Homeen ja homehtumisen kestävät ominaisuudet

Home voi löytää hedelmällisen kasvualustan kosteasta, orgaanisesta pinnasta. Homeen kasvaminen voi vaurioittaa rakennusmateriaaleja ja aiheuttaa ei-toivotun visuaalisen ilmeen. Homeelle altistuminen voi myös vaikuttaa ihmisten terveyteen aiheuttamalla iho- ja hengitystieinfektioita.(1)

Koska kivivillasta valmistetut tuotteemme eivät ole orgaanisia, ne eivät edistä homeen tai bakteerien kasvua, jolloin ihmiset pysyvät turvassa ja terveinä. Niiden luontaisen koostumuksen ansiosta homeenkestävyysominaisuuksien saavuttamiseksi ei tarvita lisäaineita, kuten sienimyrkkyjä tai mikrobinestoaineita.

Notkuva katto? Ei kiitos!

Joissakin akustisissa alakattolevyissä kosteus on ongelma, sillä se voi heikentää näiden materiaalien rakennetta ja aiheuttaa niiden taipumista kattoripustusjärjestelmästä. Äärimmäisissä tapauksissa taipuvat kattolevyt voivat jopa pudota listajärjestelmästä. Näin tapahtuu yleensä rakenteilla olevissa rakennuksissa, joissa tilaa ei ole vielä säädetty lämpötilan ja kosteuden suhteen tai materiaalit eivät ole vielä täysin kuivuneet.

Valby, Vandkulturhus, Denmark, Valby, 2.000 m2, Nøhr & Sigsgaard A/S, Rambøll, Københavns Kommune, Intern A/S (Head Contractor E. Pihl & Søn A/S), Nibe Fotograferne, White, Sonar, D-edge, 600 x 600 x 20, Rockfon System T24 A/E corrosion resistant, swimming pool

Hydrofobiset kattolevyt ja -paneelit

Kivivilla on hydrofobinen materiaali, eli se hylkii vettä eikä varaa kosteutta. Tämä tekee kivivillaisista kattopaneeleistamme paitsi kosteudenkestäviä myös taipumattomia. Jopa jatkuvasti "märissä" tiloissa, kuten keittiöissä, vessoissa jne., ei ole vaaraa taipumisesta, sillä ne pysyvät täysin vakaina jopa 100 prosentin suhteellisessa kosteudessa (RH) ja lämpötiloissa, jotka vaihtelevat 0-40 celsiusasteen välillä.

Tämä tarkoittaa, että kattopaneelit voidaan asentaa jo rakennusvaiheessa ilman taipumisriskiä. Kosteudenkestävien akustisten kattolevyjemme ominaisuudet pysyvät muuttumattomina ajan myötä eli niiden muoto ja fyysiset ominaisuudet säilyvät koko rakennuksen elinkaaren ajan.

Le Cap swimming pool fitness centre, Rockfon Color-all Charcoal, Ekla A-edge E-edge, leisure

Kattojärjestelmät erityissovelluksiin

Kivivillakattoratkaisujemme täydennykseksi korroosionkestävät listajärjestelmät on suunniteltu myös kosteisiin tiloihin, kuten uima-altaisiin, keittiöihin ja saniteettitiloihin.

Rockfon® System T24 A, E ECR™ -järjestelmässä listaelementit on valmistettu valmiiksi maalatusta galvanoidusta teräksestä, joka täyttää EN13964-standardin korkeimman D-luokan korroosionkestävyysvaatimukset. Myös järjestelmän lisävarusteet valmistetaan samantasoisella korroosionkestävyyssuojauksella.

DK, Mærsk Tower, C.F. Møller, Education, University, Health, Kitchen, Rockfon Hygienic, A edge, 600x600, white

Muita tuotteiden etuja