Akustinen alakatto tietysti näyttää upealta, mutta eikö se saa budjetin paukkumaan?

6. maaliskuuta 2020

Kaunis akustinen alakatto vähemmällä

Jokainen ymmärtää hyvän akustiikan merkityksen rakennuksessa, mutta miten se saadaan aikaan tarvitsematta kasvattaa budjettia ja tinkimättä esteettisyydestä?

Yleisin vaihtoehto on unohtaa akustiikka kokonaan. Jos tehdään näin, yleensä rakennuksen käyttöön ottamisen jälkeen on ryhdyttävä korjaaviin toimenpiteisiin. Ne käyvät usein kalliimmiksi, jättävät akustiikkaan toivomisen varaa ja pilaavat alkuperäisen suunnitelman esteettisyyden.

Toinen vaihtoehto on valita ripustettu vakiolistajärjestelmään perustuva alakatto. Tällöin saadaan aikaan laadukas akustiikka edullisesti, mutta monien arkkitehtien ja suunnittelijoiden mielestä esteettisyydestä joudutaan tinkimään.

Ovatko kaikki ripustettavat listajärjestelmät rumia?

Ripustettaviin listajärjestelmiin asennettavia alakattoja haukutaan ikävän näköisiksi. Ongelman aiheuttaa tällaisissa alakatoissa käytettävien levyjen pinnan viimeistely. Väärässä valaistuksessa pinta näyttää kirkkaanvalkoisen sijasta beigeltä tai harmaalta, jolloin haluttua esteettisyyttä ei saavuteta.

Siksi monet arkkitehdit ja suunnittelijat ehdottavat ratkaisuja, joissa listajärjestelmä jää piiloon. Tietysti ne näyttävät paremmalta, mutta ne eivät tee hyvää budjetille.

Siksi Rockfon kehitti Matt White 11 -listajärjestelmän. Se tarjoaa kaikki ripustettaviin listajärjestelmiin yhdistetyt akustiset ja kustannusedut. Lisäksi siitä tulee kauniin esteettinen, koska se on aidosti valkoinen.

Matt White 11: Ripustettavien alakattojen tulevaisuus

Jos haluaa kirkkaan ja sileän valkoisen alakaton laadukkuutta, vaikka budjetti ei anna myöten, Matt White 11 -listajärjestelmä on juuri oikea valinta.

  • Matt White 11 on valkoisin ja himmein ripustettava listajärjestelmämme, koska sen kiiltävyysarvo on 2 (sekä 60 että 85 asteen kulmasta katsottuna), ja L-arvo on 93.
  • Ainutlaatuinen kuvioitu pinta on suunniteltu fiksusti hajottamaan valoa, joten perinteisten metallisten listajärjestelmien ärsyttävät heijastukset jäävät vähäisiksi.
  • Matt White 11 -listajärjestelmän ainutlaatuinen pinta tekee lähes mahdottomaksi erottaa missä lista päättyy ja alakattolevy alkaa, joten tulos on kauniin esteettinen.

Matt White 11 mahdollistaa laadukkaan ja tyylikkään akustisen alakaton asentamisen — käyttämällä kustannustehokasta vakiojärjestelmää. Tällöin budjetissa jää tilaa mukavuudelle ja tyylikkyydelle rakennusten suunnittelijoiden iloksi.

Tutustu Matt White 11 -listajärjestelmään tarkemmin — ja kuuntele, miten muut ovat hyötyneet tästä tyylikkäästä alakattoratkaisusta.

Solna United

Skanskan uusien toimistotilojen ohut ja laadukas akustinen alakatto saa aikaan mukavan ja rauhoittavan ilmapiirin.

 

SE, Solna, Stockholm, Strategisk Arkitektur, Alexis von Dönhoff, Office, Rockfon Blanka, A-edge, 600x600, White, Chicago Metallic T24, Matt white, Mattwhite, Arla