bucket_iconCreated with Sketch.

Miellyttävien akustisten olosuhteiden luomiseen ja ylläpitoon on syytä panostaa

Akustisille äänenvaimennusratkaisuille, paloturvallisuudelle ja yleiselle visuaaliselle estetiikalle on tarvetta, kun luentosalin, ravintolan, kunto- tai virkistyskeskuksen kaltaisissa tiloissa on paljon ihmisiä. Jokaiseen rakennuksessa olevaan huoneeseen sisältyvät omat haasteensa.

Akustiikka

Kun ääniaallot osuvat seinien, lattian ja ikkunoiden kaltaisiin koviin pintoihin huoneessa, syntyy kuultavissa oleva energia-aalto, jota kutsumme ääneksi. Ääni kimpoaa takaisin, jonka seurauksena huoneen yleinen melutaso nousee. 

Kaikumisen estäminen on yksi isojen tilojen akustisista haasteista. Kyseessä voivat olla luentosalit, kovapintaiset uimahallit tai kiireiset ravintolat, joissa on paljaat alakatot ja meluisat keittiöt. Hiljattain julkaistun kyselyn vastaajista 90 % sanoi taustamelun olevan suurin ongelma ravintolassa ruokailtaessa. 

Kosteiden ympäristöjen suunnittelu

Akustiikka on tärkeää uimahalleissa, mutta kosteudenkestävyys on myös keskeisessä roolissa. On tärkeää, että kosteiden tilojen rakennusmateriaalit pysyvät vakaina, vaikka suhteellinen kosteus nousisi 100 prosenttiin tai lämpöä olisi 40°C.

Sen avulla varmistetaan, että materiaalit näyttävät hyvältä tulevaisuudessakin. 

Paloturvallisuus

Paloturvallisuus on tärkeää, kun rajatussa tilassa on suuri ihmisjoukko. Palamattomat materiaalit ovat tulipalon sattuessa elintärkeitä sekä rakennuksen käyttäjien että pelastustyöntekijöiden kannalta.

Movie thumb, Cafe Toldboden, restaurant landing page
Video

Hyvä akustiikka parantaa kulinaarista kokemusta Café Toldbolden Kööpenhaminassa

Akustiikka on tärkeää - ei ainoastaan vieraillemme, vaan myös täällä työskentelevälle henkilöstölle.

90 % sanoi taustamelun olevan suurin ongelma ravintolassa ruokailtaessa.

Dixon, Luke