Rockfon Mono Acousticin avulla tilat ovat niin upeita kuin miltä ne kuulostavatkin

Arkkitehtoninen suunnittelu, jossa Rockfon Mono Acousticin avulla luodaan ajaton ilme ja loistava akustiikka.

rockfon mono acoustic

Rockfon® Mono Acoustic Amsterdamin oikeustalossa

Ajaton muotoilu saa aikaan vahvan tilakokemuksen, jossa sijainti, ympäristö ja ominaisuudet sulautuvat yhteen. Värien, tekstuurien, muotojen ja materiaalien valinnat korostuvat ja fuusioivat tilan sen ympäristöön ja tarkoitukseen. 

Mukautettava arkkitehtoninen suunnittelu, jossa käytetään kestäviä materiaaleja tulevaisuuden turvaamiseksi

Arkkitehtisuunnittelun tarkoituksena on parantaa ihmisten elämänlaatua. Tällä hetkellä suuntaus on kohti tietoisuutta, hyvinvointia ja tilojen mukavuutta. Tarkoituksena on luoda ajattomia, vapaita, iloisia ja viihtyisiä tiloja ihmisen elämän kaikkiin vaiheisiin. Alan uuden teknologian myötä arkkitehtuuri toivottaa tervetulleeksi elementit ja suunnittelutrendit, jotka keskittyvät materiaaleihin ja uusiin rakenteisiin.

Ympäristöliikkeen myötä rakennusmateriaalien tulisi edistää kierrätysmateriaalien käyttöä ja suljetun kierron järjestelmiä sekä hankkia rakennuksille kestävän kehityksen sertifikaatit, kuten WELL, LEED ja BREEAM. Ympäristötietoisempi arkkitehtuuri keskittyy käyttämään enemmän luonnon materiaaleja ja elementtejä, mikä edistää myös ajatonta suunnittelua.   

Ajaton muotoilu modernissa yhteydessä

Moderni teollinen tyyli on kiehtova yhdistelmä karkeita sisustuselementtejä, luonnonvaloa ja korkeita kattoja. Kulmat, muodot ja linjat ovat saaneet inspiraationsa perinteisistä tekniikoista. Teollinen tyyli ei kuitenkaan tunne rajoja luovuudessa, kun sitä sovelletaan innovatiivisessa kontekstissa. Se harmonisoi tilan toimivuutta ja minimalismia samalla kun maksimoi eri muotojen ajatonta kauneutta. Taiteellisen työn perustana on ajatus laadukkaista raaka-aineista, kun taas epäsäännölliset, karheat ja sileät pinnat täydentävät sisustusta.

Futuristiset arkkitehtuurisuunnitelmat yhdistävät menneisyyden tulevaisuuteen ja varmistavat, että ne säilyvät arvokkaina läpi ajan. Lisäksi täysin uusien rakennuksien suunnittelu on suuri investointi ajallisesti sekä rahallisesti. Uusien projektien pitäisi pystyä täydentämään sekä nykyistä kontekstia että tulevia sovelluksia. Toisin sanoen arkkitehtonisia suunnitelmia tulee arvostaa ja vaalia tulevina vuosina. Rakennuksen käyttötarkoitusta voidaan muuttaa, mutta valittujen materiaalien tulee kestää aikaa.

Tärkeimmät huomiot ajattoman arkkitehtuurin suunnittelussa

Arkkitehtonisessa suunnittelussa myös katon suunnittelu on tärkeää ajattoman tunnelman luomiseksi. Tavallinen valkoinen alakatto voi saada tilan tuntumaan puhtaalta ja rauhalliselta, kun taas kuvioitu tai kuviollinen sisäkatto voi lisätä tilaan lisää lämpöä ja luonnetta. Orgaanisen ja ajattoman tunnelman luomiseksi on tärkeää käyttää luonnonmateriaaleja, joista esim. kivi ja puu ovat loistavia valintoja tähän tarkoitukseen. Tilan materiaalit ja toiminnallisuus on tasapainotettava esteettisesti ja harmonisesti.

