Belgialainen yritys Orac Decor, on valmistanut koristepintoja, kuten jalkalistoja ja reunalistoja, jo yli viidenkymmenen vuoden ajan. He perustivat ensimmäisen kokemuksellisen näyttelytilansa Espanjan Barcelonaan ja valitsivat mukaansatempaavan, elämyksellisen lähestymistavan. Meritxell Ribén ja Josep Puigdomènechin johtama sisustussuunnittelutoimist The Room Studioasetti etusijalle skenograafisen taiteellisuuden, joka jatkuvasti hämmästyttää ja ilahduttaa vierailijaa. Tämä kokemuksellinen näyttelytila tuo esille eri tiloissaan sekä heidän omien tuotteidensa että myös 22 yhteistyökumppanin, kuten Rockfonin, luovaa potentiaalia.

Rockfon Mono Acoustic, Rockfon Canva Wall, Rockfon Blanka ja Rockfon Eclipse Customised täydentävät koko tilassa Orac Decor -tuotteita samalla ratkaisten meluhaasteet. "Luovien ideoiden toteuttaminen on helppoa, kun työskentelemme yritysten kanssa, jotka jakavat saman DNA:n", kertoo Victor Valentin Gaig, Orac Decor Spainin toimitusjohtaja

Elämyksellisen näyttelytilan akustiikka

Orac Experience Centre koostuu useista teemavyöhykkeistä, jotka tarjoavat moniaistillisia kokemuksia. Näihin kuuluvat muun muassa Cave-näyttelyalue, Exhibition Room, Immersive Room, Club-lounge, jossa on alue ruoanvalmistusnäytöksiä varten, sekä monikäyttöinen opetustila. Ulkopiha on kuin pieni keidas, ja yläkerrassa sijaitsevat Orac Decorin toimistotilat.

Uuden näyttelytilan erityisen huomionarvoinen kohde aivan sisäänkäynnin läheisyydessä on Cave – yksivärinen tila, jossa on neutraalin sävyinen sisustus. Täällä Conover Plus asentajat kohtasivat aluksi haasteen, joka liittyi katon mukauttamiseen kaareviin alueisiin käyttäen Orac Decor -seinälistoja. Tähän tarkoitukseen asennettiin Rockfon Mono Acoustic -akustinen alakattoratkaisu, jonka väri, kaarevuus ja muotoilu räätälöitiin sopimaan tilaan. Rockfon Mono Acoustic asennettiin lisäksi Immersive Roomiin sekä Orac Decorin toimistotiloihin.

Näyttelytilan poikki asennettiin 3 metriä pitkä Rockfon Eclipse Customized -akustiikkasaareke ja Rockfon Mono Acoustic -akustiikkaratkaisu. Ne on suunniteltu hallitsemaan esitysten aikana syntynyttä ääntä sekä vilkkaan jalankulun aiheuttamaa jälkikaiuntaa, erityisesti kun tila on varustettu huipputeknologialla. Akustisen mukavuuden ansiosta vierailijat voivat täysin syventyä teräväpiirtoprojisointeihin ja egyptiläisiin hieroglyfeihin, jotka täyttävät koko tilan.

Club-loungeen asennettiin kaksi akustista Rockfon Canva -seinäpaneelia. Tämä lähestymistapa ei ainoastaan ratkaise käytännön haasteita suunnittelussa, vaan myös korostaa akustiikan tärkeää roolia viihtyisien ympäristöjen luomisessa.

Odotukset ylittävä näyttelytilasuunnittelu

Neljä kuukautta Orac Experience Centre -näyttelytilan avaamisen jälkeen se on jo ylittänyt alkuperäiset kävijäennusteet. "Tunne siitä, että olemme saavuttaneet jotain ainutlaatuista ja että tämä on ensimmäinen kerta, kun näin on tehty, herättää meissä suurta ylpeyttä", toteaa Conover Plus. 

"Akustiikka on kaiken A ja O sisustussuunnittelussa. Se merkitsee ihmisen hyvinvointia tilassa, jossa ulkoinen melu ei häiritse. Akustiikka on sisäänrakennettu elementti, mutta sen tehokas yhdistäminen edellyttää läsnäoloa. Se on jotakin, joka on koettava ja itse todistaa", sanoo The Room Studion sisustussuunnittelija ja projektipäällikkö Josep Puigdomènech. "Näyttelytilassa akustiikka on upea.Tämän huomaa erityisesti siirtyessään ulos ja havaitessaan, kuinka rauhallinen akustiikka on ollut sisätiloissa."

Luovien ideoiden toteuttaminen on helppoa, kun työskentelemme yritysten kanssa, jotka jakavat saman DNA:n.

Victor Valentin Gaig

TOIMITUSJOHTAJA, ORAC DECOR ESPANJA
Sijainti:Barcelona, Espanja
Arkkitehti:The Room Studio
Sisustusarkkitehti:The Room Studio
Pääurakoitsija:Conover Plus
Asentaja:Conover Plus
Valokuvaaja:Miguel de Guzmán
Tuotteet:Rockfon® Eclipse Customised, Rockfon® Mono Acoustic
Reunamuodot:TE Elegant Render

Aiheeseen liittyvät referenssikohteet