Rakennuksessa tarvitaan suorituskykyisiä alakattoja, jotka heijastavat valoa säästäen keinovalaistukseen kuluvaa energiaa. Rakennuksessa on runsaasti kookkaita ikkunoita. Sen keskustassa on suuri lasiatrium, joten oli valittava rakennusmateriaalit, jotka saavat luonnonvalon jakautumaan tasaisesti sekä heijastavat valoa juuri oikein leikkaussaleissa ja tutkimushuoneissa.

Urakoitsijaksi valittu Carillion täytti molemmat vaatimukset asentamalla rakennukseen piiloon jäävillä reunoilla varustetut Rockfon MediCare -alakattolevyt. Ilmeestä tuli yhtenäinen, ja 86 % valosta heijastuu takaisin. MediCare-valikoima täyttää terveydenhoitoympäristöille aasetetut puhdistettavuus- ja hygienivaatimukset. Nämä levyt eivät toimi MRSA-bakteerien kasvualustana. Hiukkaspäästöt jäävät vähäisiksi. Rockfon MediCare Plus -levyjen ISOpuhdastilaluokitus on 4. Rockfon MediCare Standard -levyjen luokitus on 5. Lisäksi tämä ratkaisu täyttää vaatimukset, joiden mukaan huonetiloissa seinien kipsilevyjen välien tulee olla suuremmat ja listajärjestelmää saa jäädä näkyviin vähemmän.

Rockfon auttoi saavuttamaan paremman BREEAM-luokituksen vähentämällä rakennustyömaajätteen määrää. Alakattourakoitsija Carlton Ceilings & Partitions, Carillion, alakattolevyjen jälleenmyyjä SIG Interiors, rakennuttaja ja Walesissa toimiva ROCKWOOLin tehdas kehittivät yhdessä innovatiivisen prosessin ROCKWOOL-eristeiden ja Rockfonalakattolevyjen leikkuujätteen kaltaisen rakennustyömaajätteen palauttamiseksi Walesiin ROCKWOOLin tehtaalle, jossa se kierrätettiin uusiksi tuotteiksi. Kun työmaalle tuotiin tavaraa, samalla jätteet vietiin pois. Näin säästettiin kuljetuskustannuksia, Bristolissa tarvittiin vähemmän varastotilaa ja jäte kuljetettiin ROCKWOOLille käsiteltäväksi. Vaikka kaikissa ROCKWOOLin tehtaissa pystytään käsittelemään jätettä kuiduiksi, joilla on samat ominaisuudet kuin neitseellisistä materiaaleista valmistetuilla, tämä oli ensimmäinen ja toistaiseksi suurin projekti, jossa useat samalla työmaalla toimivat yritykset tekivät yhteistyötä vain yhden jätevirran muodostamiseksi.

Southmead Hospital

Southmead Rd
Westbury-on-Trym
Bristol BS10 5NB
Yhdistynyt Kuningaskunta

1/7

Southmead Hospital

Sijainti:Yhdistynyt kuningaskunta
Pääurakoitsija:Carillion
Asentaja:Carlton Ceilings & Partitions, Slough
Mitat:600 x 600, 1200 x 600