Millainen rakennusmateriaali täyttää kestävän kehityksen vaatimukset?

13. helmikuuta 2020

Uskomme, että rakennusmateriaalit täyttävät kestävän kehityksen vaatimukset aidosti, kun niiden avulla torjutaan ilmastonmuutosta, lisätään kiertotaloutta ja turvataan ihmisten hyvinvointi.

maisema, pilviä ja taivas

Kestävästä kehityksestä ja hyvinvoinnista ei tarvitse tinkiä toistensa kustannuksella

Jokainen tietää, että huono akustiikka latistaa mukavan tunnelman ja vaikuttaa mielialaan. Se voi heikentää unen laatua kotona ja estää vapaa-ajan viettämisestä nauttimista ja haitata keskittymiskykyä luokkahuoneessa. Hyvää akustiikkaa tarvitaan muuallakin kuin musiikkia kuunneltaessa tai äänitysstudioissa. Se on tärkeä osa jokapäiväistä elämää. Melun vähentäminen parantaa tuottavuutta työpaikoilla ja vähentää stressiä. Akustiikka siis parantaa hyvinvointia.  Siksi melun vaikutuksia ei voi yliarvioida. WHO:n vuonna 2011 julkaiseman raportin mukaan on olemassa luotettavia todisteita siitä, että krooninen altistuminen melulle haittaa lasten kognitiivisia toimintoja (s. 52). Tämä vaikuttaa erityisesti luetun ymmärtämiseen, muistiin ja tarkkaavaisuuteen. Siksi akustiikan laatu  tulee ottaa huomioon, kun peruskorjauksia tai uudisrakennuksia varten valitaan kestävän kehityksen vaatimukset täyttäviä materiaaleja. Kunnollinen akustiikka saattaa parantaa muistia ja kykyä tehdä yhteistyötä työpaikalla. Kun kestävä kehitys yhdistyy hyvinvointiin, saadaan aikaan paras ympäristö keskittyä, työskennellä, lukea ja oppia.

Luonnonvaroista valmistettu kestävän kehityksen vaatimukset täyttävä materiaali

Kun tarkastellaan materiaaleihin kätkeytyviä ominaisuuksia ja ympäristöystävällisyyttä, Rockfonin akustiikkaratkaisut tarjoavat kestävää kehitystä pitkällä aikavälillä ja vauhdittavat kiertotaloutta. Seuraavat ominaisuudet parantavat esteettisyyttä ja kestävyyttä sekä mahdollistavat paremmaksi kierrättämisen:

  • Kivivillalevyjen ydin koostuu jopa 97-prosenttisesti paremmaksi kierrätetystä kiviaineksesta, suljetussa kierrossa kierrätetystä kivivillasta ja luonnonkivestä. 
  • Lasikuituhuopa parantaa iskunkestävyyttä ja lujuutta jopa 15 %.
  • Vesipohjainen maali parantaa valon heijastavuutta ja visuaalista mukavuutta. 
1/1

Minimoi vaikutukset toimintaan

Tehtaistamme ei viedä kivivillan tai metallin leikkausjätettä kaatopaikoille, koska kierrätämme ne. Wijnegemissa Belgiassa sijaitsevan listatehtaamme 7 000 aurinkopaneelia varmistavat, että 60 % energiankulutuksestamme tulee uusiutuvista energialähteistä.

Ympäristöselosteet (EPD) ovat tieteellisesti paikkansapitävin menetelmä ilmoittaa hiili- ja vesijalanjäljet sekä ympäristövaikutusluokitukset. Siksi tuemme näiden standardien kehittämistä ja varmistamme läpinäkyvyyden kolmannen osapuolen verifioimien, julkisesti saatavien ympäristöselosteiden avulla.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita