Paranna terveyttä ja hyvinvointia WELL Building Standard ™ -sovelluksen avulla

29. tammikuuta 2021

Rockfonilla uskomme, että ihmisten terveys riippuu ympäristöstä, joka ympäröi meitä joka päivä. Koska vietämme 90% ajastamme sisätiloissa, hyvinvointiin ja kestävään kehitykseen keskittyvien tilojen suunnittelu on kasvava teollisuuden standardi, jota ei voida enää sivuuttaa.

WELL-sertifioitu rakennusstandardi

Oslolainen toimistorakennus, joka on rakennettu WELL-rakennusstandardien mukaisesti

International WELL Building Institute™ (IWBI) johtaa globaalia liikettä rakennusten ja yhteisöjen muuttamiseksi tavalla, joka auttaa ihmisiä menestymään. Asettamalla ihmiset suunnittelun, rakentamisen, toiminnan ja kehityspäätösten ytimeen, WELL Building Standard ™ priorisoi ihmisten terveyttä ja hyvinvointia.

Saadaksemme lisätietoja puhuimme IWBI: n kaupallisen johtajan Jessica Cooperin kanssa, joka jakaa näkemyksensä WELL-sertifikaatin tärkeydestä, tiedoista äskettäin käynnistetystä WELL v2:sta ja siitä, miten valita oikeat materiaalit terveellisiin rakennuksiin.

WELL-sertifikaatin merkitys

Mikä on suurin ero WELL:in ja muiden rakennusten luokitusjärjestelmien välillä? Mikä on tärkein eroavaisuus?

WELL käyttää "ihmiset ensin" lähestymistapaa ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin priorisointiin. Se on näyttöön perustuva ja suorituskyvyn varmentama sertifiointiohjelma, mikä tarkoittaa, että projektien on osoitettava, että tilaa ei ole suunniteltu vain terveelliseksi, vaan se myös edistää terveyttä. WELL-sertifikaatin täyttävät projektit ovat osoittaneet, että näitä tiloja käyttävien ihmisten terveys, onnellisuus ja tuottavuus ovat etusijalla. Yrityksille tämä voi tarkoittaa huippuluokan kykyjen lisääntynyttä kiinnostusta ja sitoutumista. Asunnoille tämä voi tarkoittaa terveempiä perheitä ja parempaa elämänlaatua.

Onko olemassa osoitettuja taloudellisia hyötyjä siitä, että rakennuksesi on WELL-sertifioitu? Mitä hyötyä on oikeiden materiaalien valinnalla sisäilmastoon?

WELL-projektien tutkimus tuo esiin WELL-sertifioinnin mitattavissa olevat vaikutukset ja edut, kuten ilmanlaadun parantamisen ja työntekijöiden yhteistyön parantamisen. Yksi esimerkki on kuinka Cundallin toimisto Lontoossa [WELL Certified Gold] keskittyi sisäilman parantamiseen, mukaan lukien jatkuva hiilidioksidin (CO2) ja haihtuvien orgaanisten yhdisteiden (VOC) seuranta ja on säästänyt yritykselle £200 000 vähentyneiden sairaspoissaolojen takia: neljä sairauspäivää vuodessa/työntekijä ja henkilöstövaihtuvuuden väheneminen 27%.

Liittyykö taloudellisen hyödyn tavoittelu WELL-sertifikaatin hakemiseen rakennuksen omistajalle? Mikä pitäisi olla tärkein syy, miksi rakennuksen omistajan tulisi sijoittaa WELL:iin?

Rakennusten omistajat kertovat meille, että he hakevat WELL-sertifikaattia houkutellakseen ja pitääkseen korkealaatuisia vuokralaisia, maksimoidakseen vuokratasojen ja jälleenmyyntiarvon, minimoidakseen vaaratilanteiden ja arvonalentumisen riskit ja parantamalla asiakassuhteita lisäämällä heidän GRESB- ja ESG-pisteitään terveydelle ja hyvinvointiin. He asettavat myös suuren arvon WELL:in tarjoamalle kilpailukyvylle ja markkinointikertomukselle.

WELL-sertifioidut projektit ovat osoittaneet, että näitä tiloja käyttävien ihmisten terveys, onnellisuus ja tuottavuus ovat korkealuokkaisia.

Jessica Cooper

Chief Commercial Officer at International WELL Building Institute

Mitkä ovat edut, joita asiakkaat voivat nähdä "WELL-rakennuksissa"?

WELL koostuu sekä käyttö- että suunnitteluominaisuuksista, mikä tarkoittaa että jotkut WELL-ominaisuudet voivat olla konkreettisempia kuin toiset. Elementit kuten biofilia tai yhteys luontoon auttavat vähentämään stressiä ja parantavat mielenterveyttä. Vuorokausivalosuunnittelu antaa energiaa koko päivän ja auttaa nukkumaan yöllä. Ergonomiset kalusteet liikkumisen ja fyysisen tuen kannustamiseksi ovat edellisten lisäksi esimerkkejä WELL:in suunnitteluominaisuuksista, jotka näkyy heti, kun saavut tilaan.

Kuinka tärkeää on, että rakennuksella on WELL -sertifikaatti pandemian jälkeisessä maailmassa?

Nyt enemmän kuin koskaan meidän on käytettävä rakennuksiamme - kotejamme, toimistojamme, kouluja kansanterveyden välineinä. Ihmisten terveys liittyy erottamattomasti sekä planeettamme terveyteen että jokapäiväistä elämää tukevien sosioekonomisten instituutioiden vahvuuteen. Olemme optimistisia, että yritykset, pääomamarkkinat ja koko yhteiskunta tulevat tästä kriisistä vahvemmiksi ja älykkäämmäksi ja ihmisten terveyden merkitys maailmantaloudelle tunnustetaan vielä laajemmin.


WELL-standardin versio 2

Julkistit äskettäin toisen version WELL-standardista. Mikä oli uuteen päivitykseen johtanut tarve?

WELL:iä tukee tiede ja se rakentuu todisteille. Käsittelemme jatkuvasti uutta tutkimusta, jonka avulla voimme muuttaa rakennuksia ja organisaatioita tehokkaammin terveyttä ja hyvinvointia edistäviksi. Tällä tavalla autamme ihmisiä menestymään paremmin. Olemme kanavoineet kaiken, mitä olemme oppineet WELL:in alkuperäisen version (WELL v1) julkaisemisen jälkeen vankemmasta, helpommasta, mukautuvammasta ja oikeudenmukaisemmasta luokitusjärjestelmästä. WELL-versio 2 on edelleen ankkuroitu alan parhaisiin käytäntöihin ja näyttöön perustuviin innovaatioihin, ja se toimii perustana, jolle koko WELL-ekosysteemi rakentuu.

Kuinka versio 2 on parempi kuin versio 1?

WELL v2 on tähän mennessä tiukimmin testattu ja tarkistettu WELL Building Standardin (WELL) versio. WELL rakennusstandardin (WELL v1) ensimmäisen version uraauurtavalle pohjalle rakennettu WELL v2 tuo asiantuntemusta tuhansilta WELL-käyttäjiltä, ​​lääkäreiltä, ​​lääketieteen ammattilaisilta, kansanterveyden asiantuntijoilta ja rakennustieteilijöiltä ympäri maailmaa.

Nyt enemmän kuin koskaan meidän on käytettävä rakennuksiamme, kotejamme, toimistojamme ja koulujamme kansanterveyden välineinä.

Jessica Cooper

Chief Commercial Officer at the International WELL Building Institute

Voisitteko luetella joitain tärkeimpiä muutoksia?

WELL v2 parannetun version tarkoituksena on tehdä WELL:stä joustavampi, kattavampi ja optimoidumpi kaiken tyyppisille projekteille kaikkialla maailmassa. Ymmärrämme, että terveysongelmat vaihtelevat ympäri maailmaa, minkä vuoksi olemme luoneet WELL:iin enemmän vaihtoehtoja, jotka mukautuvat paikallisiin ominaisuuksiin.

WELL v2 laajentaa myös WELL:n kattamien terveyskeskeisten käsitteiden lukumäärää seitsemästä kymmeneen (ilma, vesi, ravitsemus, valo, liike, lämpömukavuus, ääni, materiaalit, mieli ja yhteisö sekä ylimääräinen kategoria innovaatio), joka heijastaa ajantasaista tutkimusta. Suorituskykyyn perustuvien kriteerien lisäksi WELL v2 ryhtyy toimiin valmistaakseen markkinat jatkuvaan seurantaan ja varmistaa, että jatkuva suorituskyky säilyy etusijalla. Mukautettujen pisteytyksen ja kehittyvän ominaisuuskirjaston avulla WELL v2 -viitekehys antaa projektiryhmille mahdollisuuden tavoitella arvokkaimpia ja vaikuttavimpia ominaisuuksia.

