Rakennus yhteistyötä varten

DaCapo-yliopisto on suunniteltu opiskelijoiden ja opettajien epämuodollisiin kohtaamisiin, ja siksi arkkitehtuurille onkin ominaista avoimuus ja läpinäkyvyys. Rakennusta hallitsee avoin lasinen julkisivu ja tilava yleisölle avoin pohjakerros. Sisustusarkkitehdin tarkoituksena oli suunnitella tila, joka kutsuu käyttäjät tapaamaan, tekemään yhteistyötä ja vuorovaikuttamaan keskenään ja samalla tuntemaan olonsa mukavaksi. Materiaalit valittiin huolellisesti kestävyyttä sekä hyvää sisäilmastoa ajatellen.

Äänen hallinta on elintärkeää oppimisen kannalta

Sisustusarkkitehti Peter Littman oli erittäin tietoinen siitä, että pelkästään fyysinen ympäristö ei tee rakennuksesta työskentelyn kannalta hyvää. Äänitaso ja oikea akustiikka ovat erittäin tärkeitä koulurakennuksessa, jossa ihmisten on tarkoitus elää ja oppia.

”Arkkitehtina käyttäjien hyvinvointi on myös minun vastuullani. Ärsyttävä kaiku luokkahuoneessa ei edistä keskittymistä, vaan häiritsee oppimis- ja opetusprosessia. Sen lisäksi sekä opiskelijan että opettajan hyvinvointi heikkenee."

Tämän vuoksi hän teki tiivistä yhteistyötä arkkitehdin ja akustiikkakonsultin kanssa varmistaakseen, että akustiikka oli kunnossa rakennuksen jokaisessa tilassa. Tämä vaati erilaisia lähestymistapoja ja ratkaisuja rakennuksen eri tiloissa.

DaCapo College

Havikstraat 5,
6135 ED,
Alankomaat

Halusimme luoda ympäristön, jossa opiskelijat, opettajat ja työntekijät voivat liikkua vapaasti ja tuntea olonsa mukavaksi. Luonnollisten ja puhtaiden materiaalien käyttö tekee rakennuksesta hengittävän. Se luo yhteyden pään ja sydämen välille.

Peter Littman

Sisustusarkkitehti, Interne Zaken

Upea liimausratkaisu

Yksi erikoisratkaisuja vaatineista tiloista oli auditorio. Se on kapea huone, jossa on korkea huonekorkeus ja lasi- ja betoniseinät. Alun perin akustiikan säätelemiseksi asennettiin vain Rockfon Contour® -akustiikkalevyt, mutta ne osoittautuivat riittämättömiksi poistamaan kaikuja ja korkeaa melutasoa. Arkkitehti päättikin käyttää seiniä äänen säätelemiseen vaarantamatta kuitenkaan tilan suunnittelua. Ratkaisu oli Rockfon Blanka® Activity B-reunalla, joka on ihanteellinen liimattavaksi. B-reuna mahdollisti levyjen liimaamiseen seinälle tiukkaan kuvioon ja siten haluttujen akustisten arvojen saavuttamisen.

"Teknisen ja esteettisen joustavuuden maksimaalinen yhdistelmä tekee B-reunasta, liiman käytöstä ja asennustavasta ainutlaatuisen tuotteen, jota voidaan käyttää näissä tilanteissa", Peter Littman toteaa.

DaCapo College

Sijainti:Sittard, Alankomaat
Arkkitehti:Povse en Timmermans Architecten en Ingeneurs
Asentaja:Gepla
Valokuvaaja:Michael van Oosten
Tuotteet:Rockfon Blanka® Activity, Rockfon Contour®
Rockfon Systems:Rockfon® System B Adhesive™
Reunamuodot:Ac, B
Mitat:1200 x 600

Liittyvät kohde-esittelyt