Keskity monikäyttöisyyteen: Edistä joustavia toimistotiloja

5. syyskuuta 2022

Avoimet ja joustavat työtilat edistävät luovuutta, kekseliäisyyttä ja henkilökohtaista vapautta. Tässä artikkelissa kerromme tästä uudesta trendistä, sen eduista ja siitä, kuinka siinä onnistutaan Rockfon® Hubin avulla.

Rockfon Hub

Rockfon® Hubissa on Rockfon Colour-all® -akustiikkalevy värissä "Fresh"

Miksi tarvitsemme joustavia työskentelytiloja?

Muutaman viime vuoden aikana avoimet ja joustavat toimistotilat ovat nousseet enemmän esille yritysten keskuudessa, koska ne mahdollistavat luovemman ja yhteistyökykyisemmän ympäristön. Joustavuus voi tarjota tarvitun kompromissin COVID-19-pandemian aikana lisääntyneeseen tietouteen terveydestä ja hygieniasta. Joustavuus luo yrityksen henkilökunnalle mahdollisuuden suorittaa yksittäisiä tehtäviä omissa oloissaan ja tarjoaa kuitenkin yhteistyökeskeisen toimistoalueen varmistamaan yhteydenpidon, tiedon jakamisen ja spontaanit kohtaamiset.

Enää emme näe huonolla akustiikalla varustettuja, vieri vieressä olevia identtisiä työpöytiä heikossa valaistuksessa. Sen sijaan toimistotrendit siirtyvät monipuolisempiin, joustavampiin ja yksilöllisesti ohjattaviin ympäristöihin, jotka sopivat kaikille työntekijöille ja erilaisille työskentelytavoille. Koska ihmiset tottuivat pandemian aikana etätyöskentelyyn, on välttämätöntä, että he voivat jatkossakin hallita melutasoa, valaistusta, lämpötilaa ja yksityisyyttä optimoidakseen työskentelyilmapiirin miellyttäväksi ja tuottavaksi.

Tämän takia organisaatioiden on mukautettava tämä uusi suuntaus nopeasti, jotta pystytään rekrytoida, pitää kiinni olemassa olevista työntekijöistä, parantaa henkilöstön terveyttä ja hyvinvointia sekä edistää yhteistyötä ja suorituskykyä.

Nykypäivän rakennusten monikäyttöiset sisätilat ovat eloisia, sujuvia tiloja, jotka on suunniteltu muuttamaan muotoa ja toimintaa käyttäjien mukaan - yhtenä hetkenä tila keskittymiselle, seuraavassa hetkessä avoin tila yhteistyötä varten. Rockfon suunnitteli tämänkaltaista sujuvuutta silmällä pitäen ratkaisuja nykypäivän monikäyttöisiin sisätiloihin. Halusimme kokonaisvaltaisen suunnittelun avulla ottaa huomioon tulevaisuuden joustavuuden, jotta ratkaisumme voidaan jatkuvasti päivittää uusien trendien, toiminnallisuuden tai käyttäjien tarpeiden mukaan.

Jesper Wolff

Rockfonin tuotesuunnittelupäällikkö

Mitä hyötyä on joustavista työpisteistä?

Tällä alalla olemme todistamassa monenlaisia etuja, joita joustavat ja muuntautumiskykyiset työpisteet voivat tarjota vastaten erilaisiin tarpeisiin.

Tuottavuuden lisääminen

Joustavat työtilat tarjoavat toimistoissa työskenteleville erilaisia vaihtoehtoja siihen, missä ja miten he tekevät työnsä. Tarvitsetpa sitten satunnaisia yhteistyötiloja tai haluat keskittyä rauhassa, joustavat työtilat ovat helposti mukautettavissa kokoontumisiin tai keskittymistä vaativaan työskentelyyn.

McKinseyn tuoreen tutkimuksen tuloksissa mielenkiintoista oli se, että 45% työntekijöistä ilmoitti olleensa tuottavampia pandemian aikana tehdessään etätöitä. Siksi on tärkeää tarjota mukavuutta ja turvallisuutta kaikilla tasoilla, jotta työntekijät tuntevat olonsa toimistolla rentoutuneeksi samoin kuin kotona olleessaan.

