Vesterbron ja Sydhavnenin väliltä löytyy vihreä ja ekologinen alue BaneGaarden, joka Kööpenhaminassa keskeisestä sijainnistaan ​​huolimatta huokuu tunnetta luonnosta. Tämä pätee myös Lade 609 ravintolaan. Se sijaitsee nimensä mukaisesti yhdessä yhdeksästä vanhasta puunavetasta, jotka on kokonaan kunnostettu.

Ravintolan seinille on lisätty Rockfon Senses -akustiikkalevyjä, jotka sopivat täydellisesti kyseiseen tyyliin ja optimoivat akustiikkaa. Näin kertoo sisustussuunnittelija Cecilie von Haffner ja avaa lisää ajatuksia ravintolan sisustuksen takaa.

Metsäsensaatio ja kierrätyslöydöt

Ravintola, jonka ruokalistalla on piknik-tunnelma, on sisustettu keskittyen kestävään kehitykseen:

- Sisustussuunnittelu perustuu pohjimmiltaan kestävän kehityksen käsitteeseen ja olemme ajaneet puhdasta kierrätystyyliä kaikessa huonekaluista palveluun. Kaikki huolellisesti valitut kierrätyslöydöt auttavat luomaan luonnollista ilmettä puisten huonekalujen ja maanläheisten sävyjen avulla. Niiden värimaailma sulautuu ympäröivään luontoon, sanoo Cecilie von Haffner.

Samalla kun ruoka valmistetaan ulkokeittiön nuotiolla, voi asiakas ihailla suuren koivupuun tarjoamia näkymiä. Metsätunnelman lisäämiseksi tilassa on käytetty mahdollisimman paljon luonnonvärejä ja -materiaaleja. Sisustussuunnittelija tarkentaa:

- Ravintolassa istuessasi sinua ympäröivät luonnolliset sävyt, jotka sopivat siihen metsätunnelmaan, jonka haluamme tuoda esille. Saat tunteen, että olemme olleet metsässä ja tuoneet sieltä luontoa sisälle. Tämä koskee erityisesti seinillä olevia akustiikkapaneeleja, joissa on kukkia ja jotka tekevät ihmeitä akustiikkaan.

Yhteistyö johtaa kukoistavaan akustiikkaratkaisuun

Rockfon Senses -akustiikkalevyt ovat yksi uusimmista tuotteistamme. Rockfon Senses on kehitetty yhteistyössä itävaltalaisen valmistajan Organoidin kanssa, joka valmistaa levyjen pintakerroksen kuivatuista kukista ja kasveista saaden akustiikkaratkaisun kukoistamaan.

Akustisten ominaisuuksien ja luonnollisen ilmeen yhdistelmä on ilmeinen valinta ympäristöihin, kuten Lade 609:

- Betonilattian vuoksi oli suuri tarve optimoida ravintolan äänimaailmaa. Sen lisäksi, että kukkapintaiset levyt sopivat hyvin konseptiin ja sisustukseen, ne todella parantavat tilan akustiikkaa. On ollut tärkeää luoda tila, jossa voit nauttia ruoasta rauhassa ja hiljaisuudessa, ja saavutamme tämän sisustuksella, hyvillä tuoleilla, kodikkaalla tunnelmalla ja miellyttävällä ääniympäristöllä, sanoo Cecilie von Haffner.

Luonnollista elämää koruttomaan ympäristöön

Ravintolan seinille on valittu heinältä tuoksuvat ja myös siitä koostuvat akustiikkalevyt, joihin on upotettu erivärisiä kukkia. Näin tämä viidessä eri mallissa saatavilla oleva Rockfon Senses -versio tuo mieleen pohjoismaisen kesän.

- Akustiikkalevyjen kukat tuovat myös hieman lisäväriä sisustukseen. Valkoiset, keltaiset, punaiset ja siniset terälehdet sopivat yhteen sisustuksen muiden elementtien kanssa, sanoo Cecilie von Haffner ja jatkaa:

- Täällä vanhassa navetassa meillä ei ole seinillä taidetta eikä julisteita. Olemme hakeneet tilaan luonnollista ilmettä, joka sopii koruttomaan ympäristöön, jossa palkit ovat näkyvillä ja graffitien on annettu jäädä paikalleen. Täällä kukkapintaiset akustiikkalevyt toimivat pieninä taideteoksina. Kahta samanlaista ei ole, ja ne tuovat luonnollista elämää muuten paljaille pinnoille.

"On järkevää yhdistää luonto ja akustiikka"

Meillä Rockfonilla ei ole epäilystäkään potentiaalista, joka piilee siinä, että luonto ja hyvä äänen absorbointi yhdistyvät:

- Huoneen akustiset ominaisuudet vaikuttavat voimakkaasti sekä hyvinvointiimme että tehokkuuteemme. Tiedämme tutkimusten mukaan, että mm. avotoimistoissa työskentelevillä työntekijöillä on usein keskittymisvaikeuksia ja heidän tuottavuus laskee jopa 15 prosenttia. Siksi akustiikan ja luonnon yhdistämisessä on paljon hyötyä, kertoo Rockfonin aluemarkkinointipäällikkö Ann Charlott Lade uuden tuotteen takana olevista ideoista.

- Lisäksi ei ole epäilystäkään luonnon positiivisesta vaikutuksesta meihin ihmisiin. Jos meillä ei ole mahdollisuutta päästä ulos luontoon, on erityisen tärkeää tuoda se sisätiloihin, jotta voimme hyödyntää luonnon positiivista vaikutusta ihmisen fysiologiaan ja psyykkeeseen.

Rockfon Senses -akustiikkalevyjä voidaan käyttää monipuolisesti myös muissa kohteissa, kun vain BaneGaardenin kaltaisissa ravintoloissa, Ann Charlott Lade päättää:

- Vastaanotoissa ja muissa paikoissa tiloissa, missä katto on korkealla, on usein akustisia haasteita. Tällaisissa tiloissa Rockfon Senses toimii kuin taideteos, joka ei vain paranna akustiikkaa, vaan lisää tilaan myös visuaalisuutta ja elämyksellisyyttä. Hyvinvointimme ja sisäilmasto paranevat, kun oleskelemme ympäristössä, jossa akustiikkaan on kiinnitetty erityistä huomiota - varsinkin jos samaan yhtälöön lisätään vielä tunne luonnosta.

BaneGaarden

Otto Busses Vej 45a,
2450 Kööpenhamina
Tanska

Betonilattian vuoksi oli suuri tarve optimoida akustiikkaa. Sen lisäksi, että kukkapintaiset levyt sopivat hyvin konseptiin ja sisustukseen, ne todella parantavat tilan akustiikkaa. On ollut tärkeää luoda tila, jossa voit nauttia ruoasta rauhassa ja hiljaisuudessa, ja saavutamme tämän sisustuksella, hyvillä tuoleilla, kodikkaalla tunnelmalla ja miellyttävällä ääniympäristöllä.

Cecilie von Haffner

SISUSTUSARKKITEHTI
1/7

BaneGaarden

Sijainti:Kööpenhamina, Tanska
Arkkitehti:Cecilie von Haffner
Valokuvaaja:Svend Christensen
Mitat:1160 x 1160

Aiheeseen liittyviä tapaustutkimuksia