Ainutlaatuinen valon hajaantuminen läpi lasikaton

Lysgården on yksi maailman moderneimmista ja innovatiivisimmista toimistorakennuksista epätavallisella muotoilullaan. Se on osa Trondheimissa sijaitsevaa Sluppenin aluetta, nimeltään Uusi Trondheim. Alue yhdistää tekniikan ja teollisuuden, ja painopiste on tulevaisuuden rakennuksissa. Olemme iloisia, että noin 6000 Rockfon-akustiikkalevyä on valittu ja asennettu tilaan. Ne roikkuvat Lysgårdenin ilmavissa ja valoisissa huoneissa. Niiden pilkuntarkka ripustus luo terävän kuvion ainutlaatuiseen ilmapiiriin. Bafflet antavat aurinkosuojan lasikaton läpi ja jakavat valon pieniksi auringon ja varjojen juoviksi. Samalla ne luovat vaikutelman puiden lehvästöstä.

Valo yhdistettynä lasiin on olennainen osa tätä huomiota herättävää rakennusta. Rakennuksessa on kuusi kerrosta. Jokaisessa toimistokerroksessa on joustavaa mukauttaa sisätilat erilaisiin ratkaisuihin ja 80-180 työpisteeseen.

Tuhannet bafflet luovat wow-efektin

Rakennus on Kjeldsberg AS:n ja Veidekke Eiendomin yhteistyö. Tiloissa vuokralaisina ovat Veidekke, Sweco, DNV GL ja Kinly.
Lysgårdenin tavoitteena oli olla yksi maailman moderneimmista toimistorakennuksista, jossa kaikki teknologia on saatavilla Siemensin sovelluspalveluista. Projektin pääkonsepti on käyttää modernia tekniikkaa energiansäästöön. Lysgårdenissa on äärimmäisen korkea laatu arkkitehtuurin, materiaalivalintojen ja Siemensin teknisten ratkaisujen suhteen. Sovelluksen avulla voidaan hallita sisäänkäyntiä, valoa ja lämpötilaa sekä varata kokoushuoneita.

Upea kahvila tuottaa "wow-efektin". Mutta mikä tärkeintä, tämä on rakennus, jossa ihmiset tuntevat olonsa hyväksi.

HUS Arkitekterissä arkkitehtinä toimivalle Kjell Bertelsenille on ollut tärkeää luoda hyvät työtilat, joissa on paljon päivänvaloa. Sekä seinissä että katoissa on paljon paljasta betonia, joka saa aikaan mukavan visuaalisen ilmeen. Se antaa myös tasaisemman lämpötilan ja paremman sisäilmaston. Tuloksena on tehokas ja tyylikäs rakennus, joka erottuu maamerkkinä.

Ympäristöä säästävä valinta tulevaisuutta varten

Useat joka puolella roikkuvat ääntävaimentavat bafflet on ripustettu kattoon todella tarkasti. Ne luovat selkeän kuvion. Tavoitteena rakennuksessa oli etsiä uusia tapoja tehdä viihtyisiä tiloja. Nyt tuhannet Rockfonin bafflet leijuvat lasikaton alla aurinkovarjoina ja luovat saman vaikutuksen, kuin metsässä olevien puiden latvojen lehdet valon siivilöityessä niistä läpi.

Rakennus on ympäristösertifioitu passiivitaloksi, jolla on Excellent-tason BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) -sertifikaatti. Sertifikaatti myönnettiin, koska Lysgården käyttää upouutta tekniikkaa tullakseen maailman modernimmaksi toimistorakennukseksi.

Puhutaan äänenvaimennuksesta

Lysgårdenissa on poikkeuksellisen hyvä äänenvaimennus, kun katosta on ripustettu noin 6000 akustista bafflea. Akustinen mukavuus onkin yksi avotoimiston suunnittelun kulmakivistä. Bafflet vähentävät työkavereista lähtevää ääntä ja laskevat kattoa alemmas. Tämän takia Lysgårdenissa onkin siis poikkeuksellisen hyvä äänenvaimennus. Ne vähentävät työkavereiden aiheuttamaa melua ja vähentävät jälkikaiuntaa saaden aikaan mukavan ja terveellisen sisäilmaston.

Yhdistämällä upea estetiikka ja tekninen suorituskyky, nämä bafflet sopivat täydellisesti moderneihin toimistorakennuksiin. Lysgårdenissa Rockfon Contour® -levyt asennettiin avotoimistoihin ja Rockfon Multiflex -bafflet atriumiin. Näiden avulla luotiin täydellinen harmonia minimalistisesta vaikutelmasta ja suunnittelun vapaudesta.

 

Rockfon Multiflex Baffle on korvattu Rockfon® Industrial™ Bafflella.
 

Lysgården, Norway

Sluppenvegen 19
7037 Trondheim
Norja

Levyt tuottavat aurinkosuojaa lasikaton läpi, mikä saa aikaan todella ainutlaatuisen valokokemuksen.

Kjell Bertelsen

Arkkitehti
1/12

Lysgården, Norway

Sijainti:Trondheim, Norja
Arkkitehti:HUS Arkitekter
Asentaja:Valtec
Valokuvaaja:Erik Burås
Tuotteet:Rockfon Contour®, Rockfon® Industrial Baffle
Mitat:1200 x 300, 2400 x 300

Liittyvät kohde-esittelyt