Terveellinen sisäilmasto parantaa työntekijöiden hyvinvointia

Koruyhtiö Pandora muutti kesällä 2016 upouusiin tiloihin Kööpenhaminan Havneholmeniin. Bystrup Architects and Designers suunnitteli rakentajana toimivalle Skanskalle hieman alle 14 000 neliömetrin toimisto- ja kellaritilan. Rakennus koostuu kahdesta kuusikerroksisesta rakennuksesta, joita yhdistää lasinen välirakennus. Pääkonttorin kokonaiskapasiteetti on 550 työntekijää. Hanke suunniteltiin keskittyen energiankulutuksen ja sisäilmaston optimointiin. Tämä näkyy erityisesti valituissa ratkaisuissa, joissa hyödynnetään mahdollisimman paljon päivänvaloa ja siten minimoidaan keinovalon ja lämmityksen tarve. Tästä johtuen toimistoalueiden katto on yksi hankkeen tärkeimmistä ratkaisuista.

Luonnonvalo ja optimaalinen akustiikka, mitä muuta tarvitaan?

Akustisen mattavalkoisen pinnan valon heijastusindeksi on yli 87 prosenttia, joten päivänvaloa saadaan syvemmälle rakennukseen. Samalla pinta mahdollistaa päivänvalon leviämisen eri puolille rakennusta. Tämä tarkoittaa sitä, että keinovalaistuksen tarve vähenee merkittävästi. Lisäksi akustinen kattorakenne on tehty hajautetulla ilmanvaihdolla, joten koko kattopinta toimii yhtenä suurena tuloilmalähteenä. Tämä poistaa näkyvien rakenteiden tarpeen ja varmistaa tarvittavan ilmanvaihdon ilman häiritsevää melua ja vetoa. Akustinen katto, jossa on oikea yhdistelmä valon heijastavuutta ja diffuusiota, mahdollistaa luonnonvalon tasaisen leviämisen huoneeseen ja vähentää keinovalon tarvetta huomattavasti.

- Tämä on erittäin tyylikäs ratkaisu, jossa avara tila, sisustussuunnittelu ja materiaalit optimoidaan niin, että rakennuksen ääni, ilma ja valo tarjoavat työntekijöille loistavan työympäristön, kertoo Bystrup Architects and Designersin projektipäällikkö Henrik Skouboe.

Tuottavuus kasvaa nopeammin sisäilman laadun ollessa hyvä

Tutkimukset osoittavat, että sisäilmastolla on paitsi suuri merkitys ihmisten työkokemuksen kannalta, myös tuottavuus riippuu melutason, ilmanvaihdon ja lämpötilan kaltaisista tekijöistä. Asianmukainen ilmanvaihto ja lämpötilan optimointi voivat johtaa tuottavuuden jatkuvaan nousuun sekä rutiinitehtävissä että syvää keskittymistä vaativissa tehtävissä. Ei-toivottujen äänien vähentäminen voi suoraan parantaa työntekijöiden olosuhteita ja vähentää stressitasoja työpisteillä. Rockfon Blankan ansiosta useat tekijät voivat edistää hyvää sisäilmastoa ja optimoida tuottavuutta työpaikalla. Rockfon Blankan mahdollistavan joustavien ratkaisujen avulla on mahdollista luoda kaunis ja ainutlaatuinen suunnittelu tinkimättä akustiikasta ja laadusta.

Pandora - Kööpenhamina

PANDORA A/S, Global Office
Havneholmen 17-19, 1561
Kööpenhamina, Tanska

Tämä on erittäin tyylikäs ratkaisu, jossa avara tila, sisustussuunnittelu ja materiaalit optimoidaan niin, että rakennuksen ääni, ilma ja valo tarjoavat työntekijöille loistavan työympäristön.

Henrik Skouboe

Projektipäällikkö at Bystrup Architects and Designers

Pandora - Kööpenhamina

Sijainti:Kööpenhamina, Tanska
Tuotteet:Rockfon Blanka®
Reunamuodot:E24
Mitat:600 x 600, 2400 x 600

Liittyvät kohde-esittelyt