Kestävät akustiset ratkaisut, joilla on erityinen iskunkestävyys

1. tammikuuta 1

Kouluissa ja liikuntatiloissa rakennusmateriaalien on kestettävä iskuja ja vaimennettava ääntä. Niissä käytettävien alakattojen on kestettävä tavallista suurempaa kulutustaja usein toistuvaa levyjen irroittamista.

Ripustettavien alakattolevyjen iskunkestävuus testataan EN 13964:0 D-liitteen mukaisesti. Testit kattavat koko alakattojärjestelmän eli levyt, listat ja ripustusjärjestelmät. Iskunkestävyysluokkia on kolme:

  • Luokka 1A alakatot liikuntahalleihin, jossa pelataan voimakkaita iskuja auheuttavia pallopelejä, esim. käsipallo, futsal
  • Luokka 2A alakatot liikuntakeskuksiin, joissa pelataan kevyitä iskuja aiheuttavia pallopeleja sekä koulujen koville rasituksille alttiisiin tiloihin
  • Luokka 3A alakatot perustason iskujen tiloihin, kuten luokkahuoneisiin, koulujen käytäville, lastentarhoihin ja leikkihuoneisiin

Miten tehdään testit alakattojärjestelmissä?

Iskunkestävyystesti osoittaa, että alakatto kykenee kestämään pallojen aiheuttamien iskujen hetkellisiä vaikutuksia normaaleissa olosuhteissa urheiluhallissa.
Käsipallo ammutaan 36 kertaa kattoa vasten; 12 kertaa pystysuunnassa ja 12 kertaa kahdesta eri suunnasta, joiden kulma on 60º eri nopeuksilla sen mukaan, mikä luokitus on testattu:

  • 16,5 m/s (Luokka 1A)
  • 8 m/s (Luokka 2A)
  • 4 m/s (Luokka 3A)
illustration, impact resistance, test, testing of impact resistance, device shooting handball on ceiling, rockfon

Hyväksytty pallotesti

Pallotestin jälkeen katto tarkistetaan. Testi on läpäisty, jos muutoksia asennukseen, toimintaan ja turvallisuuteen ei ole havaittavissa ja jos katon ulkonäkö ei ole muuttunut suuressa määrin.

Rockfon Samson ja Rockfon Boxer levyissä on vahvistettu pinta, mikä tarjoaa erinomaisen mekaanisen kestävyyden.

Kuten esitteistä käy ilmi, Rockfon-järjestelmään OlympiaPlus A Impact 1A asennettu Rockfon Boxer / Rockfon Samson täyttää luokan 1A iskunkestävyyden korkeimmat vaatimukset.

Iskunkestävät seinäratkaisut

Kattoon vaikuttavien iskunkestävien akustisten ratkaisujen lisäksi meillä on myös iskunkestävät seinäratkaisut.
Rockfon® VertiQ® seinävaimennuslevy voidaan asentaa Rockfon®-järjestelmään VertiQ® T24 A -Wall, iskunkestäväksi järjestelmäksi tai Rockfon®-järjestelmään VertiQ® HAT A -Wall, joka on iskuja kestävä seinäratkaisu.