Miten akustinen suunnittelu vaikuttaa ravintolakokemukseen

1. tammikuuta 1

9 kymmenestä ihmisestä sanoo taustamelun olevan suurin ongelma, jonka he kohtaavat syödessään ravintoloissa. Melu vaikuttaa tunnelmaan, mutta myös makuaistiin. Tämä on tärkeä seikka, joka voidaan huomioida jo ravintolan sisustusta suunnitellessa.

How acoustic design affects the restaurant experience

Äänen vaikutus makuaistiin

Ravintolassa syödessä ei ole kyse vain ruoasta. Kyse on myös äänestä. Tieteelliset tutkimukset osoittavat, että akustiikka, taustamusiikki ja melutaso vaikuttavat sekä ilmapiiriin että tapaan, jolla koemme mitä syömme ja juomme. Korvan ja nenän välillä on suora yhteys, joka saattaa selittää, miten ja miksi melu vaikuttaa makukokemukseen.

Esimerkiksi klassisen musiikin sanotaan parantavan ruoan ja viinin koettua laatua. Korkeat sävelet voivat lisätä makeutta, kun taas matalat nuotit korostavat kitkeryyttä. Toisaalta ääni voi myös heikentää makuaistia. Voimakas taustamelu voi näin vaikuttaa kielteisesti makukokemukseen ja koostumukseen. Ravintolan sisustusta suunniteltaessa on tärkeää löytää oikea tasapaino ilmapiirin ja akustiikan välillä. Se tarkoittaa enemmän kuin soittolistan äänenvoimakkuuden säätämistä kovemmalle tai hiljaisemmalle.

Avoin keittiö ja kovat pinnat

Moderni ravintolasuunnittelu on todellinen haaste arkkitehdeille, kun suunnitellaan oikeanlaista akustiikkaa. Kovat pinnat ja avoimet keittiöt aiheuttavat kaiuntaa lattioissa, katoissa ja seinissä. Se vaikuttaa melutasoon ja ihmisten mukavuuteen, joka tekee äänenvaimennuksesta ratkaisevan tärkeää.

Äänenvaimennuksen laatu määräytyy tilan ulkoasun ja käytettyjen materiaalien mukaan. Laadukkaiden ja esteettisten akustisten ratkaisujen käyttö voi auttaa asiakkaita rentoutumaan, nauttimaan ruoastaan maksimaalisesti ja ennen kaikkea palaamaan takaisin ravintolaan.

Kööpenhaminalainen ravintola Palægade valitsi minimalistisen Charcoal Rockfon Color-all® alakaton x-reunamuodolla lähes saumattoman ulkonäkönsä vuoksi ja pitääkseen asiakkaat rennossa ja viihtyisässä tunnelmassa. Lopputuloksena erittäin tyylikäs ratkaisu.

Kuulostaako mielenkiintoiselta? Ota meihin yhteyttä ja saat selville, kuinka Rockfon voi auttaa sinua luomaan täydellisen ravintolakokemuksen.