Sundtkvartaletin pinta-ala on 31300 m2, josta 92% on vuokrattua tilaa. Toimistorakennus suunniteltiin Skanskan ja Entran yhteisenä liiketoimena, josta molemmat yhtiöt omistavat 50 %:n osuuden. Lisäksi Skanska oli yrittäjänä hankkeessa ja arkkitehtinä toimi Dyrvik Arkitekter.

Rakentajalla oli todella kunnianhimoiset tavoitteet rakennuksen kestävän kehityksen suhteen, jonka takia vähäisen energiankulutuksen ja hyvän sisäilman merkitys korostui toimiston tilasuunnittelussa. Sundtkvartalet on nyt huippuluokan toimisto, joka on A-energialuokassa ja BREEAM-NOR Excellent -serfitioitu.

Sundtkvartalet -toimistorakennus hankkeen tavoitteena on edistää kaupungin hyvää kehitystä ja kaupunkiympäristöä. Tulokset ovat olleet vaikuttavia. Sekä rakennuksen korkea laatu että houkuttelevien vuokralaisten yhdistelmä ovat edistäneet tämän kaupunginosan kehitystä.

Skanska Norja on rakennuksen suurin vuokralainen. Sen uusi toimisto kattaa 25 % koko tilasta ja siellä työskentelee 400 henkilöä. Rakennuksessa on yhteensä 1500 työtilaa. Skanska Norjan lisäksi rakennuksessa on toimistot esimerksiksi Manpower Groupilla, Mattilsynetillä, Tidal Musicilla, Knowitilla ja IBM:llä.

Skanskan työpisteiden tarpeet ja vaatimukset ovat olleet hankkeessa tärkeässä asemassa, koska toimistoihin haluttiin tehokkaat, joustavat ja hyvät työtilat. Toimistotilojen suunnittelussa piti ottaa huomioon toimiston äänieristys ja akustiikka. Ääntäeristävä ja -vaimentava Rockfon® Sonar® dB 43 on asennettu useimpiin Sundtkvartaletin toimistotiloihin. Rockfon® Sonar® dB 43 tarjoaa paremman huoneiden välisen äänieristyksen ja korkean äänenvaimennuksen alueilla, joissa luottamuksellisuus on tärkeää. Yhtenäinen akustiikkaratkaisu Rockfon® Mono® Acoustic on asennettu portaikkoihin ja Skanskan toimistossa avoimen tilan alueelle. Tämä avoin tila on käytössä vastaanottona, tauko- ja tapaamispaikkana ja osalla jopa työpisteenä kannettavan tietokoneen kanssa. Työntekijöillä on kyseisessä tilassa myös säännöllisesti yhteisiä kokouksia, mikä lisäksi osaltaan edellyttää hyvää ääniympäristöä.

Asiakaskertomukset

Sundtkvartalet

Lakkegata 53
0187 Oslo
Norja

Sundtkvartalet -toimistorakennus

Sijainti:Norja
Arkkitehti:Dyrvik Arkitekter
Pääurakoitsija:Skanska
Valokuvaaja:Erik Burås
Tuotteet:Rockfon Sonar® dB 43
Reunamuodot:A
Mitat:600 x 600

Liittyvät kohde-esittelyt