Diffusoiva ilmanvaihto

Jos sisäilmasto pysyy pitkään huonona, saattaa aiheutua stressiä, jolloin tuottavuus ja luovuus kärsivät. Siksi sisäilmasto-ongelmiin on suhtauduttava vakavasti, jotta varmistetaan suurempi tehokkuus ja vähennetään stressiä.

Parempi viihtyvyys

Sisäilmastolla on suuri merkitys hyvinvoinnillemme. Työpaikalla se vaikuttaa keskittymiskykyyn, stressitasoon ja tuottavuuteen.

Kunnollinen sisäilmasto määräytyy monien tekijöiden perusteella. Tärkeimpiä ovat ääni, valo ja ilma. Toisin sanoen kunnollinen sisäilmasto saadaan aikaan, kun

Melu ja häiritsevä kaikuminen saadaan hallintaan
Valaistus valitaan työtehtävien mukaan
Ilma on raikasta ja lämpötila pysyy oikeana jäähdytyksen avulla.
Rakennuttajien käyttämänä neuvonantajana tiedämme, että arkkitehdit arvostavat diffusoivaa ilmanvaihtoa ripustettujen alakattojen läpi, koska rakennusten kerroskorkeus voidaan suunnitella matalammaksi ja näkyvä venttiilejä tarvitaan vähemmän

Jürgen Nickel

Tanska
TEKNIIKAN TOHTORI, COMMISSIONING, SISÄILMASTO JA KESTÄVÄ KEHITYS, RAMBOLL

Älykäs ratkaisu

Rockfon Blanka ja diffusoiva ilmanvaihto ovat oikeita valintoja toimistoihin, ravintoloihin ja luokkahuoneisiin, kun ilmanvaihdon edellyttämä kiinteistötekniikka ei saa viedä alakaton päälle jäävää tilaa kokonaan ja kun ilman täytyy voida vaihtua sekä hitaasti että nopeasti. Tällöin akustiset alakattolevyt toimivat kuin suuri ilmansyöttöventtiili. Raitis ilma virtaa hitaasti ripustetun alakaton koko pinnan läpi, joten ilmansyöttöventtiileitä ei tarvita ja ilma vaihtuu aiheuttamatta melua ja vetoa.

Alakatto jäähdytyspintana

Ilmanvaihtoalakatot, jäähdyttävät alakatot tai diffusoiva ilmanvaihto – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kun diffusoivaan alakattoon valitaan Rockfon Blanka -järjestelmät, tuloilma voidaan jäähdyttää. Tällöin huonetiloihin virtaa koko alakaton läpi jäähdytettyä ilmaa. Alakatto toimii laajana jäähdyttävänä pintana.

Tällöin viileää ulkoilmaa voidaan käyttää suuremman osan vuodesta kuin perinteistä ilmanvaihtoa käytettäessä. Tällainen ratkaisu säästää energiaa ja samalla ympäristöä.

20190916_RW-RF_ILLUS_000352

Rajattomasti sisustusmahdollisuuksia

Rockfonin diffusoivassa ilmanvaihtoratkaisussa tarvitaan vain vähän ilmastointikanavia, eikä alakatto aiheuta vedon tunnetta. Siksi ilmastointikanavat eivät estä muutosten tekemisiä tilojen käyttötarkoituksiin, kun organisaatioon tehdään muutoksia.

Mikään ei estä siirtämästä työpisteitä ilman sisäänpuhallusalueille, koska diffusoiva ilmanvaihto eliminoi vedon.

Rockfon Blanka ja diffusoiva ilmastointi tarjoavat parhaan äänenvaimennuksen, eniten valonheijastavuutta ja ihanteellisen raikkaan ilman virtauksen. Silloin viihtyvyys paranee, joten työympäristöstä tulee mukavampi.

Rockfon Blanka on perusteellisesti testattu diffusoivaa ilmastointia varten:

Ympäristöystävällinen ja taloudellisesti kannattava alakattoratkaisu
Raikas ilma ja oikea lämpötila
Kerrosten korkeutta voidaan madaltaa, tai alakatto voidaan asentaa korkeammalle.
Akustiikka paranee ja melu vähenee.
Rajattomat sisustusmahdollisuudet ilman vedon aiheuttamia ongelmia

Diffusoivaan ilmanvaihtoon soveltuvia tuotteita