojen oireita. Noin 5–30 % potilaista saa vähintään yhden tartunnan sairaalakäynnin aikana.    

Kestävää hygieniaa

Turvallisen ympäristön luomiseksi rakennusmateriaalien ja katon on kestettävä puhdistamista ja desinfiointia ilman, että se vaikuttaa tilan visuaaliseen ilmeeseen. Ne eivät myöskään saa toimia mikrobien kasvualustana. 

5–30 % potilaista saa vähintään yhden tartunnan terveydenhoitolaitoksessa olonsa aikana.

Terveydenhuoltolaitosten akustiset haasteet

Käyttökohteet