Valoisa, kirkas ja avoin toimisto

Aarhusin uusi toimisto on kolmas Danske Bankin lippulaivasarjaan kuuluva rakennus. Arkitema on suunnitellut ne kaikki. Siinä on kuusi kerrosta, mutta kompaktissa rakenteessa on helppo löytää tiensä perille. Aarhusin toimistorakennus tunnetaan valoisista ja avarista tiloistaan. Kookkaista ikkunoista pääsee sisään päivänvaloa ja ilmavuus tekee tiloista eloisia.

Suuri painoarvo akustiikalle

Arkiteman Senior Project Architect Michael Green otti akustiikan huomioon jo alusta alkaen. "Kun rakennuksessa on lähinnä avokonttoreita, aiheutuu tietysti melua", muistuttaa Green. "Ihmiset juttelevat keskenään toisiaan kohdatessaan ja puhelimessa. Jos akustiikkaa ei oteta huomioon, melu saattaa nousta häiritsevän kovaksi."

Jotta saadaan aikaan mukava akustiikka tässä mittakaavassa tarvitsematta tinkiä avotilojen upeasta esteettisyydestä, Arkitema valitsi muotokieltä täydentävän akustisen alakaton. He valitsivat Rockfon Blanka®-alakattolevyn sen kirkkaanvalkean pinnan ja levyjen ainutlaatuisen muotoilun vuoksi. Alakattoon muodostuvat kauniit linjat johdattavat katsetta tilassa,joten avoimuuden tunnelma korostuu.

Kestävyys ja helppo kunnossapito

Green halusi upean ulkonäön ja tunnelman lisäksi valaisinjärjestelmään helposti integroitavan alakaton sekä helpottaa kunnossapitoa pitkällä aikavälillä. "Laajoissa ja vilkkaissa toimistotiloissa tarvitaan kestävyyttä", korostaa Green. "Alakattolevyt täytyy voida irrottaa ja kiinnittää takaisin paikoilleen tarvitsematta kiinnittää huomiota paneelien suuntaan, joten Rockfon Blanka oli luonnollinen valinta."

Danske Bank

Jægergårdsgade 101B
8000 Aarhus
Tanska

DK, Danske Bank, Aarhus, Arkitema, Office, Rockfon Blanka, E24-edge, E-edge, 1200x600, White, 2890 click, Corridor

Danske Bank

Rockfon Blanka® on arkkitehdille täydellinen valinta toimistorakennukseen akustisten ja esteettisten ominaisuuksiensa vuoksi.

Michael Green

Senior Project Architect, Arkitema

Danske Bank

Sijainti:Aarhus, Tanska
Arkkitehti:Arkitema
Valokuvaaja:Svend Christensen
Tuotteet:Rockfon Blanka®
Reunamuodot:E24
Mitat:600 x 600, 1200 x 600

Liittyvät kohde-esittelyt