Optimaalisen akustiikan luominen luokkahuoneissa

1. tammikuuta 1

Meluisa luokkahuone voi vaikuttaa merkittävästi oppilaiden kykyyn oppia. Siksi on erittäin tärkeää vaimentaa melutasoja, asettaa tiukat jälkikaiunta-ajat ja luoda hyvä akustinen työympäristö kouluissa. Opiskelijoiden tulee voida nauttia oppimisestaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Kalvebod fælled school, Copenhagen

Melu aiheuttaa stressiä

Liian meluisat olosuhteet luokkahuoneissa vaikuttavat opiskelijoiden terveyteen, ajattelutapaan ja yleiseen akateemiseen suorituskykyyn. Tutkimusryhmä Ranskassa havaitsi, että 8–9-vuotiaat oppilaat saivat valtakunnallisesta kokeesta 5,5 pistettä vähemmän jokaista 10 desibelin äänentason nousua kohden.

Lisäksi melun on dokumentoitu olevan korkeinta lapsien keskuudessa, jotka ovat myös alttiimpia oppimisprosessinsa keskeyttävän melun vaikutuksille. Aikuisiin verrattuna lapset kamppailevat jo monimutkaisemman kuullun ymmärtämisen kanssa, koska he kehittävät edelleen kielitaitoaan. Melusaasteelle altistuminen luokkahuoneissa voi vahingoittaa lapsen puhe-, kuuntelu- ja lukukykyä, keskittymistä sekä muistia.

Huoneen akustiikan parantaminen

Onneksi oppimisympäriöissä on pyritty tekemään parannuksia, esimerkiksi asettamalla maksimi jälkikaiunta-aika luokkahuoneissa. Kaikki Euroopan maat eivät kuitenkaan ole asettaneet samaa vaatimusta. Tiukin jälkikaiunta-aika, 0,4, on Norjassa. He ovat myös asettaneet puheensiirtoindeksiksi (STI) 0,75, mikä parantaa lauseen ymmärrettävyyttä jopa 96 prosenttiin. Muut maat seuraavat esimerkkiä, mutta vielä on paljon tehtävää.

Oikeanlaisten materiaalien käyttö

Kuinka parantaa luokkahuoneiden meluisia olosuhteita ja luoda niihin miellyttävä sisäilmasto? Oikeanlaisten rakennusmateriaalien käyttö on ensimmäinen askel. Kivivilla, akustiikkalevyjemme ja paneeliemme ydinmateriaali, on erittäin ääntä vaimentavaa. Akustiikkalevyt ja seinäpaneelit edistävät korkeaa akustista mukavuutta. Valitse esimerkiksi vankka Rockfon VertiQ -ratkaisu. Nämä akustiikkapaneelit ovat erittäin kestäviä ja parantavat akustiikkaa perusteellisesti.

Haluatko tietää, kuinka voimme auttaa sinua saavuttamaan vetovoimaisen ja akustisesti mukavan ympäristön?
Ota meihin yhteyttä saadaksesi inspiraatiota ja lisätietoja