Rockfon® Senses: Tuo raikasta ilmettä ja hyvinvointia sisätiloihin

Raikas, moderni ja biofiilinen suunnittelu saadaan aikaan alppikukkien, ruohon ja lehtien avulla. Rockfon Senses yhdistää orgaaniset materiaalit ja erittäin suorituskykyisen akustisen äänimaailman.

rockfon senses

Rockfon® Senses toimistotiloissa 'Leaves' -pinnalla

Edistä biofiilistä suunnittelua luonnon elementeillä

Elämä maapallolla on muuttumassa, kun kohtaamme kiihtyvän ympäristökriisin, pandemioita ja haasteita, jotka johtuvat elämisestä monimutkaisessa ja pitkälle digitalisoituneessa globaalissa yhteiskunnassa. Tämä todistaa, että meidän on toimittava ja muutettava käsitystä siitä, miten vaikutamme ympäristöömme. Itse asiassa se on saanut aikaan trendin, jossa suunnitteluratkaisut siirtyvät kestävimpiin ratkaisuihin keskittyen hyvinvointiin ja siihen, miten se vaikuttaa planeettaan ja ihmisiin.

"Ihmiset tuovat sisätiloja osaksi luontoa käyttämällä värejä ja luonnonmateriaaleja. Kasvava tietoisuus kokonaisvaltaisesta suunnittelusta keskittyy kestävään kehitykseen ja tarpeesemme luoda yhteys luontoon. Nämä ovat tulevaisuuden suunnitteluratkaisujen tärkeimpiä päätekijöitä. Ihmiset ovat tietoisia siitä, miten ympäristö vaikuttaa heidän käyttäytymiseensä. Oletan, että tulemme jatkossa näkemään suunnitteluratkaisuja, joissa ihmiset voivat koskettaa ja tuntea. Kokonaisvaltainen suunnittelun lähestymistapa vaikuttaa siihen, miten tuotteet ja ratkaisut tukevat hyvinvointia ja auttavat ihmisiä luomaan yhteyden luontoon", sanoo Rockfonin innovaatiojohtaja Christian Klinge.

Luonnonmateriaalien, päivänvalon ja viherkasvien käyttö tehokkaan ja miellyttävän sisäympäristön luomiseksi on biofiilisen suunnittelun ydin. Ihminen on kehittynyt toimimaan luonnossa ja luonnon kanssa. Huolimatta urbaanista teollisuusyhteiskunnasta emme ole sopeutuneet siihen, vaan pikemminkin kaipaamme luontoa ja sen voimaa. Luonnon elementtejä hyödyntävä suunnittelu auttaa meitä pienentämään hiilijalanjälkeämme ja siitä seuraa terveyshyötyjä - kuten verenpaineen ja stressioireiden alenemista.

Suunnittele sisätiloja, jotka ilmentävät kaikkia aisteja

Me ihmiset olemme luonnostaan kiinnostuneita tiloista, joissa on käytetty hyväksi luonnonvaloa, raitista ilmaa ja vihreyttä. Tämä mieltymys, joka tunnetaan myös nimellä biofilia, on juurtunut syvälle DNA:han. Nykyaikaisen teollistumisen ja digitalisaation kehitys on kuitenkin johtanut siihen, että ympäristöt ovat erottaneet meidät näistä monista peruskokemuksista.

Uusi aikakausi on alkamassa ja haluamme luoda yhteyden luontoon uudelleen. Yhteyden katkeamisella on todistetusti kielteisiä vaikutuksia yleiseen terveyteemme ja hyvinvointiimme. Koska vietämme yli 90% ajastamme sisällä, on orgaanisten materiaalien käyttö sisätiloissa tärkeämpää kuin koskaan. Sisustusarkkitehtuuri on elementti, joka pystyy herättämään tunteita ja tuntemuksia. Sisustussuunnittelun tulisikin vedota kaikkiin aisteihin, jossa kaikki elementit on lisätty luomaan täydellinen sisäympäristö.

Aisteillamme on merkittävä rooli siinä, miten koemme ympäristön ja miten reagoimme siihen. Tunto-, haju-, näkö- ja ääniaistit tulkitsevat samanaikaisesti tilan laatua ja viihtyisyyttä. Aivomme yhdistävät kaikki nämä vaikutelmat multisensoriseksi kokemukseksi, ja saatu tieto vaikuttaa mielialaamme, käyttäytymiseemme sekä yleiseen hyvinvointiimme.

Miellyttävältä tuoksuva tila

Miellyttävällä tuoksulla on voima parantaa mielialaa ja saada aikaan halu pysyä sisällä pidempään. Luonnollisesti kasveista ja luonnonmateriaaleista peräisin olevat esanssit tasapainottavat, harmonisoivat ja edistävät terveellistä ympäristöä. Ne luovat inspiraatiota ja positiivisia assosiaatioita tilan ja sen käyttäjien välille. Työtilassa leijaileva miellyttävä tuoksu voi auttaa työntekijöitä rentoutumaan ja keskittymään paremmin.

