Redi on ympäristöystävällinen ja elämyksellisyyteen pyrkivä kauppakeskus

9. heinäkuuta 2020

Helsingin toiseksi suurin kauppa- ja elämyskeskus Redi avattiin syksyllä 2018 nopeasti kehittyvään Kalasatamaan. Redin sisätiloissa on haettu elämyksellistä tuntua niin tilojen arkkitehtuurin kuin palvelutarjonnan puolesta. Monenlaiset haastavat pintamuodot ja tiukat ympäristövaatimukset edellyttivät tehokasta ja tyyliin sopivaa akustiikkaratkaisua, jonka toimitti Rockfon.

Redin kauppakeskukseen ympäristöystävällinen akustointi

Photographer: Redi Mall

Redissä löytää ihmeteltävää lattiasta kattoon

Redin suunnittelussa on alun alkaen haluttu elämyksellisyyttä niin itse tiloihin kuin tiloissa sijaitsevien palveluiden osalta. Redin arkkitehtuuri ei noudata perinteistä virtaviivaista suunnittelua, vaan kauppakeskusta on verrattu esimerkiksi italialaiseen pikkukaupunkiin.

Redin tarjonta ei myöskään rajoitu pelkkiin perinteisiin liikkeisiin, ravintoloihin ja elokuvateatteriin. Kauppakeskuksessa sijaitsee muun muassa lentosimulaattori, kiipeilykeskus sekä virtuaalipuisto.

Elämyksellisyyttä on haettu lisäksi kauppakeskuksen pintamateriaaleissa ja -muodoissa. Erilaiset katossa valolla ja muodoilla leikittelevät sisustusratkaisut vaativat myös muokkautuvan akustiikkaratkaisun.

Esimerkiksi graafiset meritähden muotoiset kuviot katossa saatiin toteutettua akustiikasta tinkimättä Rockfonin ruiskutettavalla Mono Acoustic -pinnalla. Ero akustoimattomiin käytäviin onkin Rockfonin aluemyyntipäällikkö Jari Kivistön mukaan huomattava.

Jos kävelee käytävillä ja saapuu liukuporrasaulaan, eron akustiikassa kyllä huomaa. Muualla käytävässä kun ei ole akustoivaa kattoa.

Jari Kivistö

Aluemyyntipäällikkö, Rockfon

Ympäristöystävälliset akustiikkaratkaisut LEED-sertifioidulle kauppakeskusrakennukselle

Elämyksellisyyden ja huomiota herättävän arkkitehtuurin lisäksi Redi on saanut tunnustusta ympäristöystävällisyydestään. Uuden kauppakeskusrakennuksen energiatehokkaat ratkaisut ja keskeinen sijainti toivat Redille korkeimman tason eli Platina-tason LEED-ympäristösertifikaatin.

LEED on kansainvälinen sertifiointijärjestelmä, jonka ansiosta kiinteistöjen ympäristötehokkuutta voidaan vertailla yhtenäisin menetelmin. Sertifikaatin myöntää U.S. Green Building Councilin alainen GBCI (Green Building Certification Inc.).

Tiukat ympäristövaatimukset eivät tuottaneet ongelmia suunnitelmille käyttää Rockfonin tuotteita. Rockfonin kivivillasta valmistetut akustiikkatuotteet ovat nimittäin täysin kierrätettäviä ja vähäpäästöisiä, M1-luokan rakennusmateriaaleja.

Kivivilla itsessään taas on luonnollinen materiaali, joka täyttää kestävän kehityksen mukaiset vaatimukset. Kivivilla keksittiin alun perin Havaijilla, jossa löydettiin tämä luonnollinen tulivuoritoiminnan sivutuote. Sulaessaan kivi muodostaa luonnollisia kuituja eli kivivillaa.

1/3