Inspiraatio pohjoismaisista maisemista

Henning Larsenin arkkitehdit, jotka suunnittelivat uuden Nordean pääkonttorin Kööpenhaminassa, etsivät inspiraatiota suunnittelulleen katsellen pohjoismaisia maisemia. Moderni pohjoismainen ilme saavutettiin käyttämällä liuskekiveä, tammea ja valkoista Rockfon® Mono® Acoustic -kattoa.

Kristallinen julkisivu antaa päivänvalon levittäytyä sisälle rakennukseen luoden avoimuuden tunteen henkilöstön, asiakkaiden ja ympäröivän kaupunkiympäristön välille. Kaksi atriumia ovat rakennuksen keskeiset tilat. Toisessa niistä on Pohjoismaiden suurin kaupankäyntialue, jossa on tilaa yli 600 välittäjälle.

Optimaalinen akustiikka ja vastuulliset materiaalit

Perinne kohtaa modernit muotoiluideat innovatiivisen julkisivun ansiosta. Se on murtuneiden pintojen koostumus, samanlainen kuin jäävuori. Lisäksi pinta tarjoaa värikkäitä valotehosteita reagoiden erilaisiin valon voimakkuuksiin ja sääolosuhteiden vaihteluihin. Lasin korkea laatu ja vastuulliset rakennusmateriaalit takaavat sisäilmaston hallinnan, ilmanvaihdon ja energiansäästön.

Lisäksi rakennuksessa on tarjolla runsaasti luonnonvaloa ja upea näkymä ulkopuolelle Amager Fælledin kauniille suojellulle alueelle.

LEED-sertifikaatti takaa miellyttävän sisäympäristön

Rakennus on suunniteltu ja rakennettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti avoimuuden ja pienempien ympäristövaikutusten varmistamiseksi. Tanskassa se on yksi ensimmäisistä rakennuksista, joka on saanut LEED-platinasertifikaatin. Se on korkein vastuullisen rakentamisen sertifikaatti. LEED-sertifikaatti varmistaa, että vähintään 20 % materiaaleista tulee paikallisista resursseista, ensisijaisesti kierrätetyistä materiaaleista.

Pohjoismaiset materiaalit, kuten liuskekivi, tammi ja lasi, valittiin rakennusmateriaaleiksi yhtenäistämään ulkoasua pohjoismaisen tunnelman ilmaisemiseksi. LEED-sertifikaatti asettaa tiukat sisäympäristön vaatimukset, johon kuuluu esimerkiksi akustiikan parantaminen ja päivänvalon lisääminen.

Rockfonin akustisen alakaton ansiosta rakennuksen atriumissa ja kaupankäyntialueella on mukava ja optimaalinen työskentelytila, jossa on pienennetty melua ja jälkikaiuntaa.

Nordean pääkonttori

Grønjordsvej 10,
2300 København S,
Tanska

Käytetyt tuotteet: Rockfon® Mono® Acoustic
Käytetyt tuotteet:
Käytetyt tuotteet: Rockfon® Mono® Acoustic
Käytetyt tuotteet:
Käytetyt tuotteet: Rockfon® Mono® Acoustic
Käytetyt tuotteet:
Käytetyt tuotteet: Rockfon® Mono® Acoustic
Käytetyt tuotteet:
Käytetyt tuotteet: Rockfon® Mono® Acoustic
Käytetyt tuotteet:
Käytetyt tuotteet: Rockfon® Mono® Acoustic
Käytetyt tuotteet:

Nordean pääkonttori

Sijainti:Kööpenhamina, Denmark
Arkkitehti:Henning Larsen Architects
Valokuvaaja:Nibe fotograferne
Tuotteet:Rockfon® Mono® Acoustic

Muita samankaltaisia asiakastarinoita