Akustoitu ääniympäristö

Toimivan äänimaailman luominen sisätiloihin on tärkeää, jotta tila ei täyttyisi melulla ja häiriötekijöillä eikä toisaalta olisi täysin hiljainen. Hyvinvointia edistävien tilojen luomiseksi on löydettävä hyvä tasapaino hiljaisuuden ja äänen välillä. Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että häiritsevä melu vaikuttaa kielteisesti keskittymiskykyymme. Se tekee meistä ärtyisiä ja voi saada meidät tuntemaan olomme epämukavaksi. Siksi sisätilojen pitäisi pystyä vaimentamaan häiritsevää melua ja tasapainottamaan sitä akustisilla ratkaisuilla, jotta tilan viimeistely näyttäisi yhtä hyvältä kuin miltä se kuulostaa.

Kokonaisvaltainen suunnittelun lähestymistapa vaikuttaa siihen, miten tuotteet ja ratkaisut tukevat hyvinvointia ja auttavat ihmisiä luomaan yhteyden luontoon.

Christian Klinge

Rockfonin innovaatiojohtaja

Kosketukseen keskittyvä sisustus

Sisustuselementtien tekstuurit voivat vaikuttaa merkittävästi siihen, miltä tila näyttää ja tuntuu. Visuaalisen esteettisyyden lisääminen huolellisesti valituilla tekstuureilla, pinnoilla ja materiaaleilla voi edistää viihtyisyyttä ja kannustaa vuorovaikutukseen. Luonnonelementtien sisällyttäminen tilaan voi lisätä onnellisuutta ja hyvinvointia, sillä se edistää tilan käyttäjien välistä yhteyttä. Kovien, pehmeiden, karheiden ja sileiden materiaalien tasapaino varmistaa toimivan tilan.

Visuaalinen vetovoima 

Suunnittelussa visuaalinen ilmeen on tarkoitus olla houkutteleva. Ulkonäkö, värimaailma, valaistus ja luonnonelementtien käyttö vaikuttavat mielialaan, tuottavuuteen ja hyvinvointiin. Tilan ulkoasu vaatii huolellista harkintaa, jotta se voi herätää halutun reaktion. Värit ovat yksi tärkeimmistä osatekijöistä, joilla sisustus voidaan yhdistää tiettyyn brändiin tai tunteeseen. Ne herättävät tunteita, jotka ovat linjassa tilaan suunnitellun esteettisen vision ja tunnelman kanssa.

Lisää modernia biofiilistä tekstuuria suunnitteluusi Rockfon® Sensesin avulla

Tuoksuvista alppiniittykukista, heinistä ja lehdistä valmistetut Rockfon Senses -akustiset paneelit vangitsevat luonnon kosketeltavan kauneuden ja tuovat sisustukseen raikkaan tuulahduksen.

Uskomme, että on tärkeää suunnitella jokaista aistia varten. Siksi teimme yhteistyötä itävaltalaisen Organoid Technologies GmbH:n kanssa luodaksemme tämän tuotesarjan. Siinä yhdistyvät kivivillan luokkansa parhaat äänenvaimennusominaisuudet ja Organoid®:n luonnollisen kauniit materiaalit.

Rockfon Senses on suunniteltu luomaan biofiilisiä tiloja tuomalla luonnon kauneutta sisäympäristöihin. Erinomaisen akustisen suorituskyvyn lisäksi luonnollisesti miellyttävät tekstuurit luovat upean kokemuksen, joka herättää tilan käyttäjien kaikki aistit. Lisäksi Rockfon Senses -akustiikkalevyt ovat  luonnonmukaisista materiaaleista valmistetut ja käsin viimeistellyt. Niiden avulla voit lisätä sisätiloihin palan luontoa.

"Rockfon Senses on erittäin helppo sisällyttää suunnitteluun. Seinäpaneeleissa on valittavana viisi luonnollista pintaa - raikkaista kukista pudonneisiin lehtiin tai kuvioituihin alppiheiniin. Kun olet valinnut tilaan sopivan pinnan, asennus vie vain muutaman minuutin, se on yhtä helppoa kuin seinämaalauksen ripustaminen seinälle. Plug and play. Päästä pala luontoa sisätiloihin, nauti rauhasta ja lievitä stressiä, jota vihreä ympäristö tarjoaa A-luokan melunvaimennuksella." Rockfonin tuotepäällikkö Marie Oskarsson kertoo.

Lue lisää Rockfon® Senses -levyistä