Hybridityön helpottaminen

Amerikassa vuoden 2020 alussa työajasta käytettiin vain 5 % kotona. Kevääseen 2020 mennessä kotona työskentely oli noussut 60 %:iin. Lokakuussa 2021 luku oli vielä 40 %. Kuudessa maassa tehty tutkimus osoittaa, että 44 % ylemmistä johtajista haluaa palata kokopäiväisesti toimistoon, kun taas henkilöstöstä vain 17 %. Koska suurin osa ihmisistä haluaa työskennellä kotoa käsin ainakin osan viikosta, on tärkeää, että yritykset omaksuvat tämän hybridimallin jatkossa.

Microsoftin mukaan kaksi kolmasosaa yrityksistä harkitsee fyysistä uudelleenjärjestelyä helpottamaan hybridityöskentelyä, jossa työntekijät voivat jakaa työskentelyn toimistossa ja kotona. Google on puolestaan päättänyt varata noin 10 prosenttia toimistonsa pinta-alasta hybridisuunnittelun testaamiseen erilaisilla modulaarisilla tilanjakajilla, liikuteltavilla väliseinillä ja muilla vastaavilla ratkaisuilla.

Siksi ihmiset, jotka työskentelevät etänä suurimman osan ajasta, voivat varata käyttöönsä "hot deskin", tulla toimistoon tarvittaessa ja kytkeytyä verkkoon. Toisin sanoen tämä on paljon käytännöllisempää kuin pysyvien omien työpöytien pitäminen toimistotyöntekijöille.

Tämä auttaa myös edistämään hygieniaa. Sen sijaan, että työntekijät ottaisivat käyttöönsä minkä tahansa vapaan työpöydän, heidän on tehtävä siihen etukäteen varaus, jolloin siivoojat voivat varmistaa työpöytien puhtaanapidon ennen työntekijän saapumista.

Kestävän kehityksen kulttuuri

Joustavat toimistot ovat myös kustannustehokkaampia, koska toimistoa voidaan mukauttaa työntekijöiden tarpeiden mukaan. Ne tarjoavat tiloja, joista ihmiset voivat varata itselleen työpisteen ja yleisiä työtiloja, joita ei ole varattu kenellekään erikseen. Ja koska toimistossa ei hybridityömallin takia ole yhtä paljon ihmisiä kuin ennen pandemiaa, joustavan toimiston suuntaus on myös hyvin kestävä. Sen ansiosta yritykset voivat säästää rahaa pienemmällä kiinteistöjalanjäljellä ja kuluttavat vähemmän energiaa valaistukseen, lämmitykseen ja ilmanvaihtoon.

Esittelyssä Rockfon® Hub: ainutlaatuinen tila tilan sisällä

Rockfon® Hub™ on ensimmäinen laatuaan, innovatiivinen akustinen saareke, joka on suunniteltu täyttämään avoimien tilojen vaatimukset. Joustavan saarekkeen avulla voit luoda erilaisia vyöhykkeitä, jotka sopivat eri tarkoituksiin - tuottavista työpisteistä kokoustiloihin tai oleskelutiloihin rentoja keskusteluja varten. 

Kovien seinien sijasta Rockfon Hub -riippuvat saarekkeet mahdollistavat akustisten vyöhykkeiden tai keskusten suunnittelun avoimiin tiloihin. Saarekkeisiin voidaan lisätä yksityisyyttä verhojen avulla. Akustiset saarekkeet ovat saatavana valikoiduissa design-väreissä – mm. biofiilisestä vihreästä syvään siniseen, viileään harmaaseen tai raikkaan valkoiseen. Voit viimeistellä kehyksen huopapinnalla, lisätä valaistuksen ja valitsemasi verhot täydentämään suunnitelmaasi. Lisäksi Rockfon Hub on helppo ja yksinkertainen asentaa valmiiden vaijerisarjojen ja Rockfonin paikan päällä tarjoaman tuen avulla.

"Rockfon Hub tuo sisätiloihin uudelleenkäytettävää, monikäyttöistä joustavuutta luomalla erillisiä tiloja, joissa ihmiset voivat ajatella, työskennellä tai keskustella tarpeidensa mukaan. Rockfon Hub on myös hinnaltaan kilpailukykyinen ja tarjoaa suunnittelijoille riittävästi mahdollisuuksia tilan optimoimiseksi hyvinvoinnin ja muotoilun osalta", sanoo Jörg Kaufung, tuotepäällikkö Rockfonilta.

Lue lisää Rockfon® Hubista