Kiertotalous rakentamisessa

Valmistettujen tuotteiden kierrättämisestä on tulossa elitärkeää jatkuvan väestönkasvun, kutistuvien resurssien ja ilmastonmuutoksen takia.

maisema vuorilla ja kivillä

Rakennusteollisuus voi välttää 1-2 miljardia tonnia jätettä, tai kolmanneksen kaikesta maailmassa kaatopaikalle päätyvästä jätteestä, ja me otamme sen todella tosissamme. Nyt enemmän kuin koskaan on tärkeää, että yritykset sekä kuluttajat kierrättävät tuotteitaan kasvavan väestön sekä kutistuvien resurssien vuoksi. Siten on entistäkin tärkeämpää tietää mitä materiaaleille tapahtuu, kun ne palautetetaan valmistajalle tai mistä raaka-aineet alunperin saatiin.   

Kun arvioidaan tuotteen kiertotalouden edistämistä, tulee ottaa huomioon useita asioita:

 • Mitä tuotteelle tapahtuu sen käytön jälkeen? Kierrätettäänkö se suljetussa kierrossa vai avoimessa kierrossa?
 • Mitä muita uudelleen käytettyjä materiaaleja voidaan kierrättää tuotteeseen? Onko materiaalit kierrätetty arvoa lisäten vai laskien?
 • Liittyykö neitseellisiin raaka-aineisiin niukkuutta ja kuinka tehokkaasti materiaalit käytetään?

Sen vuoksi kiertotaloudessa tuotteita tulisi käyttää niin pitkään kuin mahdollista ja kierrättää niin paljon kuin mahdollista käyttöikänsä loppuun asti. Rockfon tarjoaa pitkäikäisiä ratkaisuja rakentamiseen – kuten akustisia alakattoja.

Omien kestävien tuotteidemme kierrätys suljetussa kierrossa

Kiertotalous auttaa siirtymään pois kulutusmallista, sillä käyttämällä materiaaleja tehokkaasti ja kannattavasti laskemme materiaalijalanjälkeä. Luodaksemme resurssitehokkaan maailman meidän tulee tarjota kestäviä tuotteita samalla, kun käytämme mahdollisimman vähän resursseja.

 • Yksikään tehtaistamme ei lähetä kivivillajätettä kaatopaikalle.
 • Hanki kestävä suljetun kierron tuote
 • Kivivilla on uudelleenkäytettävä, täysin kierrätettävä materiaali

Vuonna 2019 yli 159 000 tonnia kivivillaa kerättiin kierrätykseen. Me emme alenna materiaalin arvoa kierrättämällä, vaan se voidaan kierrättää yhä uudelleen ja uudelleen.

video illustration, closed loop recycling of own products, susatinability, recycling, rockfon

Omien kestävien tuotteidemme kierrätys suljetussa kierrossa

Kiertotalous auttaa siirtymään pois kulutusmallista, sillä käyttämällä materiaaleja tehokkaasti ja kannattavasti laskemme materiaalijalanjälkeä. Luodaksemme resurssitehokkaan maailman meidän tulee tar

Me kasvatamme muun teollisuuden tuottaman jätteen arvoa

Tuotteen kestävän kehityksen profiilin arvioinnin tulee perustua kierrätysvirran (kierrätysraaka-aineen) uudelleenkäyttövaihtoehtojen kokonaisvaltaiseen ymmärrykseen.

 • Me kasvatamme muiden teollisuuksien jätteen arvoa sen sijasta, että lähettäisimme materiaalia kaatopaikalle
 • Me emme ohjaa niukkoja resusseja pois muilta teollisuuden aloilta
 • Me edistämme kiertotaloutta vankasti

Luonnollisia ja itsestään uusiutuvia neitseellisiä luonnonvaroja

Kivivilla on runsas ja kestävä rakennusmateriaali, joka löydettiin Havaijilta 1800-luvun alussa. Kivemme on luonnollinen tulivuoritoiminnan sivutuote, joka sulatetaan ja sitten keritään luonnonkuiduksi. Nykypäivänä kivivilla parantaa ihmisten työtä ja hyvinvointia monilla eri tavoin.

 • Maa tuottaa vuosittain 38 000 kertaa enemmän kivimateriaalia, kuin mitä käytetään tuottamaan ROCKWOOL -kivivillaa.
 • Käytämme kiven todella tehokkasti, sillä 1 kuutio kiveä tuottaa 2200m2 tai kahdeksan tenniskentällistä kattolevyjä.

Rockfon ei ole ainoastaan luokkansa paras akustiikan suhteen, mutta me myös myötävaikutamme kierrätyksen laatuun ja olemme sertifioitu luokkamme parhaana turvallisuuden turvallisuusorganisaatioiden toimesta. Koska vietämme yli 90% ajastamme sisätiloissa, tämä on tärkeä asia johon keskitymme jatkossakin.

Anna Rockfonin olla sinun panostuksesi kiertotalouteen.