Mikä on ympäristöseloste (EPD) ja miten sitä käytetään?

Ympäristöseloste (EPD, Environmental Product Declaration) on tekninen dokumentti, joka esittää kattavasti tuotteen ympäristövaikutukset sen koko elinkaaren ajalta. EPD perustuu elinkaariarviointiin (LCA).

Dokumentti on keskeinen osa erilaisissa rakennusten luokitusjärjestelmissä, kuten LEED®, BREEAM® ja DGNB. Se mahdollistaa tuotteen ympäristötehokkuuden arvioinnin ja vertailun muihin vaihtoehtoihin.

Rockfonin ympäristöselosteet noudattavat eurooppalaisia ja kansainvälisiä standardeja (EN 15804, ISO 14025 EPD:tä varten, ISO 14040 (osa 1 ja 2) ja ISO 14044).

Illustrative image, engineer, engineering, construction, contractor, blueprint, hardhat, helmet, quality control, plan

Mikä on LCA?

Elinkaariarvioinnissa (LCA) määritetään tuotteen elinkaaren aikana käytetyt ympäristövaikutukset, resurssit ja energia raaka-aineiden louhinnasta tuotteen elinkaaren loppuun.

LCA on lähestymistapa, jota sinun on noudatettava laskeaksesi tuotteiden osuuden jätteiden, energian ja ympäristövaikutusten osalta koko sen elinkaaren aikana.

life cycle assessment illustration, infografic, sustainability, transportation, manufacturing, distribution, use phase, end of life, raw materials, lca

Tiedämme, että se voi tuntua monimutkaiselta!

Jos tarvitset apua ympäristöselosteen kanssa, voimme auttaa sinua. Ota yhteyttä tekniseen tukeemme, joka auttaa sinua mielellään.

 

Woman, man, computer, lunch and learn, learning

Mistä löydät Rockfonin ympäristöselosteet (EPD)?

Voit ladata Rockfonin tuotekohtaiset ympäristöselosteet (EPD) täältä. Ne ovat saatavilla myös kolmansien osapuolien tietokannoista, kuten IBU Saksassa, EPD Norge Norjassa, INIES Ranskassa ja UL:n SPOT-tietokanta Pohjois-Amerikassa.

Contact, help, customer support, learning, technical support