Massiiviseen rakennusprojektiin tarvittiin kovan luokan akustiikkaratkaisu

Tripla on yli vuosikymmenen kestävä mittava rakennusprojekti Helsingin Pasilassa, joka etenee vaiheittain.

Yksi merkittävä etappi oli, kun kortteliin rakennettu kauppakeskus sekä samassa kompleksissa toimiva juna-asema ja hotelli aukesivat. Tilojen moderni ja akustiikaltaan haastava arkkitehtuuri vaati ääniympäristön suunnittelijalta paljon – samoin kuin akustiikkalevyjen toimittajalta.

Triplassa onkin käytetty lähes kaikkia Rockfonin tuotevalikoiman tuotteita.

Ilman Rockfonin akustiikkaratkaisuja Triplan äänimaailma olisi ollut kestämätön

Jos Triplan kauppakeskukseen, Mall of Triplaan, tai sen sisällä sijaitsevalle juna-asemalle ei olisi asennettu mitään akustiikkaratkaisua, äänimaailma tiloissa olisi ollut huomattavasti epämukavampi.

Triplan projektista Rockfonin puolella vastanneen Jari Kivistön mukaan tila olisi ollut hälyisä ja epämukava, eivätkä ihmiset viihtyisi käytävillä tai asema-aukiolla.

Mall of Tripla

Fredikanterassi 1
00520 Helsinki
Suomi

Asema-aukio ilman akustisia ratkaisuja olisi ollut äänimaailmaltaan hallimainen, mutta ei kuitenkaan pehmeällä tavalla, kuten esimerkiksi kirkoissa. Kirkko koetaan yleensä miellyttäväksi akustiikaltaan, vaikka sekin on korkea, avara ja suuri yhtenäinen tila.
Myös kauppakeskuksen käytävien toimiva akustiikka perustuu akustiikkalevyihimme, jotka sijaitsevat sälekaton taustapuolella piilossa.

Jari Kivistö

Aluemyyntipäällikkö, Rockfon

Epätyypillinen akustointi Triplan toimistoihin


Triplan kortteliin sisältyy myös toimistotilaa. Asemanpuoleisessa toimistorakennuksessa päädyttiin melko epätyypilliseen akustointiratkaisuun, jotta tilan huonekorkeus saatiin säilytettyä.

Piilokiinnitteisellä Sonarin X-reunamuotoisella levyllä kattoon voitiin tehdä vain pieni alaslasku, jonka alle saatiin tarvittava kaapelointi. Akustiikkalevyjen alle taas ripustettiin säteilypaneelit, joilla saadaan säästettyä energiankulutusta tilan lämmityksessä ja jäähdytyksessä.

Saumaton yhtenäinen kattopinta Rockfon Monolla

Aukeaan ja korkeaan tilaan Mall of Triplassa tarvittiin parasta mahdollista vaimennusta. Kattoon asennettavaksi akustiikkalevyksi valikoitui yhtenäinen Rockfon Mono Acoustic, joka tarjoaa A-luokan vaimennusta.

Rockfon Monon erikoisuutena on myös, että siitä saadaan täysin saumaton ja yhtenäinen pinta sisäkattoon. Katto voi olla niin tasainen tai kaareva, ja Rockfon Mono mukautuu sulavasti katon kaikkiin muotoihin.

Mall of Triplassa liukuportaiden ylle muodostuukin yhtenäinen, valkoinen katto, jota reunustaa sädekehämäisesti upotettu valonauha.

Alumiinilamellien taakse on asennettu Rockfon Industrial -akustiikkalevyt. Ratkaisulla on saavutettu elegantti ja hyvin ääntä vaimentava rakenne.

Mall of Tripla

Sijainti:Helsinki, Suomi
Arkkitehti:Arkkitehdit Soini & Horto, Sweco Architects Oy
Valokuvaaja:YIT/Tripla
Tuotteet:Rockfon® Industrial Black, Rockfon® Mono Acoustic
Reunamuodot:A, D, TE Elegant Render
Mitat:1800 x 1200

Liittyvät kohde-esittelyt