Turvallisen ja terveellisen ympäristön luominen  

Akustiikkakatot, bafflet ja muut tuotteemme on suunniteltu vaimentamaan sekä ääntä että melua, jotta voidaan luoda korkealuokkaisia akustisia ympäristöjä. Tämä saattaa vaikuttaa mitättömältä, mutta ympäristöllä, joka suojaa meitä ei-toivotulta melulta, voi olla valtava myönteinen vaikutus fyysiseen terveyteen, hyvinvointiin, oppimiskykyyn ja sosiaaliseen käyttäytymiseen. Kuten vuoden 2020 kestävän kehityksen raportissamme todetaan, 1,8 miljoonan oppilaan oppimisolosuhteet paranivat kouluihin toimitettujen akustiikkaratkaisujen ansiosta vuonna 2020. 

Akustisten ominaisuuksiensa lisäksi kivivillasta valmistetut ratkaisumme varmistavat, että rakennuksesi täyttää seuraavat terveys- ja turvallisuusstandardit. 

 

Parempi ilmanlaatu

Rakennukset ovat pohjimmiltaan suljettuja tiloja. Ja heti kun suljemme tilan, ilmanlaadusta tulee elintärkeää. Tietyt rakennusmateriaalit erittävät ei-toivottuja kemikaaleja, epäpuhtauksia tai saasteita, jotka eivät vain haise pahalle, vaan vaikuttavat myös terveyteemme ja keskittymiskykymme. 

Kivivillalevyjemme valmistuksessa käytetään vähän päästöjä aiheuttavia materiaaleja, mikä auttaa ylläpitämään terveellistä sisäilman laatua. Ne ovat saaneet huippuluokan sisäilmastomerkkejä, kuten ranskalaisen VOC A+, Greenguard Gold, Suomen M1, Blue Angel ja Danish Indoor Climate Label. Itse asiassa tuotteistamme vapautuu vähemmän formaldehydiä kuin WHO:n ohjeissa suositellaan; ja 2. sukupolven sideainetuotteistamme vapautuu kymmenen kertaa vähemmän kuin WHO:n ohjeissa. Kun työskentelet kivivillatuotteiden kanssa, voit hengittää rauhassa. 

 

video illustration, best in class air emission labels, sustainability, recycling, rockfon

Harmittomat rakennusmateriaalit 

Kivivillan kuidut ovat biologisesti liukenevia, joten jos satut hengittämään joitakin kuituja, elimistösi voi liuottaa ne ilman terveysvaikutuksia. Jos joudut käsittelemään kivivillaa, kuidut eivät aiheuta minkäänlaista kemiallista ärsytystä tai riskiä ihollesi (vaikka käsineitä suositellaankin käytettävän lievän kutinan mahdollisuuden vähentämiseksi). 

Kivivillaa on myös testattu ja tutkittu enemmän kuin mitään muuta rakennusmateriaalia maailmassa. Tulokset osoittavat, että se on täysin turvallista valmistaa, asentaa ja oleilla sen ympäröimänä. Sekä REACH-järjestelmästä (kemikaalien rekisteröinti, arviointi, lupamenettelyt ja rajoitukset) että WHO:sta (Maailman terveysjärjestö) saadut tuetut tiedot osoittavat, että kivivilla ei aiheuta minkäänlaista riskiä ihmisten terveydelle (1).  Terveyden ja turvallisuuden kannalta voit siis olla varma, että kivivilla on yksi parhaista saatavilla olevista rakennusmateriaaleista. 

 

FI, Metropolian Myyrmäen kampus , Vantaa, Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy, Education, Rockfon Color-all, 600x600, Charcoal, Kitchen, Canteen

Palonkestävyys ja suojaus 

Mutta edut eivät lopu tähän. Kivivilla on myös uskomattoman palonkestävää, sillä sen sulamispiste on erittäin korkea ja se pysyy vakaana korkeissa lämpötiloissa. Tästä syystä tuotteemme saavuttavat korkeimman paloteknisen luokan sertifikaatin ja takaavat ihanteellisen osan turvallisista, terveellisistä ja palonkestävistä rakennuksista.  

Jos haluat lisätietoja kivivillan palo-ominaisuuksista, ota yhteyttä tekniseen tukeemme. 

 

Firefighter, fire, smoke

Muita tuotteiden etuja