ROCKWOOL Group osti ruotsalaisen akustisten kattojen valmistajan Parafonin

5. helmikuuta 2020

Parafonista tulee osa ROCKWOOLin akustiikkaratkaisuihin keskittyvää Rockfonia. Yrityskauppa tuo yhteen kivivillaan pohjautuvien sisätilojen akustisten ratkaisujen kaksi johtavaa brändiä.

ROCKWOOL ilmoitti ostaneensa Parocin akustisten kattojen liiketoiminnan, joka toimii Parafonin brändillä. Paroc on osa Owens Corningia.

Rockfonin tavoin Parafon valmistaa kivivillapohjaisia akustiikkaratkaisuja seiniin ja kattoihin. Parafonilla on noin 60 työntekijää Ruotsissa ja Suomessa, missä se tunnetaan korkeasta laadustaan ja vahvasta brändistään. Rockfonin ja Parafonin maantieteelliset painopisteet ovat toisiaan täydentäviä, mikä luo yhtiölle entistäkin paremmat mahdollisuudet palvella laajaa asiakaskuntaa eri toimialoilla.

”Parafon on vahva brändi, jolla on ammattitaitoisia osaajia, korkealaatuisia tuotteita ja uskollisia asiakkaita. Tämän yrityskaupan myötä Rockfon laajentaa asemaansa Pohjois-Euroopassa. Samalla vahvistuvat mahdollisuudet tarjota kivivillan lyömättömiä akustisia ominaisuuksia toimistojen, koulujen ja sairaaloiden viihtyvyyden parantamiseksi Euroopassa”, kertoo Rockfon Europe & Asian Managing Director Parik Chopra.

“Olemme pitkäaikainen toimija näillä markkinoilla. Sisätilojen akustiikkaratkaisuilla on kasvava kysyntä, jota ohjaa lisääntyvä tietoisuus melun terveyshaitoista ja vaikutuksista yleiseen viihtyvyyteen. Olemme innoissamme saadessamme vahvistaa Rockfonin ja Parafonin brändejä sekä löytää uusia ja entistä parempia ratkaisuja vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin”, Parik Chopra jatkaa.

”Akustiikkaratkaisuihin erikoistuneena Rockwool jatkaa Parafonin liiketoiminnan kehittämistä ja asiakkaiden hyvää palvelua”, kertoo Owens Corning Insulation Europen Vice President ja Managing Director Anders Dahlblom. ”Owens Corning jatkaa Parafonin liiketoiminnan tukemista lasikuituvillan ja kivivillaan perustuvien materiaalien toimittajana.”