Aaltoliikkeitä

206 000 m2:n kokoisessa Puerto Veneciassa on jokaiselle jotakin: elokuvateatteri, huvipuisto ja yli 150 suurta myymälää. Kahvilat ja ravintolat sijaitsevat rakennuskompleksin läpi kulkevan kanavan rannoilla. Ulkoilualueen keskellä on tekojärvi.

"Äänenvaimennus ja jälkikaiunnan hallinta on akustiikan kannalta olennaisen tärkeää"

Koska vedellä on keskeinen merkitys ulkotiloissa, suunnittelijat halusivat samanlaisen virtaavan vaikutelman sisätiloihin. L-35 Arquitectosin arkkitehti Eduardo Simarro päätti perehtyä aiheeseen tarkemmin. Simarro kertoo: – Tämän kokoisella alueella (pituus 200 m, leveys 24 m), tuhansien ihmisten kohtauspaikalla, on tärkeää kiinnittää huomiota akustiikkaan ja jälkikaiunnan hallintaan. On keskityttävä varsinkin vaakasuoriin pintoihin, koska lähes kaikki pystysuorat pinnat ovat lasi-ikkunoita. Hän suunnitteli kauppakeskukseen valkoisen, nauhamaisen keskeltä riippuvan alakaton, joka jäljittelee laineiden liikkeitä ulkopuolella näkyvän järven pinnalla.

Ensi silmäyksellä voisi luulla, että alakatto on kovaa laastia tai kipsiä. Itse asiassa se koostuu 3500 neliömetristä ääntä vaimentavia Rockfon Mono Acoustic -alakattolevyjä. Alakatto ei ole pelkkä taiteellinen yksityiskohta. Se auttaa hallitsemaan valtavan kauppakeskuksen akustiikkaa. ''Rockfon oli luonteva valinta äänenvaimennukseen ja esteettiseen viimeistelyyn. Näitä alakattolevyjä on helppo työstää, ja kivivilla on erinomainen materiaali'', kertoo Europlac 2002:n asentaja Mariano Velilla.

Asiakaskertomukset

Puerto Venecia shopping centre

Travesía Jardines Reales nº7
50021 Zaragoza
Espanja

Puerto Venecia kauppakeskus

Sijainti:Espanja
Arkkitehti:Eduardo Simarro (L-35 Arquitectos)
Pääurakoitsija:Oproler
Asentaja:Europlac 2002, S.L.
Tuotteet:Rockfon® Mono Acoustic
Reunamuodot:TE Elegant Render
Mitat:1800 x 1200

Liittyvät kohde-esittelyt