Kestävän rakentamisen kumppanisi 

Rakennus- ja purkujätettä syntyy noin kolmannes kaikesta EU:n jätteestä, joista suuri osa päätyy kaatopaikalle (1). Me Rockfonilla tiedämme, että näin ei tarvitse olla. Emme ole vain tietoisia alamme jätemäärästä, vaan olemme myös sitoutuneet tekemään oman osuutemme ottamalla vastuun omasta jätteestämme ja yrittämällä tehdä kaikkemme sen minimoimiseksi. 

Akustiikkaratkaisujemme raaka-aineet ovat luonnollisia ja runsaita, joten voit olla varma, että tuet ympäristöä koko syklin ajan - ihmisten hyvinvoinnin parantamisesta planeetan auttamiseen. Rockfon käyttää luonnonkiveä, kierrätämme osana kiertotaloutta ja sitoudumme pienentämään hiilijalanjälkeämme joka vuosi. Mielestämme seuraavan sukupolven akustiikkaratkaisujen ei pitäisi tapahtua seuraavan sukupolven ihmisten kustannuksella. 

"Me noudatamme elinkaariajattelua ja tarkastelemme tuotteidemme elinkaaren kaikkia vaiheita mahdollisten parannusten löytämiseksi"

Magdalini Psarra

Kierrätys suljetussa kierrossa 

Kiertotaloudessa tuotteita tulisi käyttää mahdollisimman pitkään, käyttää uudelleen tai kierrättää mahdollisimman laajasti, kun niiden käyttöikä on lopussa. Siksi tuotteemme on suunniteltu kestäviksi ja pitkäikäisiksi. Ne voidaan helposti irrottaa, kun rakennusta kunnostetaan tai puretaan, jolloin ne voidaan kierrättää takaisin uusiksi tuotteiksi. Itse asiassa kivivillatuotteemme voidaan kierrättää äärettömän monta kertaa ilman, että niiden laatu kärsii. 

Juuri nyt Rockfon tarjoaa kierrätysmahdollisuuksia asiakkaillemme myös Euroopan päämarkkinoilla, ja suunnitelmissamme on laajentaa tätä palvelua vielä useampiin maihin tulevina vuosina. Näin asiakkaamme voivat palauttaa vanhat kivivillakattolevyt tai asennusvaiheen hukkamateriaalin kierrätettäväksi tehtaissamme. Tämä sekä vähentää materiaalien kulutusta että vähentää jätteitä päätymästä kaatopaikalle.  

 

video illustration, closed loop recycling of own products, susatinability, recycling, rockfon

Miten upcycling muuttaa jätteen arvokkaaksi

Vaikka kivivillatuotteemme valmistetaan yhdestä planeetan runsaimmista raaka-aineista, pyrimme myös hyödyntämään planeetan vaihtoehtoisia resursseja paremmin. Kivivillatuotantomme suunnittelun ansiosta voimme uusiokäyttää jätettä, joka muuten päätyisi kaatopaikalle. Itse asiassa keskimääräinen kivivillatuotteemme on ISO 14021 -standardin mukaisesti valmistettu noin 40-prosenttisesti kierrätysmateriaalista. 

Yhdistämme tekniikkamme avulla kivivillan kaltaisen runsaan raaka-aineen ja muiden teollisuudenalojen kierrätysmateriaaleja, joiden kierrätysmahdollisuudet ovat vähäiset. Tämä on syy siihen, miksi tuotteemme sopivat luontevasti kiertotalouteen ja tulevaisuuden kestäviin rakennuksiin.

video illustration, upcycling waste from other industries, susatinability, recycling, rockfon

Cradle to Cradle Certified®

Olemme sitoutuneet filosofiamme mukaisesti valmistamaan tuotteita, jotka vaikuttavat myönteisesti ihmisiin ja planeettaan. Olemme päättäneet sertifioida akustiset ratkaisumme Cradle to Cradle Certified Products Programin mukaisesti. Tuon ohjelman tuotteiden kierrätys-osiossa ratkaisumme saavuttivat kulta-tason. Se on todiste upeasta kiertotalousajattelusta ja siitä, että meillä on todella kiertotaloutta tukevia tuotteita. 

 

city, buildings, skyscraper, trees, office building

Muita tuotteiden etuja