Mikä on EPD & miten sitä käytetään?

EPD (Environmental Product Declaration) on tekninen asiakirja, jossa tarkastellaan tuotteen ympäristövaikutuksia sen koko elinkaaren aikana. EPD on elinkaariarvioinnin (LCA) tulos.

Sitä käytetään rakennusten luokitusjärjestelmissä, kuten LEED®, BREEAM® ja DGNB. Sen avulla voit myös arvioida tuotteen ympäristötehokkuutta tai vertailla sitä vaihtoehtoihin.

Rockfonin EPD noudattaa eurooppalaisia ja kansainvälisiä standardeja (EN 15804, ISO 14025 EPD:tä varten, ISO 14040 (osa 1 ja 2) ja ISO 14044).

Illustrative image, engineer, engineering, construction, contractor, blueprint, hardhat, helmet, quality control, plan

Mikä on LCA?

Elinkaariarvioinnissa (LCA) määritetään tuotteen elinkaaren aikana käytetyt ympäristövaikutukset, resurssit ja energia raaka-aineiden louhinnasta tuotteen elinkaaren loppuun.

LCA on lähestymistapa, jota sinun on noudatettava laskeaksesi tuotteiden osuuden jätteiden, energian ja ympäristövaikutusten osalta koko sen elinkaaren aikana.

life cycle assessment illustration, infografic, sustainability, transportation, manufacturing, distribution, use phase, end of life, raw materials, lca

Miksi Rockfonin tuotteilla on vain yksi EPD?

Halusimme pitää EPD:n mahdollisimman yksinkertaisena ja helppokäyttöisenä, minkä vuoksi päätimme käyttää "modulaarista" tai "tee-se-itse" EPD:tä.

Kun käytät EPD:tä, voit laskea minkä tahansa tuotteen elinkaarivaikutuksen kertomalla vertailutulokset asianmukaisella skaalauskertoimella ja lisäämällä pintamateriaalin vaikutuksen.

Katso miten
Illustrative image, architect, design, building design, blueprint, construction, plan, office, man, drawing

Tiedämme, että se voi olla monimutkaista!

Voit tehdä tämän itse tai voimme auttaa sinua. Ota yhteyttä tekniseen tukeemme. He ovat koulutettuja käsittelemään pyyntöäsi ja auttavat mielellään.

 

Woman, man, computer, lunch and learn, learning

Mistä löydät Rockfon EPD:n?

Voit ladata EPD:n täältä. Vaihtoehtoisesti löydät sen myös kolmansien osapuolien tietokannoista, esimerkiksi IBU Saksassa, EPD Norge Norjassa, INIES Ranskassa ja UL:n SPOT -tietokanta Pohjois-Amerikassa.

Contact, help, customer support, learning, technical support