Rockfon® CleanSpace™: Suunniteltu ylittämään hygieniastandardit

17. maaliskuuta 2022

Rockfon CleanSpace -valikoiman akustinen mukavuus, puhdistettavuus sekä kosteuden- ja bakteerien vastustuskyky auttaa ylläpitämään turvallista ja steriiliä ympäristöä.

Hygieenisten tilojen tärkeys

Rakennusmateriaaleilla on tärkeä rooli estää bakteerien ja infektioiden leviäminen. Tietoisuus hygienian ja puhtaanapidon tärkeydestä on myös lisääntynyt viime vuosina. Tämän takia ihmiset tuntevat olonsa mukavammaksi sisätiloissa, jotka on suunniteltu huomioimalla terveys ja hyvinvointi. Näiden tarpeiden täyttämiseksi on nyt tärkeämpää kuin koskaan miettiä tarkkaan rakennuksissa käytettäviä materiaaleja.

Akustiikan merkitys

Sisätiloissa altistumme melusaasteelle jatkuvasti. Arjen toiminnot, kuten keskustelut, taustalla soiva musiikki, puhelimien soittoäänet ja yleinen hälinä eivät paitsi vahingoita terveyttämme ja hyvinvointiamme, vaan vaikeuttavat myös keskittymistä. Saatavilla on yhä enemmän näyttöä melusaasteen aiheuttamista vaikutuksista, joten tähän asiaan on tärkeää reagoida.

Materiaalit ovat tärkeä osa ratkaisua, sillä erilaiset pinnat mahdollistavat ääniaaltojen kantatumista takaisin tilaan luoden meluisan ympäristön. Ääntä vaimentavien materiaalien avulla voidaan puolestaan hallita äänitasoja, kun taas äänieristys estää äänen kulkeutumista tilasta toiseen. Lisäämällä sisätiloihin akustisia tuotteita voidaan luoda mukavia ja turvallisia tiloja, jotka vaikuttavat monella tavalla esim. koulun oppilaiden ja toimistotyöntekijöiden suorituskykyyn ja potilaiden nopeampaan paranemiseen sairaaloissa.

Sinun ei tarvitse valita puhtaan ja hiljaisen tilan välillä

Kun suunnitellaan sisäympäristöä, jossa puhdistus ja puhtaanapito ovat välttämättömiä, Rockfon CleanSpace -valikoiman ääntä vaimentavat levyt tarjoavat täydellisen ratkaisun, joka helpottaa ylläpitämään korkeinta mahdollista puhtausastetta. Kaikki CleanSpace -tuotteet on kehitetty ja suunniteltu takaamaan erinomainen tasapaino akustisen mukavuuden, puhdistettavuuden sekä kosteuden- ja bakteerien kestävyyden välillä. Nämä ominaisuudet auttavat varmistamaan, että terveys- ja turvallisuusstandardit täyttyvät. Valikoima sisältää neljä erilaista alakattolevyä ympäristöihin, joissa on erityisiä vaatimuksia hygienialle. Näin löydät jokaisen projektisi vaatimuksiin täydellisesti sopivan ratkaisun.

CleanSpacen avulla halusimme luoda yksinkertaisen valikoiman akustiikkalevyjä, jotka on suunniteltu hygieenisiin ympäristöihin. Ja yksinkertaisella emme tarkoita vähemmän kehitettyjä tuotteita, vaan helposti ymmärrettäviä ratkaisuja. Markkinoilla on niin paljon puhdistettavia levyjä, että voi olla vaikeaa määrittää, mitkä tuotteet todella täyttävät erilaiset puhdistettavuusvaatimukset. CleanSpace -valikoimamme käyttöönoton myötä pyrimme siihen, että asiakkaidemme on helppo ymmärtää, mikä akustiikkaratkaisu heidän kannattaa valita hygieniatilan vaatiman puhdistustavan perusteella. Tämän lisäksi on selvää, että COVID-19-pandemia on lisännyt tilojen puhtaanapitoon liittyviä tarpeita. Sen vuoksi olemmekin testanneet levyjä monenlaisilla desinfiointimenetelmillä – kuten UVC-puhdistus ja otsonointi.

Megan Thorn

Tuotepäällikkö