Miten ja miksi asentaa akustiset melunvaimentimet seuraavaan projektiisi

25. helmikuuta 2020

Rockfonin akustisten melunvaimentimien avulla voit parantaa jo olemassa olevan katon akustiikkaa. Voit tutustua myös muihin akustisten bafflejen etuihin, kuten päivänvalon hyödyntämiseen, helppoon asennukseen ja huoltoon sekä suunnittelun vapauteen. Katso myös asennusvideo.

Acoustic free-hanging baffles installed in office

Lysgården, Norja

Vapaasti riippuvien akustisten melunvaimentimien etuja

Uutta rakennusta suunniteltaessa tai kunnostettaessa on otettava huomioon monia tekijöitä, kuten suunnittelun estetiikka, ratkaisujen toimivuus, asennuksen helppous ja paljon muuta. Kaiken tämän yhdistäminen voi olla haastavaa ja aikaa vievää.

Akustiikkakaton osalta on harkittava monia erilaisia vaihtoehtoja ja ratkaisutyyppejä, akustisista alaslasketuista katoista saarekkeisiin ja baffleihin. Näillä kaikilla on omat etunsa suhteessa tietyn rakennuksen tarpeisiin.

Yksi yhä suosituimmista akustisista ratkaisuista ovat melunvaimentimet, eli bafflet. Bafflet ovat erinomainen valinta tietyntyyppisiin kohteisiin ja niillä voi olla useita etuja, kuten:

  • Melunvaimentimet ovat täydellinen ratkaisu kohteisiin, joissa valo tulee kattoikkunoista.
  • Suunnittelija voi itse määrittää yksittäisten melunvaimentimien kohdistuksen ja etäisyyden, mikä mahdollistaa suunnittelun vapauden muotoilun ja estetiikkan suhteen.
  • Melunvaimentimet ripustetaan pystysuoraan eivätkä ne siten peitä kattoa. Tällöin katto voidaan jättää paljaaksi, jos sen edellytetään toimivan rakennuksen lämmittämiseen / jäähdyttämiseen.
  • Bafflet on ripustetaan pystysuoraan ja ne sopivat hyvin tiloihin, jossa katon huoltokohteisiin on päästävä käsiksi usein ja helposti.

Melunvaimentimien asentaminen on helppoa ja ne ovat siten erittäin nopea ja tehokas keino mukauttaa erilaisten tilojen akustisia ominaisuuksia. Asennusvideoiden ja vaiheittaisten ohjeiden avulla voit asentaa akustiset bafflet täydellisesti seuraavaan projektiisi ja hyödyntää jo aiemmin mainittuja etuja. Katso alla oleva video nähdäksesi miten.

NO, Lysgården, Trondheim, HUS Arkitekter, Office, Rockfon Multiflex Baffle, 300x2400, White

Asennusvideo

Kuinka asentaa Rockfon® System Universal Baffle ™ Design Suspension -sarjan avulla

Katso kaikki asennusvideot melunvaimentimista

Melunvaimentimet tuotevalikoimassamme

Rockfonin valikoima melunvaimentimista kattaa seuraavat akustiikkaratkaisut erilaisiin käyttökohteisiin:

  • Rockfon Contour® - Kustannustehokas ja kaunis, kehyksetön akustinen baffle
  • Rockfon® Universal™ - Luovat ja innovatiiviset akustiikkaratkaisut, saatavana Universal White -väri sekä 34 Rockfon Color-all -valikoiman inspiroivaa väriä
  • Rockfon Humitec® - Helposti asennettava vapaasti riippuva akustinen ratkaisu, joka sopii täydellisesti kosteisiin ympäristöihin, kuten uima-allasalueille sekä säännöllistä puhdistusta vaativiin kohteisiin
  • Rockfon® Industrial™ - Toiminnalliset vapaasti riippuvat akustiset bafflet pehmentävät kovien koneiden aiheuttamaa melua teollisuuden tuotantolaitoksissa

Tutustu tuotesivuihimme ja lue lisää melunvaimentimista sekä niiden eduista.

Related articles