Luomassa maailmaa, joka kuulostaa hyvältä kaikille

19. lokakuuta 2020

Kuinka voimme varmistaa, että suunnittelemme sisätiloja, joiden avulla ihmiset voivat tuntea olonsa rennoksi ja mukavaksi voidakseen keskittyä, luoda sekä nauttia elämästä enemmän?

people in an office, meeting room

Viime vuosikymmenien aikana lisääntynyt keskittyminen rakennusten käyttäjien hyvinvointia kohtaan on alkanut muuttaa sekä modernia rakennussuunnittelua että käsitystämme siitä, miten se vaikuttaa ihmisen kokemuksen kaikkiin osa-alueisiin; miten parannumme, opimme, toimimme ja nautimme vapaa-ajasta. Monet organisaatiot käyttävät näitä oivalluksia hyväkseen ja tekevät kaivattua kunnostusta ihmisystävällisempien tilojen luomiseksi.

Tässä yhteydessä arkkitehtien, rakentajien, johtajien ja ylläpitäjien on tarkasteltava syvällisemmin sitä, miten rakennettu ympäristö vaikuttaa ihmisten tuntemuksiin ja käyttäytymiseen. Tämä seikka on avannut hyvin ihmiskeskeisen vuoropuhelun, jossa keskeinen kysymys kuuluu: "Kuinka voimme varmistaa, että suunnittelemme sisätiloja, joiden avulla ihmiset voivat tuntea olonsa rennoksi ja mukavaksi voidakseen keskittyä, luoda sekä nauttia elämästä enemmän?"

Rockfon on tärkeä osa tätä keskustelua. Se inspiroi meitä keskittymään ihmisten hyvinvointiin sekä asettamaan ihmiskeskeisen suunnittelun kaiken tekemisemme ytimeen.

Liiallisen melun vaikutus

Todisteet ovat selviä. Kauppakeskuksista sairaaloihin, tehtaista kouluihin ja toimistoihin, melu on merkittävä häiriötekijä, joka vaikuttaa työntekoon ja keskittymiseen. Tutkimukset osoittavat, että noin seitsemän kymmenestä työntekijästä on tyytymätön työpaikan akustiikkaan ja jokainen häiriötekijä vähentää keskittymistä 10-15 minuutin ajan.

Melu ei ole vain ensisijainen syy alhaisempaan tuottavuuteen ja korkeampiin poissaoloihin työpaikoilla.

Lapsille voi tulla vakavia oppimisvaikeuksia kouluissa, joissa he kuulevat opettajia huonosti ja ymmärtävät heidät väärin. Melu voi olla myös hengenvaarallista. Kovaäänisissä tehtaissa työntekijät eivät kuule lähestyviä ajoneuvoja. Kiireisissä sairaaloissa lääkintä- ja hoito-ohjeet voidaan kuulla väärin. Ja melu on merkittävä tekijä stressin aiheuttajana, joka voi aiheuttaa ahdistusta ja masennusta.

Kuinka optimoida akustiikka

Melun kielteisten vaikutusten ratkaiseminen on akustiikkaratkaisujemme ensisijainen painopiste. Mutta se ei ole ainoa asia, joka vahingoittaa työpaikan hyvinvointia. Olemmekin lisänneet tuotteisiimme innovatiivisia ominaisuuksia luodaksemme terveellisempiä ja onnellisempia työpaikkoja. Yksi painopisteistämme on valaistus. Meillä on kattava valikoima akustiikkalevyjä, jotka heijastavat luonnonvaloa rakennuksessa parantaen samalla suorituskykyä ja visuaalista mukavuutta.

Parannamme myös hygieniaa tehtaissa ja sairaaloissa tuotteilla, jotka vastustavat bakteerien kasvua ja jotka on helppo desinfioida sekä puhdistaa. Meiltä löytyy alakattolevyjä inspiroivissa, mielialaa kohottavissa, energisissä ja rauhoittavissa väreissä. Ja koska tuotteemme on valmistettu luonnollisesta kivivillasta, ne kestävät tulta ja toimivat luonnollisena suodattimena sisäilmaston parantamiseksi.

Rockfon erottuu joukosta sen ainutlaatuisten ominaisuuksien yhdistelmän vuoksi, joka edistää hyvinvointia.

Katse tulevaisuuteen

Yrityksenä etsimme jatkuvasti tulevaisuuden innovaatioita - esimerkiksi alakattojemme avulla säteilevää lämmitystä ja jäähdytystä suuremmissa tiloissa. Etsimme myös muita tapoja tuoda innovatiivista akustiikkaa suunnitteluprojekteihin - seinistä akustisiin huonekaluihin - ja lisätä valikoimaamme avoimiin tiloihin sopiviksi.

Meitä innoittaa kaikkien panos ja mielipiteet – asiakkaidemme, markkinoinnin, tuotannon ym. Kiitos jatkuvasta tuestanne rakentaessamme Rockfonista modernia, kestävää yritystä, jolla on inspiroiva tarkoitus - luoda maailma, joka kuulostaa hyvältä kaikille.

Kuulostaa kauniilta