Oikeiden materiaalien valinta terveille rakennuksille

Voisitko kertoa meille hieman enemmän akustiikan roolista tulevaisuuden terveellisissä rakennuksissa?

Altistumisen melulähteille, kuten liikenteelle ja kuljetuksille, on osoitettu haittaavan ihmisten terveyttä ja mukavuutta monin eri tavoin. Esimerkiksi kuljetus- tai teollisuuslähteistä peräisin olevan ulkomelun vaikutukset on yhdistetty unihäiriöihin, verenpainetautiin ja oppimisen heikkenemiseen kouluikäisillä lapsilla.

WELL Sound -konseptin tavoitteena on vahvistaa käyttäjien terveyttä ja hyvinvointia tunnistamalla ja lieventämällä akustisia mukavuusparametreja, jotka muokkaavat käyttäjien kokemuksia rakennetussa ympäristössä.

Kuinka tärkeää on valita oikeat materiaalit uuteen WELL sertifioituun rakennukseen?

WELL Materials -konseptin tavoitteena on vähentää ihmisten altistumista kemikaaleille, joko suoraan tai ympäristöstä johtuvana. Kemikaaleille, jotka voivat vaikuttaa terveyteen rakennusten rakentamisen, uudistamisen, sisustamisen ja käytön aikana. WELL vaatii hankkeita vastaamaan kaikkien 10:stä konseptin vaatimuksesta mukaan lukien materiaalit, joten kalusteiden materiaalikoostumuksen ymmärtäminen on tärkeä vaihe prosessissa.

Täältä löydät miten Rockfon voi auttaa sinua saavuttamaan WELL-sertifioinnin.

Mikä on kattomateriaalien rooli WELL -sertifioinnissa, erityisesti kategoriassa: akustiikka, valaistus ja materiaali?

Pintojen vähentäminen. Kun avoimista yhteistiloista puuttuu akustinen vaimennus kattopinnoista tai osittainen korkeusero, heijastunut ääni voi häiritä työntekijöitä; varsinkin jos puhe on erotettavissa. Kattopinnat tarjoavat tyypillisesti suurimman peittoalueen, jossa erittäin vaimentavat materiaalit voivat tarjota parhaan suorituskyvyn jälkikaiunnan vähentämisessä sekä puheen ymmärrettävyydessä ja häiritsevän melutason hallitsemisessa.

Prosessoimme jatkuvasti uutta tutkimusta, jonka avulla voimme muuttaa rakennuksia ja organisaatioita tehokkaammin terveyttä ja hyvinvointia edistäviksi; mikä edesauttaa myös ihmisten menestymistä.

Jessica Cooper

Chief Commercial Officer at the International WELL Building Institute

Onko arkkitehdeille ja insinööreille neuvoja ominaisuuksista, joihin heidän on kiinnitettävä huomiota, kun valitsevat uusia rakennusmateriaaleja?

Neuvomme arkkitehdeille ja insinööreille olisi harkita suorituskykyä kaikilla WELL-konsepteilla - ilma, vesi, ravitsemus, valo, liike, lämpömukavuus, ääni, materiaalit, mieli ja yhteisö sekä ylimääräinen kategoria innovaatio. Erityisesti on hyödyllistä miettiä, miten rakennusmateriaalin ainesosat voivat vaikuttaa ilmanlaatuun, miten materiaalin käyttö voi tukea (tai estää) akustista mukavuutta ja voiko esteettisyys vaikuttaa yleiseen valon laatuun ja / tai biofiliaan. Kaikilla näillä näkökohdilla on tärkeä kokonaisvaikutuksellinen rooli terveyden ja hyvinvoinnin tilassa.

 

Haluatko rakennuksellesi WELL-sertifikaatin? Valitse sitten Rockfon ja näe, kuinka voimme auttaa sinua saavuttamaan WELL -sertifioinnin.

Vieraile International WELL Building Institute ™ (IWBI) -sivustolla saadaksesi lisätietoja.

Sounds Beautiful