"Naturkraft" merkitsee luonnonvoimaa. Tässä luonnonpuistossa perehdytään luonnon voimiin. Yhdessä puiston suosituimmista kohteista on kolme kehää, joilla erilaisia luonnonilmiöitä esitellään dramaattisten videoiden avulla. Laatu halutaan pitää korkeana, joten akustiikkaan on kiinnitetty huomiota. Nämä kohteet ovat niin suosittuja, että suuri osa Naturkraftin suosiosta perustuu niihin.

NaturKraft avautui 4.6.2020. Johtavat arkkitehdit Thøgersen & Stouby halusivat varmistaa, että huvipuistossa voidaan vierailla ympäri vuoden, joten luonnonvoimiin tutustutaan sekä sisä- että ulkotiloissa. Thøgersen & Stoubyn -toimiston osakas Jens Erik Thøgersen kertoo: "Luonto ympäröi meitä kaikkialla, joten tässä huvipuistossa voidaan vierailla vuoden ympäri. Kehämuurirakennelman korkeus on 3–12 metriä. Sen laelta avautuu näköala maastoon ja Ringkøbingin vuonolle. Päärakennus sijaitsee kehämuurien sisällä. Siellä luontoon voi perehtyä kolmen kokemusrenkaan avulla."

Väreillä ja akustiikalla on suuri merkitys saatavien kokemusten kannalta

Kun astuu johonkin kolmesta renkaasta, äänet ja kuvat toivottavat vierailijan tervetulleeksi. Alakattoon heijastetaan lyhyitä videoita, joissa esitellään erilaisia luonnonilmiöitä. Tänne valittiin suorituskykyiset rakennusmateriaalit, jotta vierailijat saavat arkkitehtien ja huvipuiston haluamia laadukkaita elämyksiä. "Pyöreä muoto saa äänen kaikumaan joka suunnasta. Siksi meidän piti varmistaa, että kehän ulkopuolista ääntä säädetään ja että sen sisällä ääntä vaimennetaan tehokkaasti. Lisäksi haluamme heijastaa videon alakattoon, joten värit oli valittava oikein, jotta saamme aikaan tarkalleen haluamamme ilmapiirin. Siksi valitsimme Rockfonin akustiset alakattolevyt, koska ne täyttivät kaikki vaatimuksemme. Testattuamme useita Rockfon Color-all® -alakattolevyjä valitsimme kaksi harmaan sävyä: betonin ja antrasiitin. Ne saavat aikaan mukavan tumman kontrastin. Lisäksi ne saavat video näkymään alakatossa tarkasti", kertoo Jens Erik Thøgersen.

Naturkraft

Naturparken 10
6950 Ringkøbing
Tanska

1/1

Ihanteellinen äänenvaimennus pyöreissä muodoissa

Alakattolevyjen piti täyttää akustiset vaatimukset. Niille piti voida heijastaa kuvia. Lisäksi niiden täytyi mukautua pyöreään muotoon. Rockfonin projektikonsultti Bo Jørgensen kertoo: "Projekti oli poikkeuksellinen, koska kohteeseen ei rakennettu tavallista ripustettavaa alakattoa. Kupoli tuli kattaa kokonaan ylös saakka. Sitä ei voitu jättää tyhjäksi. Akustinen Rockfon Color-all -alakattoratkaisu vaimentaa ääntä ihanteellisesti, ja se on saatavana tarkalleen haluttuna värinä. Tässä projektissa tarvittavat alakattolevyt valmistettiin erikoismittaisina, joten ne pienentyvät siirryttäessä kohti huippua. Nyt huonetilan seinät ja alakatto näyttävät upeilta sekä akustiikka pysyy hallinnassa, joten kävijät saavat upeita elämyksiä katsellessaan videota.

1/7

Naturkraft

Sijainti:Ringkøbing, Tanska
Arkkitehti:Thøgersen & Stouby and landscape architect SLA
Pääurakoitsija:Bo Jørgensen
Asentaja:Realdania project
Valokuvaaja:Svend Christensen
Tuotteet:Rockfon Color-all®
Reunamuodot:A

Aiheeseen liittyviä tapaustutkimuksia