Pääsuunnittelija Irmscher otti vuoristosta innoituksensa ja toi museon ulkopuolella näkyvän rosoisuuden sisälle visuaaliseksi jatkumoksi. – Koko projektissa sisätilat soinnutettiin ulkotilaan, Irmscher kertoo.

Museossa käy paljon laskettelijoita ja vaeltajia, joten hyvä akustiikka oli tärkeää arkkitehdeille. – Tiesimme monien saapuvan museoon lasketellen ja että varusteista aiheutuu ääntä, kertoo Irmscher. Hiljaisuuden saavuttamiseksi projektiin osallistui myös akustiikkasuunnittelija.

Pintojen pehmentäminen

Koska monoliittisesta suunnittelusta ei haluttu tinkiä, arkkitehtien valinta oli Rockfon® Mono® Acoustic. Se sointuu täydellisesti vuoren ominaispiirteisiin ja parantaa kovien pintojen akustiikkaa. – Nykyarkkitehtuuri suosii käsittelemättömiä materiaaleja ja yhtenäisiä pintoja. Rockfon Mono Acoustic tukee tätä suuntausta. Sen avulla akustiikasta tulee osa muotoilua, Irmscher toteaa.

Suunnittelijat ovat tyytyväisiä lopputulokseen. Yli 350 m² Rockfon Mono Acoustic -pintaa auttoi toteuttamaan taiteellisen konseptin ja selviytymään monoliittisen arkkitehtuurin akustisista haasteista.

Vapaa-aika

Messnerin vuoristomuseo

Via Castel Firmiano, 53
Provincia di Bolzano - Alto Adige
Italia

1/6

Messner Mountain Museum

Sijainti:Italy
Arkkitehti:Zaha Hadid Architects
Asentaja:Manuel Moling
Valokuvaaja:Cristina Russo
Tuotteet:Rockfon® Mono Acoustic

Muita Vapaa-aika refenrenssi kohteinta