Mikä on EPD & miten sitä käytetään?

EPD (Environmental Product Declaration) on tekninen asiakirja, jossa tarkastellaan tuotteen ympäristövaikutuksia sen koko elinkaaren aikana. EPD on elinkaariarvioinnin (LCA) tulos.

Sitä käytetään rakennusten luokitusjärjestelmissä, kuten LEED®, BREEAM® ja DGNB. Sen avulla voit myös arvioida tuotteen ympäristötehokkuutta tai vertailla sitä vaihtoehtoihin.

Rockfonin EPD noudattaa eurooppalaisia ja kansainvälisiä standardeja (EN 15804, ISO 14025 EPD:tä varten, ISO 14040 (osa 1 ja 2) ja ISO 14044).

Illustrative image, engineer, engineering, construction, contractor, blueprint, hardhat, helmet, quality control, plan

Mikä on LCA?

Elinkaariarvioinnissa (LCA) määritetään tuotteen elinkaaren aikana käytetyt ympäristövaikutukset, resurssit ja energia raaka-aineiden louhinnasta tuotteen elinkaaren loppuun.

LCA on lähestymistapa, jota sinun on noudatettava laskeaksesi tuotteiden osuuden jätteiden, energian ja ympäristövaikutusten osalta koko sen elinkaaren aikana.

life cycle assessment illustration, infografic, sustainability, transportation, manufacturing, distribution, use phase, end of life, raw materials, lca

Tiedämme, että se voi tuntua monimutkaiselta!

Jos tarvitset apua ympäristöselosteen kanssa, voimme auttaa sinua. Ota yhteyttä tekniseen tukeemme, joka auttaa sinua mielellään.

 

Woman, man, computer, lunch and learn, learning

Mistä löydät Rockfon EPD:n?

Voit ladata EPD:n täältä. Vaihtoehtoisesti löydät sen myös kolmansien osapuolien tietokannoista, esimerkiksi IBU Saksassa, EPD Norge Norjassa, INIES Ranskassa ja UL:n SPOT -tietokanta Pohjois-Amerikassa.

Contact, help, customer support, learning, technical support