Paytrailin Tampereen toimiston sisustussuunnittelusta vastasi Muotoilutoimisto Nuan, joka oli tehnyt suunnittelua myös yrityksen Jyväkylän pääkonttoriin. Nuanin toinen yrittäjä ja sisustusarkkitehti Sanna Laukanaho kuvailee toimistotilassa syntyneen ison muutoksen, kun paljasta betonipintaista tilaa ryhdyttiin suunnittelemaan ja toteuttamaan:

– Paytrail halusi yrityksen brändiä ilmentävät työtilat, jotka tukevat työn tekemistä ja viihtymistä sekä taipuvat erilaisiin käyttötarkoituksiin aina tiimityöskentelystä illanviettoihin. Tunsimme jo hyvin Paytrailin yrityskulttuurin ja lähdimme suunnittelussa liikkeelle vahvasti työntekijöistä ja työn tekemisestä. Olimme tiiviissä dialogissa Paytrailin kanssa ja lähtökohtanamme oli, että työympäristö on kokonaisuus, joka tukee yrityksen työkulttuuria ja erilaisia työmoodeja.

Uudet Rockfon Canva -akustiikkalevyt muuntautuivat teoskokonaisuudeksi

Paytrailin toimisto on yksi ensimmäisistä kohteista Suomessa, joissa on hyödynnetty uutta Rockfon Canva -akustiikkaratkaisua. Kyseessä on seinälle ripustettava akustiikkaratkaisu, jonka päällyskankaaseen saadaan mikä tahansa väri tai kuvitus.

Rockfon Canva -levyt ovat saatavilla valmiiksi sävytettynä Rockfonin oman Colours of Wellbeing -väripaletin mukaan, ja lisäksi niihin voi saada kokonaan kustomoidun grafiikan tai värin oman valinnan mukaan.

Paytrail

Hämeenkatu 5
Tampere
Finland

Halusin, että kun toimistossa työskentelevien silmät vaeltavat teoksiin, samalla voivat heidän ajatuksensa lentää. Teoksissa toistuu tietynlainen kosminen kuvamaailma, joka antaa tilaa ajatuksille ja luovuudelle. Värimaailmat on suunniteltu myös tukemaan tiloissa tehtäviä toimintoja.

Sanna Laukanaho

Sisustusarkkitehti, Muotoilutoimisto Nuan Oy

Paytrailin tiloissa on käytetty erikokoisia Sage-, Sandalwood-, Eucalyptus-, Mint-, ja Coral-sävyisiä yksivärisiä Rockfon Canva -levyjä sekä kuvitettuja levyjä, joiden grafiikoiden suunnittelusta vastasi Laukanaho itse. Yksiväriset ja kuviolliset levyt muodostavat ainutlaatuisen teoskokonaisuuden.

– Tärkeää suunnittelussa oli, että asiat eivät ole vain kauniita, vaan kaikessa täytyy olla mukana myös funktionaalinen kulma. Halusimme luoda esimerkiksi energisoivia ja yhteistyöhön kannustavia tiloja sekä toisaalle vetäytymiseen ja rauhoittumiseen tarkoitettuja tiloja. Rockfon Canvalla toteutetut teokset tukevat tätä, kertoo Laukanaho.

Tilan akustiikkaratkaisuun sisältyvät myös kattoon asennetut Rockfon Color-All -alakattolevyt sävyissä Sandalwood ja Sage sekä alakatosta roikkuvat Rockfon Eclipse -levyt sävyissä Eucalyptus, Mint ja Sage. Korkeammassa tilassa ikkunoiden vieressä kattoon kiinnitetyt Rockfon Charcoal As -akustiikkalevyt tekevät osansa tilan akustiikan parantamisessa.

Asennus kuin taulun ripustus seinälle

Sen lisäksi, että Rockfon Canva -akustiikkalevyt näyttävät taideteokselta, niiden ripustus on yhtä helppoa kuin taulun kiinnitys seinälle.

Olin positiivisesti yllättynyt, kuinka laadukas Rockfon Canva oli. Pystyn ehdottomasti suosittelemaan sitä muillekin asiakkailleni.

Matti Paananen

Toimitusjohtaja, Celtic-Rakennus Oy

– Rockfon Canvan asennus oli hyvin nopeaa. Monesti seinälle asennettavat akustiikkatuotteet vaativat listajärjestelmän ympärilleen, jolloin asentaminen vaatii enemmän poraamista, ruuvaamista ja kiinnittämistä. Mutta Rockfon Canvan asennus oli kuin tavallisen taulun asennus seinälle, kertoo asennuksesta vastannut Matti Paananen Celtic-Rakennus Oy:stä.

Akustiikkalevyt asennettiin hyvin myöhäisessä vaiheessa projektia. Rakennusurakoitsija oli jo luovuttanut työmaan käyttäjille ja käynnissä oli tilojen kalustus.

– Canva-levyt ovat herkkiä ja arvokkaita tuotteita, joten niiden asennus kannattaa tehdä mahdollisimman myöhäisessä vaiheessa. Ainoa asennuksesta aiheutuva lika on porausreiästä syntyvä kipsi- tai betonipöly.

Käyttäjiltä kiitosta akustiikkalevyjen ulkoasusta

Paytrailin Tampereen konttori on yrityksen Market Place Team Leadin Jenni Pennan mukaan avokonttori, jossa Rockfonin toimittamia akustiikkaratkaisuja on joka puolella. Avoin toimistoympäristö vaatii kunnollisen akustiikan toimiakseen.

– Toimistolla työskentelevät ovat tykänneet akustiikkalevyjen ulkoasusta. Niissä on todella kaunis kuvitus. Ne näyttävät enemmän taiteelta seinällä eivätkä mitenkään hyppää silmille. Rockfon Canva -levyt sopivat hyvin harmonisesti ympäristöönsä, vaikka ne ovat akustiikkalevyjä.

Penna myös toteaa, että jos muilla toimistolla tulisi tarvetta uudella akustiikkaratkaisulle, Tampereen toimiston malli sopisi varmasti myös muuallekin:

– En yhtään epäile, ettei esimerkiksi Jyväskylän toimistollemme voisi soveltaa samankaltaista ratkaisua. On aina mielenkiintoisempaa, kun saa omannäköisiä elementtejä seinälle eikä pelkästään yksivärisiä levyjä.

Paytrail

Sijainti:Tampere, Suomi
Arkkitehti:Suunnittelemo Oy
Sisustusarkkitehti:Muotoilutoimisto Nuan Oy
Asentaja:Sisustus-Nummi Oy, Celtic-Rakennus Oy
Valokuvaaja:Mikko Käkelä
Tuotteet:Rockfon Color-all®, Rockfon® Canva™ Wall Panel, Rockfon® Eclipse™
Reunamuodot:A, As, X
Mitat:600 x 600, 1200 x 600, 1760 x 1160
Open Plan Office in Paytrail in Tampere Finland with Rockfon Canva Wall panel A-Edge and Rockfon Eclipse A-Edge

Aiheeseen liittyviä tapaustutkimuksia