Vastuullinen hankinta ja kestävä elämä

10. toukokuuta 2019

Kuinka tärkeitä kestävät käytännöt ovat tulevina vuosina? Kun kaupungit ja infrastruktuurimme kasvavat jatkuvasti, elinkelpoisten ja ympäristöystävällisten käytäntöjen tarve rakennusalalla kasvaa entisestään.

Väestönkasvun myötä kaupunkien kasvu ja raaka-aineiden tarpeemme kasvavat, ja esimerkiksi vuosina 2000-2010 materiaalijalanjälkemme kasvoi kaikilla maailman alueilla.

Kierrätys kannattaa

Rakennusala on vastuussa kolmasosasta kaikesta jätteestä, joka päätyy kaatopaikoille vuosittain. Tämän ympäristöä kuormittavan käytännön vastapainoksi toteutetaan jätemateriaalihankkeita ja -tekniikoita, kuten upcycling, joilla käytetyt materiaalit palautetaan tuotteiksi, joilla on kaupallista arvoa. Tämä auttaa vähentämään jätettä ja vähentää neitseellisten raaka-aineiden kysyntää.

Kiertävä raaka-aine

Nykyisestä, lineaarisemmasta kulutustavasta irrottautumiseksi kiertotalousfilosofialla pyritään sulkemaan lineaarinen kulutuskierre ja pienentämään materiaalijalanjälkeä käyttämällä resursseja uudelleen tehokkaasti ja kannattavasti.

Jätteiden asianmukainen käsittely on olennainen osa kestävää tulevaisuuttamme, ja käyttämällä oikeita materiaaleja voidaan edistää kestävää elämää.

Kestävä rakentaminen

Rakennuttajien on välttämätöntä tehdä yhteistyötä sellaisten valmistajien kanssa, jotka tarjoavat kestäviä materiaaleja ja elinkaaren loppuvaiheen ohjelmia, kuten upcycling. Siinä käytetyt rakennusmateriaalit muutetaan tuotteiksi, joilla on samat ominaisuudet kuin neitseellisillä materiaaleilla. Se vähentää kaatopaikoille vuosittain lähetettävän jätteen määrää ja pienentää materiaalijalanjälkeämme, mikä luo puhtaamman ja tehokkaamman kestävän tulevaisuuden.

Rockonin akustiikkaratkaisut on valmistettu kivivillasta, kestävästä materiaalista, joka on periaatteessa ehtymätön. Ne ovat kestäviä ja ne voidaan kierrättää, mikä edistää kiertotaloutta ja puhtaampaa tulevaisuutta. Ota meihin yhteyttä löytääksesi täydellisen ympäristöystävällisemmän alakaton seuraavaan projektiisi.

Haluatko lisätietoa?