Myös valaistus on avainasemassa ajattomuuden tunteen luomisessa. Lämpimän sävyn valaisimet auttavat saavuttamaan viihtyisän tunnelman, kun taas viileä LED-valaistus voi antaa modernimman ilmeen.

Akustiikka on yksi tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon tilaa suunniteltaessa. Huono akustiikka voi saada huoneen tuntumaan epämukavalta ja meluisalta, kun taas optimaalinen akustointi tekee tilasta miellyttävämmän.

Kivivilla on erinomainen akustinen materiaali, joka auttaa vaimentamaan ääntä luoden samalla rauhallisen ympäristön. Se on myös paloturvallinen, joten sitä voidaan käyttää julkisissa tiloissa ilman palon leviämisvaaraa. Lisäksi kivivillasta valmistettujen kattopaneelien avulla voidaan lisätä tiloihin lisää tekstuureja, visuaalisuutta ja samalla parantaa akustiikkaa.

Vangitse projektiisi ajaton muotoilu Rockfon Mono Acousticilla

Sisätiloja suunniteltaessa voi olla todellinen haaste varmistaa, että tila on paitsi visuaalisesti houkutteleva myös miellyttävä ympäristö, jossa ihmiset haluavat viettää aikaa.

Oletko valmis ajattelemaan laatikon ulkopuolelta? Ajattele Rockfon® Mono® Acousticia. Tämän innovatiivisen ratkaisun avulla voit vangita tunnusomaisen ilmeen loistavalla akustiikalla. Kestävästä ja kierrätettävästä kivivillasta valmistettu Rockfon Mono Acoustic huokuu ajattomia suunnittelutrendejä kestävän materiaalin sekä sileän orgaanisen pintansa avulla.

''On syytä korostaa, että Rockfon Mono Acoustic edistää valtavasti tilaa käyttävien hyvinvointia, eikä pelkästään huoneakustiikan parantumisen ansiosta. Esimerkiksi Rockfon Mono Acousticin valonheijastuvuus on 87% ja valon diffuusio 99%, mikä parantaa myös luonnonvalon heijastumista kaikissa huoneissa. Tämä puolestaan vähentää tylsien keinovalojen tarvetta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että mitä enemmän altistut luonnolliselle päivänvalolle päivän aikana, sitä paremmin nukut yöllä. Viettäessäsi aikaa tilassa, johon on asennettu Rockfon Mono Acoustic, voit vaikuttaa positiivisesti hyvinvointiisi ollessasi rakennuksessa, mutta myös pitkään tilasta poistumisesi jälkeen'', korostaa Frank Winters, Rockfonin tuotepäällikkö.

Rockfon® Mono® Acoustic avaa rajattomat suunnittelumahdollisuudet upeisiin arkkitehtonisiin kattoihin ja seiniin, joilla luodaan hämmästyttävä valonheijastuvuus ja erinomainen akustiikka. Tasainen, kalteva tai kaareva - sinulla on täysi vapaus suunnitteluun.

Don’t just sound-proof your designs, future-proof them too. Anna Rockfon Mono Acousticin luoda joustavia akustisia vyöhykkeitä ja sisätiloja, jotka mukautuvat muutoksiin. Aloita tutustumalla Rockfon Mono Acousticiin ja suunnittele seuraava projektisi kanssamme. 

Vieraile Rockfon® Mono® Acoustic -tuotesivulla saadaksesi lisätietoja

Rockfon Mono Acoustic -katto toimii katseenvangitsijana läpinäkyvässä aulassa, koska se on saumaton, tasainen ja hienorakeisen tyylikäs järjestelmä, johon kaikenlaiset asennukset voidaan piilottaa. Lisäksi tämä järjestelmä täyttää täysin tälle komealle ja julkiselle rakennukselle asetetut akustiset vaatimukset.

Luuk Dietz

KAAN Architectenin arkkitehti ja projektipäällikkö