Schmidt Hammer Lassen Architectsin suunnittelema ja palkittu konsertti-, hotelli- ja konferenssikeskus Malmö Live sisältää 19 000 m2 Rockfonin akustista kattopintaa, joka optimoi katedraalin kaltaisen aulan ääniympäristön.

Malmö Live on voittanut ’Vuoden rakennus’ -palkinnon Ruotsissa 2016. Projektin idea on ollut luoda avoin ja monitoiminen rakennus, johon mahtuu konserttisali, konferenssitiloja, hotelli, ravintoloita, kahviloita jne.

Rakennus (noin 54 000 m2) onkin suunniteltu epäviralliseksi ympäri vuorokauden avoinna olevaksi sosiaaliseksi keskukseksi eli eräänlaiseksi "kaupungin sisäiseksi kaupungiksi". Rockfon toimitti mm. valkoiset akustiset paneelit seinille sekä harmaat akustiikkalevyt metallisen katon taakse - yhteensä noin 19 000 m2 akustiikkaratkaisuja.

Akustisten pintojen ja betonielementtien välinen vuorovaikutus

- Seinillä akustiset paneelit näkyvät yhtenä sileänä ja valkoisena pintana, joka on venytetty betonipylväiden väliin. Ne sopivat todella hyvin ikkunaosien moduulikattoihin, joten koko aula koetaan yhtenäisenä kokonaisuutena ilman näkyviä liitoksia. Kaikki elementit tukevat visuaalisesti toisiaan, kertoo osakas Kristian Ahlmark Schmidt Hammer Lassen Architectsista ja jatkaa:

- Aulan akustisen suunnittelun ansiosta tilaa voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin samanaikaisesti kuinkaan häiritsemättä toisiaan. Vaimentavien akustisten pintojen ja ääntä hajottavien betonielementtien välinen vuorovaikutus antaa aulatilalle mahdollisuuden toimia suurena katedraalina samanaikaisesti konsertti-, kahvila- ja ravintolakäytössä sekä konferenssi- ja lasten leikkitilana. Siitä on siis tullut todellinen monitoimitila.

Mittatilaustyönä toteutetut akustiset pinnat

Rockfonin akustiset ratkaisut perustuvat täysin kierrätettäviin ja korkeimman paloluokan (A1) omaaviin kivivillalevyihin. Malmö Liven aulan kattoihin on käytetty valkoista Rockfon Sonar® -akustiikkalevyä ja harmaata Rockfon Color-All® -levyä. Näiden molempien levyjen mitat ja muodot pysyvät täysin vakaina jopa 100 prosentin kosteudessa. Lisäksi ne molemmat tarjoavat A-luokan äänenvaimennuksen.

Aulan seinät on verhoiltu erityismittaisilla Rockfon VertiQ -seinäpaneeleilla ja kattoratkaisujen tapaan paneelit tarjoavat myös äänenvaimennuksen A-luokassa.

- Malmö Liven kaltaiselle hankkeelle on erittäin tärkeää, että ratkaisut takaavat arkkitehdille täydellisen suunnitteluvapauden monien eri moduulikokojen, reunamuotojen ja erikoismittojen ansiosta. Suunnittelu voidaan siten mukauttaa, että esim. järjestelmät ovat täysin piilossa ja värit sopivat täydellisesti muuhun sisustukseen, kertoo Rockfonin projektipäällikkö Jörgen Elofsson.

Asiakaskertomukset

Malmö Live

Dag Hammarskjölds Torg 4
211 18 Malmö
Ruotsi

Malmö Live

Sijainti:Ruotsi
Arkkitehti:Tengbom Gruppen, Schmidt Hammer Larsen&Larsen K/S (DK)
Asentaja:Interoc, Intermontage Bromölla, Skånemontage
Tuotteet:Rockfon VertiQ®
Reunamuodot:A
Mitat:600 x 600, 2400 x 600

Liittyvät kohde-esittelyt