Ylelliset värit rikastuttavat modernia ravintolaa

1870-luvulla rakennettu Astoria House sijaitsee yhdellä Tukholman tyylikkäimmistä alueista. Rakennus on nyt kauniisti kunnostettu ja muutettu ravintolaksi, joka avasi ovensa maaliskuussa 2021.

Frantzén Groupin ylläpitämä ja tähtikokki Björn Frantzénin johtama Brasserie Astoria on mahtipontinen ravintola, jossa on kansainvälinen tunnelma. Elokuvateatterin vanha aula toimii ravintolan uutena sisäänkäyntinä. Astuessasi tilaan kohtaat täyteläiset värit, puupylväät, puu- ja marmorilattian yhdistelmän sekä ylellisyyden tunteen. Joyn Studio sai inspiraationsa Astoria-elokuvateatterin alkuajoista ja he kunnioittivat alkuperäistä arkkitehtuuria ja sisustusta.

Viihtyisä ympäristö on välttämätön ravintoloissa

Ravintolassa ruokailussa on kyse muustakin kuin vain herkullisesta ruoasta ja viihtyisästä ympäristöstä. Siinä on kyse yhteisen ajan viettämisestä läheistesi kanssa. Siksi on tärkeää, että keskusteluissa ei tarvitse korottaa ääntä. Jos pitää puhua kovalla äänellä, jotta muut kuulevat, kaikki muutkin joutuvat korottamaan ääntään. Tällöin melu voimistuu nopeasti. Tätä kutsutaan Lombard-ilmiöksi.

Joyn Studio valitsi ylellisen värisen Rockfon Mono Acoustic -ratkaisun akustiikan hallintaan kunnioittaen kuitenkin samalla rakennuksen alkuperäistä arkkitehtuuria. Joyn Studion Ida Wanler kertoo: "Alakatossa käytetyt värit vihreä ja punainen saivat inspiraationsa alkuperäisistä sisätiloista löytyvistä yksityiskohdista. Värit sopivat erittäin hyvin myös uuteen tilaan, koska olemme säilyttäneet osan näistä alkuperäisistä yksityiskohdista. Baarin sisäosaan ei tule lainkaan päivänvaloa, joten halusimme antaa tälle tilalle oman ilmeensä. Tässä osassa ravintolaa valo leikittelee varjojen ja alakaton värien kanssa. Yhdessä kasvien kanssa värit ja muotoilu luovat lämpimän tunnelman, jonka voisi kokea esimerkiksi kasvihuoneessa tai hedelmätarhassa."

Brasserie Astoria

Östermalmstorg 15
114 39 Stockholm
Ruotsi

1/5

Brasserie Astoria

Sijainti:Tukholma, Ruotsi
Arkkitehti:3XN
Pääurakoitsija:Niklas Alterlund
Asentaja:Allakustik Underbara Tak
Tuotteet:Rockfon® Mono Acoustic

Liittyvät kohde-esittelyt